Pasta Pesto met Rucola & Kastanjechampignons

Pasta pesto met rucola en kastanjechampignons

Oh men wat heb ik lekker gegeten van deze pasta pesto met rucola en kastanjechampignons! Oké, ik weet het, ik zeg van vrijwel elk recept dat het lekker is en eigenlijk is dat ook best logisch. Vrijwel alle recepten bedenk ik zelf en vind ik iets niet lekker of is het toch (nog) niet zo goed gelukt als ik had gedacht komt het niet op ‘le blog’. Maar toch, soms moet ik mijn enthousiasme gewoon kwijt: dit is zoooooo lekker!

In dit geval was het echter BAM raak, goed idee, makkelijke uitvoering. Goede smaakcombinaties, fris en toch kruidig, lekkere verschillende groenten én binnen 30 minuten op tafel. Kijk wat wil je nog meer?! Goed, een minder lange naam had misschien fijn geweest maar ach ja, je kan niet niet alles hebben 😉 .

Pasta pesto met rucola en kastanjechampignons

Eigenlijk is het een bordje met allerlei ingrediënten waar ik dol op ben. Champignons, daar kan ik echt zo blij van worden. Klinkt misschien heel stom, maar ik vind ze heerlijk en of dat nou de gewone witte zijn of shiitakes, of zwammetjes of kastanjechampignons zoals in dit gerecht. Rauw of gebakken, het maakt me niets uit, ik heb liefde voor deze om het even heel oneerbiedig te zeggen, schimmels.

Want dat zijn ze eigenlijk, een schimmel van de zogenaamde Agaricacae (beeld je mij nu even in; schermpjes wisselend tussen blog en Wikipedia om dit belachelijk moeilijk woord op te schijven 😉 ). Goed, als je interesse hebt kun je zelf natuurlijk ook even kijken op Wikipedia voor meer info over champignons, want het is de hoogste tijd om dit heerlijke recept met jullie te delen!

Pasta Pesto met Rucola & Kastanjechampignons

Pasta pesto met rucola en kastanjechampignons

Binnen 30-minuten een heerlijke maaltijd op tafel zetten? Probeer eens 30-minuten of minder: Pasta Pesto met Rucola & Kastanjechampignons.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 270 gram toscaanse worstjes*
  • 30 gram pijnboompitten
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 250 gram verse ravioli (bijvoorbeeld 4 of 5 kazen)
  • 2-3 theelepels pesto
  • 100 gram rucola
  • 40 gram Parmezaanse kaas (in vlokken)
  • olijfolie of boter

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Borstel de champignons en snijd in kwarten.
  • Haal het vel van de worstjes af en prak het gehakt wat je eruit haalt even kort met een vork. Zo haal je het gehakt een beetje los en hoef je straks minder moeite te doen om het gehakt te rullen.
  • Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie of boter even kort.
  • Doe een klein beetje boter of olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin één fijngesneden knoflook.
  • Voeg daarna het gehakt toe en rul deze mooi bruin.
  • Zet ondertussen een pan met water op het vuur, doe er een snufje zout in en breng het aan de kook. Doe de pasta in de pan en kook deze beetgaar.
  • Als je dit allemaal op het vuur hebt staan, verhit je ruim olie/ boter in een andere pan en fruit je de overige 2 teentjes knoflook aan. Voeg dan de kastanjechampignons toe.
  • Als het gehakt gaar is, zet je het vuur uit. Zo ook bij de champignons. Giet de pasta af en meng hierdoor 2 tot 3 flinke tl pesto.
  • Leg een beetje rucola op een bord. Hierover verdeel je de pasta, gehakt en champignons. Strooi er wat Parmezaanse kaas vlokken en de pijnboompitjes over en eet smakelijk!

handig om te weten:

* De Toscaanse worstjes kun je eventueel vervangen voor 250 gram gehakt (welke je zelf op smaak brengt met Italiaans kruiden) of een ander type kruidige worstjes.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 526kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 27g | Vetten: 34g | Verzadigd vet: 10g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Pasta Pesto met Rucola & Kastanjechampignons

6 reacties op “Pasta pesto met rucola en kastanjechampignons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept