fbpx
Pasta Pesto met Rucola & Kastanjechampignons

Pasta pesto met rucola en kastanjechampignons

Oh men wat heb ik lekker gegeten van deze pasta pesto met rucola en kastanjechampignons! Oké, ik weet het, ik zeg van vrijwel elk recept dat het lekker is en eigenlijk is dat ook best logisch; vrijwel alle recepten bedenk ik zelf en vind ik iets niet lekker of is het toch (nog) niet zo goed gelukt als ik had gedacht komt het niet op ‘le blog’. Maar toch, soms moet ik mijn enthousiasme gewoon kwijt: dit is zoooooo lekker!

In dit geval was het echter BAM raak, goed idee, makkelijke uitvoering. Goede smaak combinaties, fris en toch kruidig, lekkere verschillende groenten én binnen 30 minuten op tafel. Kijk wat wil je nog meer?! Goed een minder lange naam had misschien fijn geweest maar ach ja, je kan niet niet alles hebben 😉 .

Pasta pesto met rucola en kastanjechampignons

Eigenlijk is het een bordje met allerlei ingrediënten waar ik dol op ben. Champignons, daar kan ik echt zo blij van worden. Klinkt misschien heel stom maar ik vind ze heerlijk en of dat nou de gewone witte zijn of shiitakes, of zwammetjes of kastanjechampignons zoals in dit gerecht. Rauw of gebakken het maakt me niets; uit liefde voor deze om het even heel oneerbiedig te zeggen; schimmels. Want dat zijn ze eigenlijk, een schimmel van de zogenaamde Agaricacae (denk mij nu even in; schermpjes wisselend tussen blog en Wikipedia om dit belachelijk moeilijk woord op te schijven 😉 ). Goed, als je interesse hebt kun je zelf natuurlijk ook even kijken op Wikipedia voor meer info over champignons want het is de hoogste tijd om dit heerlijke recept met jullie te delen!


Het recept voor pasta pesto met rucola en kastanjechampignons:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 20 minuten | Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voorpasta pesto met rucola en kastanjechampignons (ingrediënten):

 • 250 gr verse ravioli (bijvoorbeeld 4 of 5 kazen)
 • 270 gr toscaanse worstjes*
 • 250 gr kastanjechampignons
 • 100 gr rucola
 • 40 gr parmezaanse kaas in vlokken
 • 30 gr pijnboompitten
 • 2-3 flinke tl pesto
 • 3 teentjes knoflook fijngesneden
 • Olijfolie of boter

* De Toscaanse worstjes kun je eventueel vervangen voor 250 gr gehakt (welke je zelf op smaak brengt met Italiaans kruiden) of een ander type kruidige worstjes

Hoe maak je pasta pesto met rucola en kastanjechampignons :

 1. Zet een pan met water op het vuur, doe er een snufje zout in en breng het aan de kook.
 2. Borstel de champignons en snijd in kwarten.
 3. Haal het vel van de worstjes af en prak het gehakt wat je eruit hebt even kort met een vork (zo haal je het gehakt een beetje los en hoef je straks minder moeite te doen om het gehakt te rullen).
 4. Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie of boter even kort.
 5. Doe een klein beetje boter of olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin één fijngesneden knoflook.
 6. Voeg daarna het gehakt toe en rul deze mooi bruin.
 7. Doe ondertussen de pasta in de pan en kook deze beetgaar.
 8. Als je dit allemaal op het vuur hebt staan verhit je ruim olie/ boter in een andere pan en fruit je de overige 2 teentjes knoflook aan.
 9. Voeg daar de kastanjechampignons toe.
 10. Als het gehakt gaar is zet je het vuur uit. Zo ook bij de champignons. Giet de pasta af en meng hierdoor 2 tot 3 flinke tl pesto.
 11. Leg een beetje rucola op een bord. Hierover verdeel je de pasta, gehakt en champignons. Strooi er wat Parmezaanse kaas vlokken en de pijnboompitjes erover en eet smakelijk!

 

Pasta Pesto met Rucola & Kastanjechampignons

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

6 reacties op “Pasta pesto met rucola en kastanjechampignons”

  1. Lekker hé, ik ben er ook zó dol op, champignons hmm! Op een tosti heb ik alleen nog nooit van gehoord maar vast ook lekker 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top