Pasta met zongedroogde tomaat en kip en verse basilicum. Vandaag heb ik weer zo’n heerlijke, snelle maaltijd die je binnen 30 minuten al op tafel zet. Kip en pasta is een combi die niet zo voor de hand ligt als pasta en gehakt maar met dit recept laat zien dat het zeker een geslaagde combinatie is. Meer dan dat zelfs…
Ik ben dol op snelle doordeweekse maaltijden en jullie ook zo te zien! Geweldig hoe vaak jullie de 30 minuten recepten worden bekeken. Zelf koken, lekker eten en toch snel aan tafel. Tijdens drukke doordeweekse dagen is dat wat je wilt en het liefst ook nog een beetje gezond met lekker wat groenten erbij of erdoor.
Pasta met zongedroogde tomaat en kip binnen 20 minuten al op tafel
Overigens wil je dat ook tijdens de warmere dagen van het jaar en die beginnen eindelijk een beetje in het zicht te komen. Heerlijk! Ik ben echt iemand die intens kan genieten van de eerste zonnestralen van het jaar. Dat vind ik op de een of andere manier nog fijner dan die warme zomerse dagen. Het voorjaar heeft iets fris, iets nieuws, het maakt je gelukkig. Net als deze pasta met zongedroogde tomaten trouwens. Zongedroogde tomaten gebruik ik eigenlijk te weinig in de keuken. Dat terwijl het zulke lekkere smaakmakers zijn. Zo in deze pasta geeft het echt een heerlijke smaak en samen met een flinke hand verse cherrytomaatjes erbij komen ze helemaal goed uit. Probeer het maar eens, dit recept zal je zeker niet teleurstellen, dat beloof ik je.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 300 gram pasta (naar keuze zoals fusilli of penne bijvoorbeeld)
- 300 gram kipfilet
- 125 gram cherrytomaat
- 100 gram zongedroogde tomaten op olie
- 150 ml kookroom
- 100 ml water
- 25 gram geraspte kaas (+ extra voor het serveren)
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 theelepels gedroogde basilicum
- olijfolie, paprikapoeder, chiliflakes peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de pasta beetgaar in een pan met water en een snuf zout.
- Snipper ondertussen het uitje en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de kipfilet in stukjes en de cherrytomaat in partjes.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit het uitje en de knoflook even aan.
- Doe de kip in de pan en bak deze gaar. Kruid de kip met de gedroogde basilicum, een snuf chiliflakes en peper, zout en paprikapoeder naar smaak.
- Laat ondertussen de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd ze fijn.
- Voeg ze toe aan de kip wanneer deze bijna gaar is en bak even mee.
- Voeg dan de kookroom, het water en de geraspte kaaskaas toe. Kook dit iets in en breng verder op smaak (indien nodig) met peper en zout.
- Zodra de pasta beetgaar gekookt is en de kip en saus gaar/ klaar zijn, schep je de pasta door de saus.
- Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met gerapste kaas, de partjes cherrytomaat en verscheur een paar blaadjes verse basilicum voor erover. Eet smakelijk!
Evi says:
Dit ziet er wederom heerlijk uit! Alleen staat in de titel van het recept ´verse basilicum´ maar in de ingredientenlijst ´gedroogde´.. Ik begrijp dat je beiden kunt gebruiken?
Eef says:
Dankjewel Evi, dat was inderdaad niet duidelijk. In de saus gebruik je gedroogde omdat die beter zijn smaak behoudt. Verse basilicum is ter garnering.
Evi says:
Dit ziet er wederom heerlijk uit! Alleen staat in de titel van het recept ´verse basilicum´ maar in de ingredientenlijst ´gedroogde´.. Ik begrijp dat je beiden kunt gebruiken?
Roland says:
Erg simpel om te maken en toch erg lekker! Top recept! Kan per persoon verschillen, maar voor ons was het aan de kleine kant voor 4 personen.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂 Maak gerust meer als je meer wilt eten, je kunt de hoeveelheid eenvoudig aanpassen in het recept zelf.
Annemiek says:
Er staat tot nu toe geen recept op jouw site die we niet lekker vinden. Ook deze was weer heerlijk! Dankjewel en ga zo door!!
Eef says:
Wat een mooi compliment, dankjewel 🙂
Marcel says:
Zojuist dit heerlijke recept gemaakt….. Erg lekker.
Ga zeker meer gerechten proberen… dank je wel Eef.
Eef says:
Wat een mooi compliment, dankjewel 🙂
Leo Winkelman says:
Op groot verzoek komt deze maaltijd wederom op tafel. En hopelijk weer net zo lekker als de vorige keer. Bedankt Eef voor al jouw ideeën.
Groet
Leo
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dank 🙂
Wilma Tolman says:
heb het recept vorige week gemaakt. Het was echt lekker ik ga het nog wel een keer
maken.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Leuk Wilma, dankje!