Pasta met romige tomatensaus en cervelaat

Pasta met romige tomatensaus

Pasta met romige tomatensaus en cervelaat. Een lekkere, makkelijke en snelle maaltijd voor doordeweeks. Ideaal voor het hele gezin want deze pasta is met recht een allemansvriend! Pasta in een heerlijke romige tomatensaus met groenten en stukjes cervelaat. Verrassend lekker!

Nu denk je misschien, cervelaat in een pasta, is dat niet een beetje een gekke combinatie? Nou, al is het niet de meest voor de hand liggende keuze, het is een hele lekkere combinatie! Echt weer eens even wat anders dan gehakt(balletjes), spekjes of kip.

Pasta met romige tomatensaus

Ik gebruik trouwens geen ‘gewone’ cervelaat in deze heerlijke pasta met romige tomatensaus, maar de hybride van Stegeman. Stegeman staat natuurlijk bekend om zijn worst en sinds kort hebben ze ook een hybride lijn met verschillende gedroogde worsten waaronder cervelaat, maar ook bâton (een lekker worstje voor bij de borrel) en daar de mini versie van, de mini bâton. Deze hybride producten bevatten voor een gedeelte groenten (15%) in plaats van vlees. Hierdoor zijn de worsten ook nog eens 30% minder vet en dat terwijl er niet ingeleverd wordt op smaak.

Cervelaat van stegeman

Minder vlees

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij eten steeds vaker vegetarisch. Ik ben wat dat betreft echt, wat je noemt, een flexitariër. We eten thuis regelmatig vegetarisch en soms ook vegan. Maar we eten ook vlees of vis. We hebben hier overigens geen ‘vaste’ dagen voor zoals een meatless monday, maar we eten steeds vaker meerdere dagen per week vegetarisch. Nu wil vriendlief soms toch liever vlees bij de maaltijd, waar ik er dan voor kies om meer groenten te eten. Dat noem je dan, een hybride gezin, waarbij de eetwensen dus verschillen. Ik hoor dit ook vaak bij vrienden of familie waarbij de een juist minder vlees wilt eten dan de ander. 

Kan het ook anders worsten van Stegeman

Het kan ook anders…

Stegeman is een eeuwenoud bedrijf wat bekend staat om zijn heerlijke en ambachtelijke worsten. Zij willen laten zien dat het ook anders kan. Dat vind ik dus tof, dat een bedrijf wat van oorsprong altijd producten met vlees heeft gemaakt en anno nu ook hybride en vegetarische producten op te markt brengt. En die dan ook in geen enkel opzicht ‘onder’ doen voor de producten met vlees. Het kan dus ook écht anders! En producten zoals deze hybride cervelaat maken het voor veel hybride gezinnen weer makkelijk(er) om op een eenvoudige manier minder vlees te eten.

En met deze boodschap eindig ik en ga ik je het heerlijke recept geven voor een pasta met romige tomatensaus, stukjes cervelaat en groenten. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas overheen en wat blaadjes verse basilicum voor wat kleur en je zet in een handomdraai een heerlijke, snelle maaltijd op tafel!

Snelle pasta met romige tomatensaus

Pasta met romige tomatensaus en cervelaat

Makkelijk recept voor pasta met romige tomatensaus. Deze snelle pasta met cervelaat in een romige tomatensaus is binnen 20 minuten klaar.
4 van 5 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram pasta (naar keuze (ik gebruikte rigatoni))
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika (rood)
  • 1 courgette
  • ½ worst Stegeman Cervelaat ('het kan ook anders')
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 350 gram passata (tomatensaus)
  • 100 ml kookroom
  • 150 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • olijfolie, peper & zout
Extra: verse basilicum & Parmezaanse kaas

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking en giet daarna af.
    • Snipper ondertussen de sjalotjes, snij de knoflook fijn en de paprika en courgette in stukjes.
    • Snij de cervelaat van Stegeman in plakjes en vervolgens in partjes.
    • Verhit een beetje olie in een koekenpan, fruit de ui en knoflook even kort aan tot deze lekker beginnen te ruiken.
    • Voeg dan de paprika en courgette toe. Bak deze bijna gaar en voeg dan de helft van de partjes cervelaat toe. Bak deze kort mee.
    • Strooi de Italiaanse kruiden eroverheen en bak dit ook even kort mee.
    • Voeg dan de passata toe, breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat een paar minuten pruttelen.
    • Voeg de kookroom toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
    • Schep de (afgegoten) pasta erdoorheen en verdeel de pasta over 4 borden.
    • Verdeel daarover de rest van de cervelaat, cherrytomaatjes en garneer naar smaak met verse basilicum en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    Tip: serveer er voor extra groenten eventueel een frisse salade bij of verwerk extra groenten in de saus.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 363kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwitten: 14g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 8g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Pasta met romige tomatensaus en cervelaat van Stegeman

    Snelle pasta met romige tomatensaus Pinterest Collage

    Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Stegeman. Ik bepaal zelf met welke merken/bedrijven ik samenwerk.
    Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
    .
    Lees voor meer informatie mijn disclaimer
    .

    Eef

    Eef

    Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept




    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top