Panna cotta met passievrucht

Panna cotta met passievrucht

Op zoek naar een fan-tas-tisch lekker toetje? Heb ik voor je: panna cotta met passievrucht. Denk aan het romige van panna cotta (uiteraard met echte vanille) en dan het frisse, zoet-zure van passievrucht. Het is een combinatie om verliefd op te worden.

Romige en frisse panna cotta

Ik geef je een kleine waarschuwing vooraf: dit kan de hit qua toetjes worden de komende tijd bij jou thuis dus wees je bewust waar je aan begint 😉 . Want deze panna cotta met passievrucht is niet alleen zo gemaakt, maar ook zo op. Ik vind het een heerlijk zomers toetje. Fris, romig, zoet-zuur, gewoon hemels.

Panna cotta in een glaasje met passievrucht

Panna cotta met passievrucht

Wat ik ook zo fijn vind aan het maken van panna cotta, is dat het kinderlijk eenvoudig is. Je hebt er maar weinig voor nodig en in 20 minuten ben je klaar. Oke, dan moet je wel nog even geduld hebben tijdens het opstijven in de koelkast.

Geduld is een schone zaak

Het voordeel is natuurlijk dat doordat hij even moet opstijven, je de panna cotta goed kunt voorbereiden en op het moment dat het toetjes-tijd is, staat het al helemaal klaar. Geniet van deze heerlijkheid!

Panna cotta met passievrucht
Panna cotta met passievrucht recept

Panna cotta met passievrucht

Panna cotta met passievrucht. Een fan-tas-tisch lekker toetje. Het romige van de panna cotta met het friszure van de passievrucht, aanrader!
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Opstijven koelkast: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen/ toetjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 5 passievruchten

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Laat de blaadjes gelatine even weken in koud water.
  • Schraap het stokje vanille uit en doe het merg én het stokje in een pannetje. Schenk de slagroom erbij en voeg de basterdsuiker toe.
  • Verwarm dit tot het net niet kookt. Verwarm het voor 10 minuten zachtjes tegen de kook aan.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe. Even doorroeren.
  • Schenk de vulling in de glaasjes. Laat minimaal 3-4 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal het vruchtvlees uit de passievruchten en schep dit bovenop de panna cotta's. Eet smakelijk!

Video

handig om te weten:

Tip: als de passievrucht ietwat te zurig is kun je er eventueel een scheutje (limonade)siroop erdoorheen doen om de smaak te verzachten.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 496kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 4g | Vetten: 45g | Verzadigd vet: 29g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
Panna cotta met passievrucht recept

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept