Ontbijtmuffins met ei, kaas & spek

Ontbijtmuffins met ei, kaas & spek

Laatst had ik zin om weer eens flink wat tijd te besteden in de keuken. Lekker experimenteren, nieuwe ideetjes uitproberen, heerlijk! In het weekend heb ik daar de tijd voor en al vroeg in de ochtend begon ik. Met Pasen in het vooruitzicht besloot ik eens aan de slag te gaan met ontbijtmuffins en in dit geval met ontbijtmuffins met ei, kaas & spek!

Mag ik je direct al verklappen dat dit experiment meer dan geslaagd is? Deze ontbijtmuffins gaan zeker nog eens in de herhaling want ze zijn heerlijk en makkelijk om te maken! Kijk, daar houden we van 🙂 .

Ontbijtmuffins

De bodem van deze ontbijtmuffins is van wit brood gemaakt. Een prima manier om oud brood op te maken en natuurlijk kun je het witte brood ook vervangen voor elk ander soort brood. Net wat je lekker vindt en in huis hebt. Het is wel belangrijk om de broodjes in de muffinvorm eerst even een paar minuutjes in de oven te zetten. Doe je dit niet dan kunnen de broodjes namelijk erg slap worden door het eimengsel wat je er later in doet. Door ze even een paar minuutjes in de oven te bakken wordt het brood iets krokanter en heb je hier geen last van. Een klein beetje krokant is wel zo lekker.

Lekker voor bij ontbijt, de brunch en zelfs een uitgebreide lunch

Deze ontbijtmuffins zijn ideaal om bij het ontbijt of zelfs bij de brunch of lunch te serveren. Warm zijn ze het lekkerst maar koud kan ook prima. Ze zijn erg lekker voor bij het ontbijt, makkelijk om te maken en alles bij elkaar ben je nog geen 25 minuutjes bezig. Maken dus deze overheerlijke ontbijtmuffins met ei, kaas én spek! Mocht je trouwens op zoek zijn naar meer inspiratie voor lekker ontbijt recepten kijk dan eens in dit overzicht bomvol lekkere ontbijtrecepten.

Ontbijtmuffins met ei, kaas & spek

 


Het recept voor ontbijtmuffins met ei, kaas & spek:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 6 ontbijtmuffins

Wat heb je nodig voor ontbijtmuffins met ei, kaas en spek (ingrediënten):

  • 6 sneetjes wit brood
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 3 eieren (middelgroot)
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • melk (een scheutje: circa 2 eetlepels)
  • (room)boter
  • paprikapoeder
  • peper & zout
  • garnering: tuinkers

Hoe maak je ontbijtmuffins met ei, kaas en spek :

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Verwijder de korst van het brood en snijd er vervolgens een rondje uit. Herhaal dit met de overige sneetjes brood en rol ze plat met een deegroller.
  3. Vet de muffinvorm in met boter en druk daar de broodjes in. Zet de broodjes vervolgens 3 minuutjes in de oven. Dit doe je om te zorgen dat de broodjes iets krokant worden en later niet slap worden als je het eimengsel erin doet.
  4. Bak ondertussen 4 plakjes ontbijtspek uit en snijd ze vervolgens in kleine stukjes. In een ruime kom meng je de gesneden ontbijtspek, 3 eieren, 3 eetlepels geraspte kaas en een scheutje melk (ongeveer 2 eetlepels). Breng op smaak met peper, zout & paprikapoeder en verdeel het mengsel over de broodjes in de muffinvorm.
  5. Schuif de vorm weer in de oven en bak de ei muffins in ongeveer 15 af tot het ei is gestold. Garneer eventueel met tuinkers. Eet smakelijk!

Ontbijtmuffins met ei, kaas & spek

Bekijk ook mijn andere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

5 reacties op “Ontbijtmuffins met ei, kaas & spek”

  1. Vanmorgen de kinderen dit voor ontbijt gegeven. Ze aten bijna hun vingertjes erbij op. Haha heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar.

    1. Hi Wencke, Nee, helaas zijn deze muffins daarvoor niet geschikt maar ik zal snel eens lekkere ontbijtmuffins maken die je wel kunt bewaren! Je brengt me op ideeën 🙂 Groetjes,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top