Ontbijtmuffins met ei, kaas & spek

Ontbijtmuffins met ei, kaas & spek

Laatst had ik zin om weer eens flink wat tijd te besteden in de keuken. Lekker experimenteren, nieuwe ideetjes uitproberen, heerlijk! In het weekend heb ik daar de tijd voor en al vroeg in de ochtend begon ik. Met Pasen in het vooruitzicht besloot ik eens aan de slag te gaan met ontbijtmuffins en in dit geval met ontbijtmuffins met ei, kaas & spek!

Mag ik je direct al verklappen dat dit experiment meer dan geslaagd is? Deze ontbijtmuffins gaan zeker nog eens in de herhaling, want ze zijn heerlijk en makkelijk om te maken! Kijk, daar houden we van 🙂 .

Ontbijtmuffins

De bodem van deze ontbijtmuffins is van wit brood gemaakt. Een prima manier om oud brood op te maken en natuurlijk kun je het witte brood ook vervangen voor elk ander soort brood. Net wat je lekker vindt en in huis hebt. Het is wel belangrijk om de broodjes in de muffinvorm eerst even een paar minuutjes in de oven te zetten. Doe je dit niet dan kunnen de broodjes namelijk erg slap worden door het eimengsel wat je er later in doet. Door ze even een paar minuutjes in de oven te bakken wordt het brood iets krokanter en heb je hier geen last van. Een klein beetje krokant is wel zo lekker.

Lekker voor ontbijt, brunch of uitgebreide lunch

Deze ontbijtmuffins zijn ideaal om bij het ontbijt of zelfs bij de brunch of lunch te serveren. Warm zijn ze het lekkerst, maar koud kan ook prima. Ze zijn erg lekker voor bij het ontbijt, makkelijk om te maken en alles bij elkaar ben je nog geen 25 minuutjes bezig. Maken dus deze overheerlijke ontbijtmuffins met ei, kaas én spek! Mocht je trouwens op zoek zijn naar meer inspiratie voor lekker ontbijtrecepten kijk dan eens in dit overzicht bomvol lekkere ontbijtrecepten.

Ontbijtmuffins met ei, kaas & spek

 

Ontbijtmuffins met ei, kaas & spek

Ontbijtmuffins met ei, kaas & spek

Het recept voor heerlijke ontbijtmuffins die je in slechts 25 (!) minuten op tafel zet. Makkelijk, snel en overheerlijk zijn ze.
4 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 6 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 6 sneetjes wit brood
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 3 eieren (middelgroot)
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • 2 eetlepels melk
  • paprikapoeder
  • peper & zout
  • tuinkers

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Verwijder de korst van het brood en snijd er vervolgens een rondje uit. Herhaal dit met de overige sneetjes brood en rol ze plat met een deegroller.
  • Vet de muffinvorm in en druk daar de broodjes in. Zet de broodjes vervolgens 3 minuutjes in de oven zodat het niet later slap wordt.
  • Bak ondertussen 4 plakjes ontbijtspek uit en snijd vervolgens in kleine stukjes.
  • In een ruime kom meng je de gesneden ontbijtspek, 3 eieren, 3 eetlepels geraspte kaas en een scheutje melk (ongeveer 2 eetlepels). Breng op smaak met peper, zout & paprikapoeder en verdeel het mengsel over de broodjes in de muffinvorm.
  • Schuif de vorm weer in de oven en bak de ei muffins in ongeveer 15 af tot het ei is gestold. Garneer eventueel met tuinkers. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 136kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 6g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Ontbijtmuffins met ei, kaas & spek

7 thoughts on “Ontbijtmuffins met ei, kaas & spek

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept