Nieuws voor foodies 2

Nieuws voor Foodies #2

Hoewel het misschien op het nieuws soms nog echt komkommertijd lijkt is het op het gebied van food zeker geen komkommertijd. Ik kijk m’n ogen uit zodra ik het pand van meneer Heijn binnen stap naar al het nieuws wat uitgestald in de schappen ligt. Vaak kan ik me dan ook niet inhouden en neem natuurlijk weer eens veel te veel mee. Als echte foodie blijf ik natuurlijk graag op de hoogte van al het nieuws op food gebied door goed om me heen te kijken maar ook door de persberichten en soms ook perspakketjes die ik ontvang. Graag laat ik je mijn 3 nieuwste ontdekkingen zien in deze Nieuws voor Foodies #2.

Nieuws voor Foodies #2Helemaal nieuw zijn ze niet deze sauzen van French’s. Integendeel, French’s bestaat al meer dan 100 jaar en dit bedrijf mag zich inmiddels al jaren nummer 1 mosterd noemen van Amerika. Nieuw zijn ze overigens wel in Nederland want vanaf zomer kun je deze fijne sauzen vinden in bij Albert Heijn. Ik kreeg de sauzen opgestuurd en proefde de French’s Classic  Yellow Mustard; een lekkere pittige en toch romige mosterd. Heerlijk én met handige verpakking (normaal heb ik altijd van die potjes waarbij de bovenkant rond de randjes er toch steeds iets minder lekker uitgaat zien…) dat is verleden tijd bij deze mosterd. Hoewel ik me wel afvraag of ‘ie überhaupt zo lang zal meegaan want zó lekker is deze mosterd nou eenmaal.
De Relishes vond ik trouwens ook echt verrassend lekker. De Relish genaamd New York Pickle is gemaakt met zoet/ zure augurken, je vind er lekkere stukjes in terug en hij is fijn verfrissend. Lekker om een wellicht ietwat saai broodje met kaas een ultieme make-over te geven of juist door een tonijnsalade als lekker frisse en hartige smaakmaker. De zoete, chunky relish genaamd Californian Sweet Onion is ook echt een fijne. Lekker zoet maar ook zeker niet té. Heerlijk op een echt Amerikaans broodje hotdog of bij een sandwich. Beide Relishes zouden trouwens zeker niet misstaan op een barbecue deze zomer. De mosterd is te koop bij AH voor €1,69 en de Relish voor €2,69.

Nieuws voor Foodies #2Deze mannen kwam ik tegen in het vriesvak. Ze zijn bekend onder de naam ‘The Frozen Butcher‘ oftewel de bevroren slager want volgens The Frozen Butcher haal je het beste vlees immers bij de slager. Zij zijn de slager van het vriesvak en ik moet bekennen ik was direct nieuwsgierig toen ik deze zag liggen. Ik besloot ze te kopen en koos de versie US Beef Burger & de Angus Burger. Beide verpakkingen bevatten 2 x een burger van 125 gram en dat is best een flinke burger. Ze kosten €3,49 per verpakking. Beide burgers zijn puur van smaak, lekker én echt een goede kwaliteit vlees. Heel eerlijk; ik vond ze allebei zó lekker dat ik niet kan kiezen welke ik nou lekkerder vind dan de andere maar ach of dat nou zo erg is.. Overigens hebben ze nog veel meer smaken zoals de Iberco Burger maar ook de Lamb Burger of wat dacht je van Wagyu Burger?! Ik kan niet wachten om die ook eens te proberen. Op de website van The Frozen Butcher kun je alle burger vinden maar ook inspiratie voor lekkere recepten.

Nieuws voor Foodies #2Deze Granola Vijg & Chocolade kon ik niet laten staan bij de AH. Nu denk ik dat, dat komt door de kleurrijke vijgen die me vanuit de verpakking aanstaarde; ik ben dol op vijgen! Grappig wel dat dit ‘ovengebakken’ granola is..nu ken ik geen andere manier van granola maken dan in de oven maar misschien ligt dat aan mij 🙂 . Het laat het product echter wel gezonder klinken dan het wellicht is. Het is namelijk zoals op de voorkant vermeld; gezoet met honing maar als je de ingrediënten lijst bekijkt zit er toch ook gewone suiker in. Ergens jammer want honing zou voor mij persoonlijk zoet genoeg moeten zijn. Hoewel ik de granola lekker vond denk ik dat ik de volgende keer weer gewoon zelf aan de slag ga om granola te maken (én natuurlijk zal ik het recept met je delen). Desalniettemin vond ik het toch een lekker ontbijtproduct om een keer te proberen. De prijs is € 1,99 voor 350 gram en bij de Albert Heijn te vinden bij het ontbijt schap.

Dat waren mijn 3 nieuwste ontdekkingen op food gebied. Natuurlijk is er nog zó ontzettend veel meer maar dan werd het wel een heel lang artikel. Voor nu deze maar natuurlijk hou ik je op de hoogte met nieuws voor foodies!

5 thoughts on “Nieuws voor Foodies #2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *