Volg mij:
Ontbijt

Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten

Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten

Zelf Granola maken is zó ontzettend makkelijk maar ook zó ontzettend lekker dat ik dan ook graag in het weekend een ‘batch’ oftewel voorraad maak voor de week erop. Het is een heerlijk ontbijt met een beetje (Griekse) yoghurt en eventueel wat vers gesneden fruit. Met Granola kun je prima variëren qua ingrediënten maar ook hoeveelheden. Ik zal nog eens een basis recept met jullie delen welke ik vaak gebruik als uitgangspunt voor mijn zelfgemaakte granola. Geïnspireerd op de granola van de Albert Heijn die ik laatst probeerde besloot ik deze keer te gaan voor zelfgemaakte Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten, lekker!

Bomvol lekkers zit deze Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten want naast deze ingrediënten vind je er ook knapperige pompoenpitten, cashewnoten, kaneel en honing in. Dat laatste zorgt voor een heerlijk zoetige granola. Niet té zoet maar juist fijn zoet. Ben je niet zo’n zoetekauw? Dan kun je ook uitgaan van 2 a 3 el honing.

Wel belangrijk is om te weten dat je voor granola altijd ongebrande én ongezouten noten nodig hebt. Het branden of beter bakken gebeurd namelijk in de oven terwijl je de granola aan het maken bent en gezouten noten zouden simpelweg nou net niet zo lekker zijn hierin. Gedroogde fruit pas toevoegen als de granola klaar is omdat deze in de oven heel hard worden. Zo, dat waren de belangrijke zaken wel weer een beetje voor vandaag tijd om aan de slag te gaan!

Het recept voor Granola met Gedroogde Vijgen & WalnotenGranola met Gedroogde Vijgen & Walnoten

Wat heb je nodig voor Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten:

Bereidingstijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 325 gram (=1 pot vol)

  • 150 gr havermout
  • 50 gr walnoten
  • 30 gr pure chocolade (74%)
  • 25 gr cashewnoten
  • 20 gr pompoenpitten
  • 3 stuks gedroogde vijg
  • 3 á 4 el honing
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 flinke tl kaneel

Hoe je Granola met Gedroogde Vijgen & walnoten maakt:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Hak de noten met een keukenmes iets fijn (zoals op de foto). Snij de gedroogde vijg in kleine puntjes en de chocolade ook in kleine stukjes.

3. In een ruime kom mix je de havermout, walnoten, cashewnoten, pompoenpitten, honing, zonnebloemolie en de kaneel goed door elkaar.

Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten

4. Verdeel je mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. Elke 5 minuten (en dit is echt essentieel voor een egaal gebakken granola) schep je het geheel even om en verdeel je het opnieuw over de bakplaat. Als de granola mooi goudbruin is en lekker begint te ruiken is deze klaar.

5. Laat de granola helemaal afkoelen en voeg dan pas de vijg & chocolade toe. Even goed door elkaar husselen en bewaren in een afgesloten (weck)pot.

 

Granola met Gedroogde Vijgen & WalnotenEet smakelijk! 

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

10 Reacties

  • Beantwoorden sunny mama

    Heel slim om in het weekend een voorraad te maken voor de hele week! En het lijkt mij ook veel leuker om granola zelf te maken dan te kopen. Zo beslis je helemaal zelf welke combi je maakt en kun je natuurlijk ook iedere keer variëren, telkens wanneer je in het weekend zo’n ‘batch’ maakt 😉
    Mooie foto’s trouwens.

    7 september 2015 at 08:10
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Ja juist! Het is zo lekker maar tegelijk ook erg dankbaar werk; slechts een ruim halfuurtje bezig voor een hele week fijne ontbijtjes, niet verkeerd toch 😉

      27 september 2015 at 14:41
  • Beantwoorden Ellen

    Ik ben dol op zelfgemaakte granola en deze variant ziet er heerlijk uit!

    7 september 2015 at 09:52
  • Beantwoorden Karen

    Ziet er heerlijk uit! Leuke foto’s ook Eef!

    7 september 2015 at 12:33
  • Beantwoorden Anne-Marie Otter

    Wat een heerlijke combi! Ga ik binnenkort ook eens proberen.

    7 september 2015 at 15:40
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Echt een aanrader én je bent de hele blij dat je het gemaakt hebt. Win-win 😉

      5 oktober 2015 at 22:40
  • Beantwoorden kelly

    OOOO..moet dit echt nog steeds een keer doen. Gooi nu gewoon alles los in mijn havermout of kwark. Denk dat dit nog lekkerder is!

    8 september 2015 at 07:20
  • Laat een reactie achter