Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten

Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten

Zelf granola maken is zó ontzettend makkelijk, maar ook zó ontzettend lekker dat ik dan ook graag in het weekend een ‘batch’ oftewel voorraad maak voor de week erop. Het is een heerlijk ontbijt met een beetje (Griekse) yoghurt en eventueel wat vers gesneden fruit. 

Variëren met granola

Met granola kun je prima variëren qua ingrediënten maar ook hoeveelheden. Ik zal nog eens een basisrecept met jullie delen welke ik vaak gebruik als uitgangspunt voor mijn zelfgemaakte granola. Geïnspireerd op de granola van de Albert Heijn die ik laatst probeerde besloot ik deze keer te gaan voor zelfgemaakte Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten, lekker!

Bomvol lekkers

Bomvol lekkers zit deze Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten, want naast deze ingrediënten vind je er ook knapperige pompoenpitten, cashewnoten, kaneel en honing in. Dat laatste zorgt voor een heerlijk zoetige granola. Niet té zoet maar juist fijn zoet. Ben je niet zo’n zoetekauw? Dan kun je ook uitgaan van 2-3 eetlepels honing.

Handig weetje

Wel belangrijk is om te weten dat je voor granola altijd ongebrande én ongezouten noten nodig hebt. Het branden of beter bakken gebeurt namelijk in de oven terwijl je de granola aan het maken bent. En gezouten noten zouden simpelweg nou net niet zo lekker zijn hierin. Gedroogd fruit pas toevoegen als de granola klaar is omdat deze in de oven heel hard worden. Zo, dat waren de belangrijke zaken wel weer een beetje voor vandaag, tijd om aan de slag te gaan!

Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten

Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten

Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten

Zelfgemaakte Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten. Lekker, makkelijk én verrassend. In een handomdraai maak je een batch voor de week.
Nog geen stemmen
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 1 pot

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 25 gram cashewnoten
  • 50 gram walnoten
  • 3 stuks gedroogde vijgen
  • 30 gram pure chocolade (74%)
  • 150 gram havermout
  • 20 gram pompoenpitten
  • 3-4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel kaneel

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Hak de noten met een keukenmes iets fijn (zoals op de foto). Snij de gedroogde vijg in kleine puntjes en de chocolade ook in kleine stukjes.
  • In een ruime kom mix je de havermout, walnoten, cashewnoten, pompoenpitten, honing, zonnebloemolie en de kaneel goed door elkaar.
  • Verdeel je mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. Elke 5 minuten (en dit is echt essentieel voor een egaal gebakken granola) schep je het geheel even om en verdeel je het opnieuw over de bakplaat. Als de granola mooi goudbruin is en lekker begint te ruiken, is deze klaar.
    PicMonkey Collage 40 KB
  • Laat de granola helemaal afkoelen en voeg dan pas de vijg en chocolade toe. Even goed door elkaar husselen en bewaren in een afgesloten (weck)pot.

handig om te weten:

Met dit recept maak je 325 gram granola (=1 pot vol).

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 917kcal | Koolhydraten: 54g | Eiwitten: 25g | Vetten: 72g | Verzadigd vet: 15g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten

12 thoughts on “Granola met Gedroogde Vijgen & Walnoten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept