Muffins met Appel, Kaneel en Amandel

Muffins met Appel, Kaneel en Amandel

Heel Nederland lijkt wel aan het bakken geslagen. Ik hoorde zelfs op de radio dat bepaalde winkels hun omzet zagen stijgen doordat er veel meer bak producten verkocht worden. Wellicht het jaargetijde, het succes van het bekende programma ‘ Heel Holland Bakt’ of het feit dat we gewoon terug willen naar dingen zelf maken? Wie het weet mag het zeggen. Zelf vind ik bakken erg leuk om te doen maar om nou te zeggen dat ik elk weekend de keuken in duik om het een of ander te bakken? Nee, dat ook weer niet. Alhoewel… de laatste tijd ben ik met een aantal hele fijne dingen bezig geweest die wel zeker onder bakken verstaan kunnen worden. Wat dat allemaal was zie je snel maar voor vandaag heb ik alvast deze heerlijke Muffins met Appel, Kaneel en Amandel voor je. Laat daar je tanden maar eens in zakken…

…zacht, licht kruidig, frisse appelstukjes en een romige smaak. Dát omschrijft deze Muffins met Appel en Kaneel perfect. Ergens doen ze me ook denken aan zo’n amandelstaaf weet-je-wel. Ach, ik kan wel door blijven gaan over de smaak maar eigenlijk moet je ze gewoon eens zelf gaan proberen. Laat ik je daar nu eens het recept voor geven 😉

 

Wat heb je nodig voor Muffins met Appel en Kaneel:

Voorbereiding: 10 minuten | Oventijd: ca. 25 minuten | Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 10 – 12 muffins

  • 250 gr + 2 el bloem
  • 175 ml amandelmelk
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 100 gr roomboter (gesmolten)
  • 15 gr amandelschaafsel
  • 2 eieren
  • 1 jonagold appel
  • 2 ½ tl bakpoeder
  • 1 el suiker
  • 2 el (gemalen) kaneel
  • 1 tl (gemalen) kardemom
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl vanillesuiker
  • ½ tl bakingsoda
  • zout

 

Hoe je Muffins met Appel en Kaneel maakt:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden

2.Schil de appel en snij in hele kleine stukjes. De kleine stukjes appel doe je in een bakje en hierover verdeel je 1 theelepel citroensap om de verkleuring van de appel tegen te gaan. Daarnaast doe doe je er 1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel suiker bij. Meng dit goed door elkaar. Zet het bakje even apart.

3. In een andere ruime kom doen we de droge ingrediënten: de bloem, bruine basterdsuiker, bakpoeder, bakingsoda, vanillesuiker, kaneel, kardemom en een snufje zout. Meng alles weer even goed door elkaar en ook deze kom zetten we even apart.

4. Als laatste doen we in een andere kom de ‘natte’ ingrediënten: de eieren, amandelmelk en 100 gram gesmolten roomboter. Je raad het vast al maar dit gaan we ook weer goed door elkaar heen mengen.

5. Voeg de kom met natte ingrediënten toe aan de kom met de droge ingrediënten. Mix dit vluchtig door elkaar (bij muffins wil je juist geen glad beslag, liever een beetje lobbig zoals dat heet).

6. Bij de stukjes appel doen we nu 2 eetlepels bloem om te zorgen dat de stukjes appel tijdens het bakken naar beneden zakken maar mooi verdeeld door het beslag zitten. Verdeel het bloem goed over de stukjes appel en schep daarna de appels door het beslag van de muffins.

7. Vul je muffin vormpjes nu ongeveer ¾ met het beslag. Zelf gebruik ik hiervoor vaak een ijslepel omdat dit handiger werkt maar een gewone lepel is ook prima. Zodra de vormpjes gevuld zijn verdeel je over de muffins wat amandelschaafsel ter decoratie.

8. Zet de muffins nu in de oven en zodra je ze in de oven hebt gedaan kun je de temperatuur op 180 graden zetten. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten goudbruin (test of ze klaar zijn door er een satéprikker in te steken en als deze er schoon uit komt, dan zijn je muffins klaar).

Muffins met Appel, Kaneel en AmandelBak ze! 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

6 reacties op “Muffins met Appel, Kaneel en Amandel”

  1. Dat ziet er een heerlijk receptje uit en je hebt die muffins ook zo leuk gepresenteerd op de foto!
    Wat ik leuk vind aan zelf bakken, is dat ik dan kan variëren en experimenteren met de hoeveelheden van de ingrediënten. Zo vind ik de muffins van de AH wel lekker, maar veel te zoet. Als ik ze zelf maak, dan doe ik er gewoon wat minder suiker in.

    1. Dat vind ik ook altijd het leukste aan bakken en stiekem is homemade wat mij betreft het allerlekkerst. Hoewel er altijd uitzonderingen blijven natuurlijk…. 😉

    1. Dank je wel! Ja, heerlijk ‘spul’ is het ook. Heel soms doe ik ‘s avonds een heel klein beetje als ik (en dat doe ik eigenlijk vrijwel nooit) een glas warme melk of chocomelk drink. Ooit eens meegepikt uit de SATC film 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top