fbpx
Kung pao chicken

Kung pao chicken recept

Kung pao chicken is een pittig Chinees wokgerecht met kip en pepers. Het authentieke recept komt uit China en de Amerikanen hebben daar weer een volledig eigen draai aan gegeven. Het is daar een van de meest populaire ‘take-away’ maaltijden net zoals hier de babi pangang en die is natuurlijk ook niet authentiek Indonesisch zoals je waarschijnlijk wel weet, maar wel heel lekker 😉 .

Ik ben dol op snelle kip recepten en daar is de Aziatische keuken en zeker de wok natuurlijk bij uitstek geschikt voor. Neem nou deze heerlijke kung pao chicken of kip kung pao zoals wij in Nederland zouden zeggen. Hoewel de Engelse naam bekender is (ook in Nederland…), maar dat even ter zijde. 

Kung pao chicken recept

Nu wil het zo dat je voor het authentieke recept Szechuanpeper nodig hebt en ik dacht dat wel even te vinden bij mijn lokale Aziatische toko, maar het was helaas niet voorradig. Op advies van de eigenaresse ging ik voor gedroogde chilipepers. Blij dat ik haar advies ter harte nam want wauw, het resultaat was toch een partij heerlijk! Pittig, bomvol smaak, snel klaar en fantastisch lekker! Voordeel van de gedroogde chilipepers is dat je ze eruit kunt halen als je niet zo van pittig bent of juist extra erbij doet voor meer pit. 

Kip kung pao

Lekker, snel en pittig

Ik gebruik in dit recept kipdijfilet. Dat is wat vetter dan gewone kipfilet en blijft lekker mals als je het verhit op hoge temperaturen zodat in de wok. Om het gerecht mooi in balans te houden en te zorgen dat het niet alleen pittig is verwerk ik in de saus zelf rode paprika en pinda’s voor een lekkere bite. Daarbij serveer ik luchtige witte rijst en knapperige bimi ook wel aspergebroccoli genoemd. Je kunt natuurlijk elke groenten hierbij serveren die je lekker vindt zoals sugarsnaps, boontjes of gewoon een frisse salade is ook erg lekker. Probeer deze kung pao chicken eens, echt een aanrader!

Kung pao chicken recept

Kung pao chicken

Chinese kung pao chicken recept
4.38 van 8 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram kipdijfilet
  • 300 gram rijst
  • 200 gram bimi - aspergebroccoli
  • pinda's
  • 6-8 gedroogde chilipepers
  • 1 ui (in halve ringen)
  • 2 tenen knoflook (schuin gesneden)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 2 bosui (in dunne ringen)
  • olie, peper en zout
Saus
  • eetlepel lichte sojasaus
  • ½ theelepel donkere sojasaus
  • 2 theelepel gember siroop
  • ½ theelepel azijn
  • 1 theelepel maizena
Marinade kip
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 theelepels sojasaus
  • ½ eetlepel sesamolie

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de kipdijfilet in blokjes en doe in een kom.
  • Meng alle ingrediënten voor de 'marinade kip' door elkaar, schep door de blokjes kip en laag dit minimaal 30 minuten marineren.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus.
  • Kook ze rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snij de kontjes van de bimi/ aspergebroccoli en kook de groenten beetgaar in een steelpan met water en een snuf zout.
  • Verhit ondertussen een beetje olie in de wok en wok de kip gaar. Schep deze vervolgens uit de wok.
  • Verhit daarna opnieuw een beetje olie in de wok en fruit de knoflook en ui even aan. Voeg daarna de gedroogde chilipepers toe.
  • Wok de paprika mee tot deze nog een beetje knapperig is.
  • Voeg dan de kip weer toe samen met de pinda's en dan de saus tot alles lekker door elkaar gemengd is.
  • Verdeel de rijst en de bimi/ aspergebroccoli over 4 borden samen met de kip. Garneer met de ringetjes bosui en eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 455kcal | Koolhydraten: 73g | Eiwitten: 28g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Kung pao chicken

Kung pao chicken Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top