Ik heb me toch weer een lekker, écht makkelijk en ook nog eens snel recept voor jullie: krokante honing kip met groenten en rijst. Knapperige kip in een zoet, honingsausje met een Aziatisch tintje. Lekker met luchtige rijst en knapperige groenten erbij. Simpel, maar zo lekker!
Als je me al langer volgt is het vast geen verrassing voor je dat ik dol ben op de Aziatische keuken. De meeste recepten zijn snel te maken, makkelijk en ook nog eens lekker. Soms uit de wok, meestal gezond en vaak voorzien van veel groenten. De smaken van onder andere sesamolie, sojasaus en ketjap, ik ben er weg van! Rijk aan smaak, goed te verkrijgen en het maakt de meest simpele gerechten extra lekker.
Krokante honing kip met groenten en rijst
De meeste ingrediënten voor deze krokante honing kip heb je waarschijnlijk wel in huis dus staar je niet blind op de iets langere ingrediëntenlijst van dit recept. We zorgen immers zelf voor een lekker krokant jasje om de kip én een steengoede saus dus we hebben wel iets nodig. Maar ik kan me zo voorstellen dat je het meeste zoals zout, olie, bloem, knoflook, azijn en maizena wel in huis hebt. Dus laat je daar zeker niet door tegenhouden. Dit recept is zo lekker! Om je vingers bij op te eten, echt een aanrader om eens te proberen.

Krokante honing kip met groenten en rijst
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 300 gram kipfilet
- 300 gram broccoli
- 200 gram rijst
- 2 tenen knoflook
- 2 bosui
- olie, zout, sesamzaadjes
- 100 ml water
- 75 gram bloem
- 25 gram maizena
- 1 eiwit
- 1 eetlepel olie
- ½ theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 75 ml honing
- 50 ml water
- 1 theelepel azijn
- 1 theelepel ketchup
- 1 theelepel sesamolie
- ½ eetlepel maizena
- snuf zout
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de rijst zoals aangegeven is op de verpakking.
- Snij de kipfilet in stukjes.
- Mix alle ingrediënten voor het beslag.
- Mix alle ingrediënten voor de saus.
- Verhit water in een steelpannetje met een snuf zout en kook de broccoli beetgaar. Giet daarna af.
- Snij de bosui in dunne ringen.
- Verhit ondertussen ruim olie in de wok.
- Haal de stukjes kip door het beslag mengsel en bak ze in de wok om en om in een paar minuten (eventueel in porties) gaar en goudbruin.
- Laat de kip vervolgens uitlekken op een papiertje en giet de olie uit de wok.
- Verhit een eetlepel olie opnieuw in de wok, pers het teentje knoflook uit en fruit dit heel kort en voeg dan de saus toe.
- Doe de kipstukjes bij de saus en bak ze even kort mee.
- Serveer de krokante honing kip met de rijst, broccoli en strooi hierover de bosui in ringetjes en de sesamzaadjes. Eet smakelijk!
voedingswaarden (per persoon/ portie):
10 reacties op “Krokante honing kip met groenten en rijst”
lekker recept, half uur klopg maar ik vjnd het vreemd dat de kip niet gekruid wordt.
Blij dat het in de smaak valt en geloof mij, bij dit recept is het niet nodig. Zoals je zelf al aangeeft, hij is lekker genoeg van smaak 🙂
Hoi! 🙂
Ik heb het recept vandaag uitgeprobeerd. Was lekker! Wel iets te zoet (honing verkeerd afgemeten 😅). Alleen het beslag.. dat bleef niet goed zitten aan de kip waardoor hij niet krokant was en ik veel losse stukjes beslag in de wok had.. hoe doe jij dit?
Had er zelf geen last van maar als je kip van zichzelf erg vochtig is kun je hem ook even droogdeppen met een keukenpapiertje zodat het beslag beter blijft zitten.
Vanavond heerlijke krokante honing kip gegeten. Voor 5 personen is het even iets meer werk (het frituren van de kip) maar zeer de moeite waard. Bedankt voor het lekkere recept, dit is zeker een blijvertje!
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Vanavond gemaakt, heerlijk ! Super makkelijk en heel duidelijk recept .
Voor 4 grote eters het recept x3 gedaan ,iedereen blij!
Dank je wel, ik ga meer van jouw recepten maken.
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Alleen mijn kip blijft niet krokant. Ik frituur het in 2 porties, dep het af en dan door de saus. Wel lekker, maar niet krokant.
Heb je de kip na het bakken ook even op een keukenpapiertje gedaan? Misschien de olie iets heter maken zodat het goed bakt?