Volg mij:
(Zoete) Baksels

Kokosballetjes met chocolade

kokosballetjes met chocolade

Kokosballetjes met chocolade, eigenlijk een soort van Bounty maar dan in de vorm van een balletje. Ze zijn heerlijk en ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken. Heb je nog meer redenen nodig om met deze heerlijke zoete zonde aan de slag te gaan?

Dit recept was een verzoek van mijn collega. Het leek haar zo lekker en ik ben de beroerdste niet, ik ging aan de slag met kokosballetjes met chocolade. De volgende dag nam ik ze mee naar kantoor en werden deze kokosballetjes aan een uitgebreide smaaktest onderheven. Met vlag en wimpel slaagde deze kokosballetjes met chocolade voor de smaaktest. Deze mochten vaker gemaakt worden en dat klinkt dan weer als muziek in mijn oren.

Kokosballetjes met chocolade

Je hebt voor het recept van de kokosballetjes met chocolade maar 4 ingrediënten nodig waaronder gecondenseerde melk, chocolade, geraspte kokos en een snufje zout. Zelf gebruikte ik pure chocolade omdat ik dat een heerlijke combinatie vind met de frisse smaak van de kokos. Uiteraard kun je ook melkchocolade of witte chocolade gebruiken mocht je dit een lekkerdere combinatie lijken. Aan jou de keus 🙂

kokosballetjes met chocolade


Het recept voor kokosballetjes met chocolade:

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten | Totale bereidingstijd: 30 minuten ( + 1 uur opstijven in de koelkast)
Hoeveelheid: ca. 30 kokosballetjes met chocolade

Wat heb je nodig voor kokosballetjes met chocolade (ingrediënten):

 • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
 • 450 gram chocolade
 • 300 gram geraspte kokos
 • zout

Hoe maak je kokosballetjes met chocolade :

 1. Doe de gecondenseerde melk samen met de geraspte kokos en een snuf zout in een kom. Mix dit met je handen goed door elkaar en draai er vervolgens balletjes van ter grote van een walnoot.
 2. Leg de balletjes op een bord en laat ze minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
 3. Nadat de kokosballetjes opgesteven zijn smelt je de chocolade.
 4. Haal de balletjes daarna één voor één door de gesmolten chocolade en leg ze op een velletje bakpapier zodat de chocolade kan stollen. Bewaar de kokosballetjes met chocolade afgesloten in de koelkast. Eet smakelijk!

kokosballetjes met chocolade

Bekijk ook mijn andere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

6 Reacties

 • Beantwoorden Sandra

  M’n lijstje met recepten van je blog die ik ooit nog eens wil maken wordt langer en langer:-) deze lijken me zo lekker, echte bounty fan hier!

  15 maart 2017 at 07:33
 • Beantwoorden hennie

  kun je ze ook invriezen?

  1 april 2017 at 15:58
  • Beantwoorden Eef

   Hi Hennie, ik heb het zelf nog nooit geprobeerd maar ze waren hier ook zo op 😉 Ik denk alleen dat de chocolade er niet echt lekker van wordt maar je zou het kunnen proberen.

   2 april 2017 at 15:17
 • Beantwoorden Marijke

  Ja hoor. Je kan ze heel goed invriezen. Doe ik altijd met dit soort snoeperijen. De chocolade blijft ook goed.

  22 april 2017 at 23:10
  • Beantwoorden Eef

   Dank je wel voor je aanvulling Marijke, ik ga het zelf binnenkort ook eens proberen. Mits er iets overblijft natuurlijk 😉

   25 april 2017 at 22:50

  Laat een reactie achter