fbpx
kokosballetjes met chocolade

Kokosballetjes met chocolade

Kokosballetjes met chocolade, eigenlijk een soort van Bounty maar dan in de vorm van een balletje. Ze zijn heerlijk en ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken. Heb je nog meer redenen nodig om met deze heerlijke zoete zonde aan de slag te gaan?

Dit recept was een verzoek van mijn collega. Het leek haar zo lekker en ik ben de beroerdste niet, ik ging aan de slag met kokosballetjes met chocolade. De volgende dag nam ik ze mee naar kantoor en werden deze kokosballetjes aan een uitgebreide smaaktest onderheven. Met vlag en wimpel slaagde deze kokosballetjes met chocolade voor de smaaktest. Deze mochten vaker gemaakt worden en dat klinkt dan weer als muziek in mijn oren.

Kokosballetjes met chocolade

Je hebt voor het recept van de kokosballetjes met chocolade maar 4 ingrediënten nodig waaronder gecondenseerde melk, chocolade, geraspte kokos en een snufje zout. Zelf gebruikte ik pure chocolade omdat ik dat een heerlijke combinatie vind met de frisse smaak van de kokos. Uiteraard kun je ook melkchocolade of witte chocolade gebruiken mocht je dit een lekkerdere combinatie lijken. Aan jou de keus 🙂

kokosballetjes met chocolade


Het recept voor kokosballetjes met chocolade:

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten | Totale bereidingstijd: 30 minuten ( + 1 uur opstijven in de koelkast)
Hoeveelheid: ca. 30 kokosballetjes met chocolade

Wat heb je nodig voor kokosballetjes met chocolade (ingrediënten):

 • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
 • 450 gram chocolade
 • 300 gram geraspte kokos
 • zout

Hoe maak je kokosballetjes met chocolade :

 1. Doe de gecondenseerde melk samen met de geraspte kokos en een snuf zout in een kom. Mix dit met je handen goed door elkaar en draai er vervolgens balletjes van ter grote van een walnoot.
 2. Leg de balletjes op een bord en laat ze minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
 3. Nadat de kokosballetjes opgesteven zijn smelt je de chocolade.
 4. Haal de balletjes daarna één voor één door de gesmolten chocolade en leg ze op een velletje bakpapier zodat de chocolade kan stollen. Bewaar de kokosballetjes met chocolade afgesloten in de koelkast. Eet smakelijk!

kokosballetjes met chocolade

Bekijk ook mijn andere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

6 reacties op “Kokosballetjes met chocolade”

 1. M’n lijstje met recepten van je blog die ik ooit nog eens wil maken wordt langer en langer:-) deze lijken me zo lekker, echte bounty fan hier!

  1. Hi Hennie, ik heb het zelf nog nooit geprobeerd maar ze waren hier ook zo op 😉 Ik denk alleen dat de chocolade er niet echt lekker van wordt maar je zou het kunnen proberen.

 2. Ja hoor. Je kan ze heel goed invriezen. Doe ik altijd met dit soort snoeperijen. De chocolade blijft ook goed.

  1. Dank je wel voor je aanvulling Marijke, ik ga het zelf binnenkort ook eens proberen. Mits er iets overblijft natuurlijk 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top