Volg mij:
Hoofdgerechten, Kip & Gevogelte

Kipgehaktbrood – gehaktbrood met kipgehakt

Kipgehaktbrood - Gehaktbrood met kipgehakt

Kipgehaktbrood, gehaktbrood met kipgehakt dus eigenlijk. Waanzinnig lekker, maar waanzinnig moeilijk om enigszins lekker op de foto te krijgen… Ik heb mijn best gedaan, maar hopelijk trek ik je toch echt over de streep met deze woorden: DIT-WIL-JE-MAKEN.

Natuurlijk kun je er vanuit gaan dat wanneer ik een recept op mijn blog plaats, ik het zelf ook lekker vind. Alles wat op mijn blog staat (echt alles) heb ik zelf gemaakt, geproefd en vervolgens uitgewerkt. Is het niet lekker of nog niet lekker genoeg dan komt het simpelweg (nog) niet op mijn blog. Of dit nu het eerste of het zoveelste recept is wat je maakt van mijn blog, ik wil je elke keer opnieuw inspireren en lekkere, goede recepten met je delen. Die jij vervolgens thuis kunt maken voor jezelf, vrienden of je familie.

Inspiratie voor kipgehaktbrood – gehaktbrood met kipgehakt

Ook zelf lees ik graag blogs en zo volg ik al een tijdje het Amerikaanse blog Life is but a dish. Laney de eigenaresse, is een goed gekke Amerikaanse dame die de leukste filmpjes plaatst op Instagram van onder andere haar recepten, maar ook haar gezin, gekke dansjes en ook ooit van haar gehaktbrood. Turkey meatloaf  zoals zij dat noemt. Dat zag er goed uit! Groenten in het gehaktbrood, ontzettend smeuïg, dat moest ik zelf een keer proberen! En dat deed ik. Niet één keer, niet twee keer en zelfs niet drie keer. Inmiddels is dit de vierde keer dat ik het recept maak, er eindelijk een foto van maakte en Laney vroeg of ik het met jullie mocht delen. Dat mocht en daarom deel ik vandaag niet een eigen recept, maar eentje van Laney. Eentje waarvan ik, net als alle andere recepten op mijn blog, je 100% zeker kan zeggen: DIT-WIL-JE-MAKEN!

Lekker voor erbij

Serveer lekkere (oven)frietjes of krokante zoete aardappelfrietjes bij dit gehaktbrood samen met een frisse salade bijvoorbeeld of wat beetgaar gekookte worteltjes of sperziebonen. Met een heel klein beetje mazzel heb je zelfs nog een stukje kipgehaktbrood over. Gooi dat niet weg. Nee, zeker niet. Laat het afkoelen, doe het in een bakje en eet het de volgende dag op brood of warm het op: zalig!

Kipgehaktbrood - Gehaktbrood met kipgehakt


Het recept voor gehaktbrood met kipgehakt:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 45-60 minuten | Totale tijd: 50-65 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor kipgehaktbrood (ingrediënten):

  • 500 kipgehakt
  • 100 gram wortel (geraspt)
  • 50 gram paneermeel (of broodkruim)
  • 25 gram geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 2 flinke handjes verse spinazie fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel worcestershire saus
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel zwarte peper

Saus (glaze):

  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels bruine (of lichtbruine) basterdsuiker
  • 1 eetlepel worcestershire saus

Hoe maak je kipgehaktbrood :

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng alle ingrediënten voor het gehaktbrood goed door elkaar. Gebruik hiervoor je handen of een vork (net wat jouw voorkeur heeft).
  3. Vet een ovenschaal in en doe hierin het gehaktmengsel. Druk de bovenkant een beetje glad met de achterkant van een lepel.
  4. Zet het gehaktbrood in de oven voor 30-45 minuten tot het gehakt gaar is.
  5. Terwijl het kipgehaktbrood in de oven staat maak je de saus.
  6. Meng alle ingrediënten voor de saus en bestrijk hiermee het gehaktbrood na 30-45 minuten.
  7. Zet het gehaktbrood daarna nog een kwartiertje in de oven met de saus erover heen en dan… eet smakelijk!

Kipgehaktbrood - Gehaktbrood met kipgehakt

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter