Volg mij:
Hoofdgerechten, Kip & Gevogelte

Kip madras

Kip madras

Kip madras, een heerlijke, romige, milde Indiase curry met kip en frisse appel. Lekker met rijst en sperziebonen. Binnen 30 minuten zet jij deze lekkere én snelle maaltijd zelf in een handomdraai op tafel. Een beetje van Eef en een beetje van…

Wereldgerechten, ik heb er inmiddels maar een verzameling van gemaakt met alle wereldgerechten recepten. Zo zoetjes aan wordt mijn collectie namelijk steeds groter. Simpelweg omdat het bekende maaltijden zijn, ik ze doorgaans regelmatig maak en waarvoor je eigenlijk helemaal geen pakje nodig hebt.

Kip madras zonder pakje of zakje

Ik zat laatste te denken, hoe zou dat nou gegaan zijn? Zou mevrouw Knorr allerlei lekkere gerechten thuis maken uit alle windstreken en zou meneer Knorr toen gedacht hebben “daar ga ik iets mee doen”. Of misschien mevrouw Knorr zelf wel – geen idee. Maar nieuwsgierig ben ik wel 😉 . Begrijp me overigens niet verkeer. Ik ben niet anti pakjes of zakjes. Integendeel. Ik ben van mening dat het voor veel mensen een toegankelijke en makkelijke manier kan zijn om zelf te koken. Zelf gebruik ik ook wel eens een kruidenmix of een lekkere boemboe bijvoorbeeld.  Wel ben ik ook van mening dat zelf maken leuker is en, bonus, meestal veel lekkerder. Je kunt het gerecht dan immers helemaal op smaak brengen zoals je zelf wilt en daar word je vaak nog creatief van ook.

Lekker voor bij de kip madras

Serveer de kip madras met rijst en sperziebonen. Ga ook eens voor naanbrood en andere groene groenten zoals sugarsnaps, paksoi of spitskool uit de wok of spruitjes voor de afwisseling.

Kip madras met rijst en greonten


Het recept voor kip madras:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 20 minuten | Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor kip madras (ingrediënten):

  • 500 gr kipfilet
  • 500 gram sperziebonen
  • 300 gram rijst
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene appel
  • 1 rode punt paprika
  • 1 ui
  • 1½ el korianderpoeder
  • 1 el komijn
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • Peper, zout en olie

Hoe maak je kip madras :

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de kopjes en kontjes van de sperziebonen.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook hierin de sperziebonen beetgaar.
  4. Ondertussen snij je de kip en paprika in blokjes, snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
  5. Doe een beetje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui even aan.
  6. Voeg de kruiden en geraspte gember toe en bak dit even mee.
    Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe als het geheel te droog wordt.
  7. Bak de paprika even kort mee, voeg de kip toe en bak gaar.
  8. Snijd ondertussen de appel in stukjes.
  9. Voeg de crème fraîche en de stukjes appel toe.
  10. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Kip madras

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

8 Reacties

  • Beantwoorden Marjon

    Ik heb dit recept gisteren gemaakt en het was heerlijk! Lekker romig en precis goed gekruid. Een aanrader!

    6 februari 2019 at 20:40
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie 🙂

      8 februari 2019 at 12:24
    • Beantwoorden Sharon

      Ik heb het gerecht vandaag gemaakt, erg lekker gerecht. De kruiden waren precies goed en de appel maakte het geheel lekker fris! Van manlief mag ik dit vaker op tafel zetten 😉

      6 augustus 2019 at 19:18
      • Beantwoorden Eef

        Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie 😀

        8 september 2019 at 23:11
  • Beantwoorden Irene Slot

    Voor mij was dit weer een andere versie van kip madras. Het gerecht viel goed in de smaak.

    30 augustus 2019 at 20:00
    • Beantwoorden Eef

      Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie 😀

      8 september 2019 at 23:11
  • Beantwoorden Aafke

    Net gemaakt en uiteraard even geproefd, heerlijk! Ik bedacht me tijdens het koken dat het eens tijd wordt voor een bedankje van mijn kant! Elke week met het bestellen van de boodschappen bekijk ik je week menu’s en er is altijd in ieder geval 1 ding wat ik maak. Heel erg bedankt voor je inspiratie en alle moeite!

    Groet,
    Aafke Hagg

    10 september 2019 at 17:25
    • Beantwoorden Eef

      Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie Aafke 🙂 Daar word ik oprecht heel blij van!

      17 september 2019 at 08:41

    Laat een reactie achter