Kip madras, een heerlijke, romige, milde Indiase curry met kip en frisse appel. Lekker met rijst en sperziebonen. Binnen 30 minuten zet jij deze lekkere én snelle maaltijd zelf in een handomdraai op tafel. Een beetje van Eef en een beetje van…
Wereldgerechten, ik heb er inmiddels maar een verzameling van gemaakt met alle wereldgerechten recepten. Zo zoetjes aan wordt mijn collectie namelijk steeds groter. Simpelweg omdat het bekende maaltijden zijn, ik ze doorgaans regelmatig maak en waarvoor je eigenlijk helemaal geen pakje nodig hebt.
Kip madras zonder pakje of zakje
Ik zat laatste te denken, hoe zou dat nou gegaan zijn? Zou mevrouw Knorr allerlei lekkere gerechten thuis maken uit alle windstreken en zou meneer Knorr toen gedacht hebben “daar ga ik iets mee doen”. Of misschien mevrouw Knorr zelf wel – geen idee. Maar nieuwsgierig ben ik wel 😉 . Begrijp me overigens niet verkeer. Ik ben niet anti pakjes of zakjes. Integendeel. Ik ben van mening dat het voor veel mensen een toegankelijke en makkelijke manier kan zijn om zelf te koken. Zelf gebruik ik ook wel eens een kruidenmix of een lekkere boemboe bijvoorbeeld. Wel ben ik ook van mening dat zelf maken leuker is en, bonus, meestal veel lekkerder. Je kunt het gerecht dan immers helemaal op smaak brengen zoals je zelf wilt en daar word je vaak nog creatief van ook.
Lekker voor bij de kip madras
Serveer de kip madras met rijst en sperziebonen. Ga ook eens voor naanbrood en andere groene groenten zoals sugarsnaps, paksoi of spitskool uit de wok of spruitjes voor de afwisseling.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 gram kipfilet
- 500 gram sperziebonen
- 300 gram rijst
- 200 gram crème fraîche
- 2 teentjes knoflook
- 1 appel (groen)
- 1 rode puntpaprika
- 1 ui
- 1½ eetlepel korianderpoeder
- 1 eetlepel komijn
- 2 theelepels kerrie
- 1 theelepel gember (vers - geraspt)
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel chilivlokken
- olie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de kopjes en kontjes van de sperziebonen.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook hierin de sperziebonen beetgaar.
- Ondertussen snij je de kip en paprika in blokjes, snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
- Doe een beetje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui even aan.
- Voeg de kruiden en geraspte gember toe en bak dit even mee.
Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe als het geheel te droog wordt. - Bak de paprika even kort mee, voeg de kip toe en bak gaar.
- Snijd ondertussen de appel in stukjes.
- Voeg de crème fraîche en de stukjes appel toe.
- Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Marjon says:
Ik heb dit recept gisteren gemaakt en het was heerlijk! Lekker romig en precis goed gekruid. Een aanrader!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie 🙂
Sharon says:
Ik heb het gerecht vandaag gemaakt, erg lekker gerecht. De kruiden waren precies goed en de appel maakte het geheel lekker fris! Van manlief mag ik dit vaker op tafel zetten 😉
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie 😀
Marjon says:
Ik heb dit recept gisteren gemaakt en het was heerlijk! Lekker romig en precis goed gekruid. Een aanrader!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie 🙂
Sharon says:
Ik heb het gerecht vandaag gemaakt, erg lekker gerecht. De kruiden waren precies goed en de appel maakte het geheel lekker fris! Van manlief mag ik dit vaker op tafel zetten 😉
Irene Slot says:
Voor mij was dit weer een andere versie van kip madras. Het gerecht viel goed in de smaak.
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie 😀
Irene Slot says:
Voor mij was dit weer een andere versie van kip madras. Het gerecht viel goed in de smaak.
Aafke says:
Net gemaakt en uiteraard even geproefd, heerlijk! Ik bedacht me tijdens het koken dat het eens tijd wordt voor een bedankje van mijn kant! Elke week met het bestellen van de boodschappen bekijk ik je week menu’s en er is altijd in ieder geval 1 ding wat ik maak. Heel erg bedankt voor je inspiratie en alle moeite!
Groet,
Aafke Hagg
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie Aafke 🙂 Daar word ik oprecht heel blij van!
Aafke says:
Net gemaakt en uiteraard even geproefd, heerlijk! Ik bedacht me tijdens het koken dat het eens tijd wordt voor een bedankje van mijn kant! Elke week met het bestellen van de boodschappen bekijk ik je week menu’s en er is altijd in ieder geval 1 ding wat ik maak. Heel erg bedankt voor je inspiratie en alle moeite!
Groet,
Aafke Hagg
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dank voor je reactie Aafke 🙂 Daar word ik oprecht heel blij van!
Annalies Grol says:
Ga het zo op tafel zetten! Ben [email protected]
Eef says:
Eet smakelijk 🙂
B. Senders says:
Heerlijk!!! Ik had er ook naanbrood (niet zelf gemaakt ????) bij. Met 2 volwassenen en 3 kinderen gesmuld!
Eef says:
Dankjewel! Hier word ik blij van om dat te horen 🙂
Gina Wemmenhove says:
Ook een bedankje van mijn kant, dit gerecht staat regelmatig met smaak bij ons op tafel.
mvg, Gina
Eef says:
Wat leuk om te lezen Gina! Dankjewel voor je berichtje 🙂
Annemarie says:
Korianderpoeder? Bedoel je dan blad of zaad?
Eef says:
Korianderpoeder: gemalen koriander. Kun je vinden in de meeste supermarkten o.a. van Verstegen
Annemarie says:
Dankjewel! Recept vegan gemaakt d.m.v. kokosmelk en plantaardige kipstuckjes. Heel lekker, goede verhouding van alle kruiden. Ga zeker meer recepten proberen van je.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Piet says:
Vandaag dit recept in de slowcooker gegooid. Staat nu lekker te dampen, waardoor de heledag keuken heerlijk ruikt. Ben erg benieuwd naar de reacties!
Eef says:
Wat leuk om het in de slomo te maken! Hoe lang en hoe heet heb je hem gedaan?
Liesbeth says:
Erg lekker recept! Al voor de 3e keer gemaakt.
Eef says:
Ahh wat fantastisch om leuk om te lezen, leuk dat je het even laat weten 🙂
Tom says:
Super lekker zeg, thanks!
Johqn says:
Echt heel erg lekker, dankje..
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Dank je wel, dat horen we graag 🙂
Ramona says:
Heel lekker qua smaak. Ik zou alleen iets meer saus willen. Als ik een dubbele hoeveelheid creme fraiche doe dan wordt de smaak weer milder, denk ik. Hoe dit op te lossen?
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Ik zou rustig experimenteren met de overige ingrediënten van de saus, tussendoor veel proeven wanneer het helemaal naar je smaak is 🙂