Tapas & Bites: Hummus met Rode Biet

Tapas & Bites: Hummus met Rode Biet

 

Een jaar of twee terug was ik bij een vriendin en die smeerde een roze goedje op een toastje, stak het me toe met de woorden ‘dit moet je echt proberen, zo lekker’. Het was roze? Het was lekker? Ik bestudeerde het toastje, ik ben dol op nieuwe dingen proberen maar dit moest lekker zijn? Ik nam een klein hapje en ja, dit was echt lekker! ‘Het is rode bieten hummus’ zei ze. Daar komt dus die roze kleur vandaan dacht ik. Na het ene toastje volgde er natuurlijk meer en ik moest weten waar ze dit vandaan had.

De hummus met rode biet kwam dus van de AH en het merk is Maza. Zeker voor een supermarkt-hummus zeker niet verkeerd! Niet dat hummus uit de supermarkt per definitie ‘slecht’ of niet lekker is, integendeel zelfs. Er zijn een paar goede merken en ook een aantal supermarkten verkoopt ‘verse’ hummus.

Toch is zelf hummus maken niet alleen leuk om te doen maar ook nog eens lekker en super makkelijk! Ik dook de keuken in gewapend met alle basisingrediënten voor hummus (tahini, kikkererwten, olijfolie & kruiden) en de bietjes. Beetje bij beetje dit ik het in de mixer, steeds even proeven en op smaak maken tot ik uiteindelijk tevreden was (altijd fijn om te experimenteren met eten 🙂 ). Het resultaat mocht er zijn, een lekkere zelfgemaakte hummus met rode biet. Leuk & verrassend om op tafel te zetten als je visite hebt deze hummus met rode biet. Het kleurtje is wat mij betreft ook best valentijn-proof dus waarom niet meteen maken voor een avondje tapas & bites met je lief dit weekend?! Tijd om aan de slag te gaan met deze Tapas & Bites: Hummus met Rode Biet

 

Wat heb je nodig voor een kommetje hummus:
Bereidingstijd: 10 minuten

 • 100 gram kikkererwten uit blik
 • 3 el gekookte geraspte rode bietjes
 • 5 tl tahini (sesampasta)
 • 1 teentje knoflook
 • 1 el olijfolie
 • 1 el water
 • 1 tl suiker (voor als je ‘m wat zoeter wil)
 • paar druppels citroensap
 • zout, peper & paprikapoeder

 

Hoe je het maakt:

Makkelijker kan eigenlijk niet; mik alle ingrediënten in een keukenmachine en mix!
Breng op smaak met peper, zout & paprika poeder.

Haal je mengsel uit de keukenmachine en doe het in een leuk schaaltje. Paar druppels olijfolie, beetje paprika poeder erover en als je nog een paar kikkererwten over hebt deze ook ter decoratie.

Serveer met toastjes, stokbrood of puntjes geroosterd brood.

Eet smakelijk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

8 gedachtes op “Tapas & Bites: Hummus met Rode Biet”

 1. Ik moet toch weer eens zelf proberen hummus te maken, want ik ben gek op hummus. Alleen is mijn tot nu toe eerste en enige poging niet echt gelukt 😛

  1. Haha gewoon nog een keer proberen 🙂 . Oefening baart kunst zeggen ze dan 😉 en dit is echt zo’n receptje wat je zelf helemaal naar je eigen smaak kan aanpassen.

 2. Ik ben half midden oosters dus humus is me met de paplepel ingegoten :). Ik vind het heerlijk om zelf te maken, maar die van Maza is zeker een goed alternatief. De rode bieten variant had ik inderdaad geprobeerd van Maza. Albert Heijn heeft nu ook lekkere in haar assortiment, een pittige en een met pompoen.

  1. Daar heb je helemaal gelijk in! De pompoen heb ik nog niet geprobeerd, lijkt me een lekkere variant 🙂 Ga ik zeker even proberen 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top