Hete tosti met gehakt (vlamtosti)

Hete tosti met gehakt (vlamtosti)

Hete tosti met gehakt. Ook wel vlam tosti of pittige tosti, net hoe je het wilt noemen. Het is een tosti met kaas en pittig gehakt. Simpel, lekker en makkelijk om te maken.

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap en hierbij krijg je willekeurig een andere blog toegewezen waarvan je een recept maakt en hieraan een eigen draai geeft.

Tosti met gehakt

Dit keer mocht ik aan de slag met het blog van Martine genaamd Duizenden1dag. Een heerlijke blog met allerlei recepten. Van bekende tot onbekende recepten, echt een feestje om wat van dit blog te mogen kiezen. Toen ik even digitaal bladerde kwam ik het recept voor een vlammende tosti met gehakt tegen. Dat leek me lekker! Ik heb wel eens een vlamtosti gegeten, die kon je vroeger toen ik nog op school zat krijgen bij het eettentje om de hoek. Lekker pittig gehakt met een plakje kaas tussen 2 witte boterhammen.

Het soort brood

Het recept van Martine is op basis van twee ciabatta’s. Zelf besloot ik te gaan voor een panini, maar je kunt eigenlijk elk soort brood gebruiken wat je lekker lijkt. Naast ciabatta of panini zijn natuurlijk 2 (witte) boterhammen ook erg lekker, maar denk ook eens aan Turks brood of pitabroodjes bijvoorbeeld. Verder heb ik wat kleine aanpassingen op het recept gemaakt. Zoals de kruiden die ik heb gebruikt, ik heb wat verse gember toegevoegd en wat fijngesneden tomaat. Resultaat: een heerlijke tosti die hier zeker nog eens vaker op het menu komt. Dank Martine voor dit lekkere recept!

Hete tosti met gehakt (vlamtosti)

Hete tosti met gehakt (vlamtosti)

Hete tosti met gehakt

Hete tosti met gehakt ook wel vlam tosti of pittige tosti genoemd. Zo lekker en écht makkelijk om zelf te maken.
4.41 van 5 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 tosti's

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (fijn gesneden)
  • 1 theelepel gember (vers - geraspt)
  • 150 gram half om half of lamsgehakt
  • theelepel sambal oelek
  • 1 tomaat
  • 1 flinke panini (of broodjes)
  • 2 plakjes jong belegen kaas
  • olie, peper, zout, paprikapoeder

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit een beetje (olijf)olie in een pan en fruit het sjalotje en de knoflook even kort aan.
  • Voeg dan de geraspte gember toe en bak deze kort mee. Daarna het gehakt toevoegen, de sambal met peper, zout en paprikapoeder naar smaak.
  • Snijd ondertussen de tomaat in partjes en verwijder de zaadjes. Snijd de schil in kleine blokjes en voeg dit toe aan het gehakt. Zodra het gehakt gaar is zet je het vuur uit.
  • Snijd het brood (indien nodig) door de midden.
  • Snijd het plakje kaas in tweeën en leg de helft op het brood, daarop doe je het gehakt en daarop de andere helft van de kaas.
  • Bak de tosti in een tosti ijzer of contact grill voor een minuut of 4-5. Serveer eventueel met een beetje ketchup. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 335kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwitten: 22g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 7g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Hete tosti met gehakt (vlamtosti)

12 reacties op “Hete tosti met gehakt (vlamtosti)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept