Hete tosti met gehakt. Ook wel vlam tosti of pittige tosti, net hoe je het wilt noemen. Het is een tosti met kaas en pittig gehakt. Simpel, lekker en makkelijk om te maken.
Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap en hierbij krijg je willekeurig een andere blog toegewezen waarvan je een recept maakt en hieraan een eigen draai geeft.
Tosti met gehakt
Dit keer mocht ik aan de slag met het blog van Martine genaamd Duizenden1dag. Een heerlijke blog met allerlei recepten. Van bekende tot onbekende recepten, echt een feestje om wat van dit blog te mogen kiezen. Toen ik even digitaal bladerde kwam ik het recept voor een vlammende tosti met gehakt tegen. Dat leek me lekker! Ik heb wel eens een vlamtosti gegeten, die kon je vroeger toen ik nog op school zat krijgen bij het eettentje om de hoek. Lekker pittig gehakt met een plakje kaas tussen 2 witte boterhammen.
Het soort brood
Het recept van Martine is op basis van twee ciabatta’s. Zelf besloot ik te gaan voor een panini, maar je kunt eigenlijk elk soort brood gebruiken wat je lekker lijkt. Naast ciabatta of panini zijn natuurlijk 2 (witte) boterhammen ook erg lekker, maar denk ook eens aan Turks brood of pitabroodjes bijvoorbeeld. Verder heb ik wat kleine aanpassingen op het recept gemaakt. Zoals de kruiden die ik heb gebruikt, ik heb wat verse gember toegevoegd en wat fijngesneden tomaat. Resultaat: een heerlijke tosti die hier zeker nog eens vaker op het menu komt. Dank Martine voor dit lekkere recept!

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (fijn gesneden)
- 1 theelepel gember (vers - geraspt)
- 150 gram half om half of lamsgehakt
- 1½ theelepel sambal oelek
- 1 tomaat
- 1 flinke panini (of broodjes)
- 2 plakjes jong belegen kaas
- olie, peper, zout, paprikapoeder
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verhit een beetje (olijf)olie in een pan en fruit het sjalotje en de knoflook even kort aan.
- Voeg dan de geraspte gember toe en bak deze kort mee. Daarna het gehakt toevoegen, de sambal met peper, zout en paprikapoeder naar smaak.
- Snijd ondertussen de tomaat in partjes en verwijder de zaadjes. Snijd de schil in kleine blokjes en voeg dit toe aan het gehakt. Zodra het gehakt gaar is zet je het vuur uit.
- Snijd het brood (indien nodig) door de midden.
- Snijd het plakje kaas in tweeën en leg de helft op het brood, daarop doe je het gehakt en daarop de andere helft van de kaas.
- Bak de tosti in een tosti ijzer of contact grill voor een minuut of 4-5. Serveer eventueel met een beetje ketchup. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Sandra says:
Het kon natuurlijk niet uitblijven dat je deze zelf een keer ging maken 🙂 Ziet er erg lekker uit!
Eef says:
Haha nee toch 😉 Dank je wel!
Martine says:
Jouw variatie lijkt me ook erg lekker!!! Dankjewel voor het leuke stuk!
Eef says:
Dank je wel en dank je wel voor het lekkere recept!
Rianne says:
Dit recept maar eens uitgeprobeerd nu ik vakantie heb. Helaas had ik geen geraspte gember in huis, maar zelfs zonder dit ingrediënt was het erg lekker! Deze tosti’s ga ik absoluut vaker maken (:
Eef says:
Wat leuk om te lezen Rianne 🙂 Dank voor je reactie!
Rianne says:
Dit recept maar eens uitgeprobeerd nu ik vakantie heb. Helaas had ik geen geraspte gember in huis, maar zelfs zonder dit ingrediënt was het erg lekker! Deze tosti’s ga ik absoluut vaker maken (:
Fabienne, Enjoyyourownbeauty says:
Wat een leuk en lekker recept! Ik heb ze wel eens van de Albert Heijn gegeten maar het lijkt me toch veel lekkerder wanneer je het zelf maakt! Zo weet je ook precies wat er in je tosti zit haha.
Liefs
x
Eef says:
Ja juist en kun je hem net zo pittig maken als je zelf wilt 🙂
Fabienne, Enjoyyourownbeauty says:
Wat een leuk en lekker recept! Ik heb ze wel eens van de Albert Heijn gegeten maar het lijkt me toch veel lekkerder wanneer je het zelf maakt! Zo weet je ook precies wat er in je tosti zit haha.
Liefs
x