Haagse bluf

Haagse bluf

Haagse bluf. Een mega eenvoudig luchtig toetje waar je maar 3 ingrediënten voor nodig hebt. Vroeger thuis maakte mijn moeder dit altijd en nog steeds vind ik het heerlijk. Handig (en lekker) om overgebleven eiwit mee op te maken!

Mijn moeder maakte dit vroeger altijd als we stoofpeertjes aten. Dan hadden we namelijk bessensap ‘over’ en daarmee maakte ze dan deze Haagse bluf. Pure verwennerij! En zo makkelijk om te maken, je hebt er alleen eiwitten, suiker en wat bessensap voor nodig. Mega luchtig, mega lekker!

Haagse bluf recept

Dit recept voor Haagse bluf komt uit een heel oud kookboek van mijn moeder, het ‘elektro kookboek’, misschien ken je het wel, geen idee of het een bestseller uit de jaren ’80 is 😉 . Echt zo’n oud kookboek met grote bladzijden, oud lettertype en vaal van kleur. Veel ruimte was er overigens voor dit Haagse bluf recept niet nodig in het boek, want het is echt een klusje van niks om dit te maken. Des te verrassender is het resultaat, want het is echt heel lekker!

Haagse bluf zelf maken

Garneren en serveren

De smaak kan ik het beste omschrijven als heel luchtig, zoet en een klein zuurtje. De smaak van bessen komt goed naar voren. Je gebruikt overigens ongezoete bessensap, dat is wel handig om te weten. Dat heeft namelijk ook dat lekkere lichte zuurtje. Die lichtroze kleur is echt prachtig vind ik, je kunt het dan ook zo serveren in een glaasje zoals klassiek wordt gedaan. Maar je kunt het natuurlijk ook nog garneren met bijvoorbeeld wafeltjes, lange vingers, cake, koekjes of vers fruit. Jouw feestje! Je kunt deze toetjes voor 1-2 dagen in de koelkast bewaren en dan eventueel weer opkloppen mocht het weer wat vloeibaar zijn geworden. Want die extreme luchtigheid wil je natuurlijk. Geniet ervan!

Haagse bluf recept

Haagse bluf

Haagse bluf

Haagse bluf recept. Met maar 3(!) ingrediënten zet je dit heerlijk luchtige toetje op tafel. Ideaal om overgebleven eiwit mee op te maken.
4.54 van 15 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

 • 2 eiwitten
 • 100 gram suiker
 • 200 ml bessensap
Optioneel ter garnering: wafels, cake, koek en/of vers fruit

  ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alles samen in een kom en klop stijf met een hand- of stamixer.
  • Garneer naar wens met wafels of iets anders. Eet smakelijk!

  voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

  Calorieën: 90kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

  *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

  RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

  Haagse bluf

  19 thoughts on “Haagse bluf

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Beoordeel dit recept