Groene Smoothie

Groene Smoothie Banaan, Spinazie & Groene Appel

Wie wist dat een groene smoothie zó ontzettend lekker kon zijn?! Ik niet, in alle eerlijkheid. Dat gifgroene drankje leek mij eigenlijk maar niets. Tot ik een keer dacht, weet je, ik probeer het gewoon. Ik kon wel wat extra vitamientjes gebruiken en gooide het een en ander in de blender. Een wáánzinnig lekkere groene smoothie met banaan, spinazie & groene appel was het eindresultaat.

Zacht van smaak. Je proeft eigenlijk alleen het frisje van de appel en het romige van de banaan. Alle smaken passen mooi bij elkaar en je hoeft echt niet bang te zijn dat je alleen maar spinazie proeft, integendeel. Kies trouwens als het even kan voor een lekker rijpe banaan (het liefst met mooie bruine sproetjes). Dan is de banaan namelijk veel zoeter van smaak wat de smoothie extra lekker maakt.

Fruit!

Eigenlijk probeer ik altijd wel fruit in huis te hebben. Bananen en appels liggen er standaard. Ook sinaasappels en mandarijnen zijn geen uitzondering. In deze tijd van het jaar heb je echter veel lekker fruit en neem ik ook geregeld wat aardbeien, frambozen, blauwe bessen, perziken, nectarines….. en nog veel meer mee naar huis. Heerlijk! Meestal loop ik voor vers fruit even bij de Turkse supermarkt naar binnen. Scheelt een boel centjes maar het fruit is wel dusdanig rijp dat je het meestal vrij snel moet opeten. Het allerleukste eraan vind ik eigenlijk dat je meestal ook allerlei andere fruitsoorten tegenkomt die je normaal niet in de supermarkt vindt welke je dan vervolgens lekker kunt uitproberen.

Voor deze smoothie gebruik ik groene appels. Niet alleen omdat het nou eenmaal goed past bij een groene smoothie maar voornamelijk vanwege de frisse, soms ietwat zure smaak, heerlijk! Granny Smith is bijvoorbeeld een prima soort wat je voor deze groene smoothie kunt gebruiken maar ook Golden Delicious is heerlijk.

Spinazie

Voor deze groene smoothie met banaan, spinazie en groene appels ben ik uitgegaan van gewone bladspinazie zoals je deze in de supermarkt kunt vinden. Wist je dat er naast de bekende spinazie nog 2 verschillende soorten spinazie bestaan?
Jonge bladspinazie of baby spinazie. Deze spinazie heeft zijn naam te danken aan haar kleine blaadjes waardoor het ook wel baby of jonge spinazie wordt genoemd. Deze  kun je ook prima voor een groene smoothie gebruiken.
Wilde spinazie. Mijn favoriet als het op wokken aankomt want daarvoor is dit soort uitermate goed geschikt. Minder lekker is ‘ie in een smoothie vanwege de dikke nerven en het stevige blad.

Spinazie is gezond maar waarom is het gezond? Spinazie is calorie-arm, bevordert de darmwerking (ja,ja), rijk aan vitamine E, magnesium en ijzer. Oh, en het is ook nog eens heel erg lekker! Meer redenen zijn niet nodig toch?!

Tijd om aan de slag te gaan met Popeye zijn favoriete drankje namelijk deze groene smoothie met banaan, spinazie en groene appel!

Groene Smoothie

Groene Smoothie

Groene Smoothie met Banaan, Spinazie & Groene Appel

Deze gezonde groene smoothie met banaan, spinazie en appel is zó lekker en ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken. Vitamine boost!
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 persoon

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 ml water
  • 4 handjes spinazie (vers)
  • 1 groene appel (bijvoorbeeld Golden Delicious of Granny Smith)
  • 1 rijpe banaan
  • 1 theelepel citroensap

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd de appel in partjes en verwijder het klokhuis.
  • Spoel de spinazie indien nodig af in koud water en verwijder het schilletje van de banaan.
  • Doe alle ingrediënten in de blender en mix dit tot je een egale smoothie hebt. Proost!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 217kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwitten: 4g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Groene Smoothie

14 reacties op “Groene Smoothie Banaan, Spinazie & Groene Appel

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *