Volg mij:
Smoothies & Drankjes

Groene Smoothie Banaan, Spinazie & Groene Appel

Groene Smoothie

Wie wist dat een groene smoothie zó ontzettend lekker kon zijn?! Ik niet, in alle eerlijkheid. Dat gifgroene drankje leek mij eigenlijk maar niets. Tot ik een keer dacht, weet je, ik probeer het gewoon. Ik kon wel wat extra vitamientjes gebruiken en gooide het een en ander in de blender. Een wáánzinnig lekkere groene smoothie met banaan, spinazie & groene appel was het eindresultaat.

Zacht van smaak. Je proeft eigenlijk alleen het frisje van de appel en het romige van de banaan. Alle smaken passen mooi bij elkaar en je hoeft echt niet bang te zijn dat je alleen maar spinazie proeft, integendeel. Kies trouwens als het even kan voor een lekker rijpe banaan (het liefst met mooie bruine sproetjes). Dan is de banaan namelijk veel zoeter van smaak wat de smoothie extra lekker maakt.

Fruit!

Eigenlijk probeer ik altijd wel fruit in huis te hebben. Bananen en appels liggen er standaard. Ook sinaasappels en mandarijnen zijn geen uitzondering. In deze tijd van het jaar heb je echter veel lekker fruit en neem ik ook geregeld wat aardbeien, frambozen, blauwe bessen, perziken, nectarines….. en nog veel meer mee naar huis. Heerlijk! Meestal loop ik voor vers fruit even bij de Turkse supermarkt naar binnen. Scheelt een boel centjes maar het fruit is wel dusdanig rijp dat je het meestal vrij snel moet opeten. Het allerleukste eraan vind ik eigenlijk dat je meestal ook allerlei andere fruitsoorten tegenkomt die je normaal niet in de supermarkt vindt welke je dan vervolgens lekker kunt uitproberen.

Voor deze smoothie gebruik ik groene appels. Niet alleen omdat het nou eenmaal goed past bij een groene smoothie maar voornamelijk vanwege de frisse, soms ietwat zure smaak, heerlijk! Granny Smith is bijvoorbeeld een prima soort wat je voor deze groene smoothie kunt gebruiken maar ook Golden Delicious is heerlijk.

Spinazie

Voor deze groene smoothie met banaan, spinazie en groene appels ben ik uitgegaan van gewone bladspinazie zoals je deze in de supermarkt kunt vinden. Wist je dat er naast de bekende spinazie nog 2 verschillende soorten spinazie bestaan?
Jonge bladspinazie of baby spinazie. Deze spinazie heeft zijn naam te danken aan haar kleine blaadjes waardoor het ook wel baby of jonge spinazie wordt genoemd. Deze  kun je ook prima voor een groene smoothie gebruiken.
Wilde spinazie. Mijn favoriet als het op wokken aankomt want daarvoor is dit soort uitermate goed geschikt. Minder lekker is ‘ie in een smoothie vanwege de dikke nerven en het stevige blad.

Spinazie is gezond maar waarom is het gezond? Spinazie is calorie-arm, bevordert de darmwerking (ja,ja), rijk aan vitamine E, magnesium en ijzer. Oh, en het is ook nog eens heel erg lekker! Meer redenen zijn niet nodig toch?!

Tijd om aan de slag te gaan met Popeye zijn favoriete drankje namelijk deze groene smoothie met banaan, spinazie en groene appel!

Groene Smoothie


Het recept voor Groene Smoothie met Banaan, Spinazie & Groene Appel:

Voorbereidingstijd: 1 minuten | Bereidingstijd: 4 minuten | Totale bereidingstijd: 5 minuten
Hoeveelheid: 1 persoon

Wat heb je nodig voor een groene smoothie (ingrediënten):

 • 200 ml water
 • 4 handjes spinazie
 • 1 groene appel (bijvoorbeeld Golden Delicious of Granny Smith)
 • 1 (rijpe) banaan
 • 1 theelepel citroensap

Hoe je een groene smoothie maakt:

 1. Snijd de appel in partjes en verwijder het klokhuis. Was de spinazie indien nodig en verwijder het schilletje van de banaan.
 2. Doe alle ingrediënten in de blender en mix dit tot je een egale smoothie hebt. Proost!

Groene Smoothie

Bekijk ook alle andere recepten in de categorie sapjes, smoothies & drankjes voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

8 Reacties

 • Beantwoorden Sandra

  Fijn hè, dat je de spinazie hier helemaal niet in proeft? Hele fijne combinatie van smaken dit, meestal maak ik hem met alleen banaan en spinazie maar de appel lijkt me een lekker frisse toevoeging.

  6 juli 2016 at 21:20
  • Beantwoorden Eef

   Ja! Hoewel ik normaliter spinazie helemaal lekker vind (zelf in een salade) was ik er bij de smoothie een beetje huiverig voor maar de smaak combinatie was gewoon heerlijk. Geslaagd expirimentje 😉

   6 juli 2016 at 21:31
 • Beantwoorden Resaarcle

  Wat een verrassend recept! Ik ga mijn blender eens aanspreken!

  6 juli 2016 at 22:08
 • Beantwoorden Lisa

  het is ook nog super lekker om er een lepel magere 0% vet kwark in te doen! maakt hem wat voller erg lekker !

  19 januari 2017 at 12:28
  • Beantwoorden Eef

   Dat is inderdaad een lekkere combi! Dank voor de tip Lisa.

   19 januari 2017 at 20:54
 • Beantwoorden Yc8

  Kan je het volgende dag nog opmaken als je wat overhoud??

  6 mei 2019 at 08:31
  • Beantwoorden Eef

   Dat zou je niet aanraden, vers gemaakt is het lekkerst

   9 mei 2019 at 13:54

  Laat een reactie achter