Volg mij:
Smoothies & Drankjes

Gezonde Aardbeienmilkshake

Aardbeienmilkshake

Laatst vertelde ik het jullie al, ik ben lekker aan het experimenteren met smoothies. Ik moest eigenlijk ook meteen denken aan een smoothie die ik jaren geleden vaak maakte; een soort aardbeien milkshake maar dan een gezondere versie. Laat ik hem voor dit recept eens een Gezonde Aardbeienmilkshake noemen. Natuurlijk is deze Aardbeienmilkshake niet über gezond te noemen of ontzettend caloriearm maar hij is zeker wel een heel stuk beter voor je en gezonder dan een ‘echte’ aardbeienmilkshake. Zeg nou zelf mooi roze is niet lelijk toch 😉 .

Mijn aardbeienstekjes al flink hun best aan het doen zijn in mijn tuintje en ik natuurlijk hoop op een goede oogst is het aardbeien seizoen eigen pas afgelopen dinsdag ‘officieel’ geopend. De derde dinsdag van april is namelijk de opening van het aardbeienseizoen. Overigens kun je doordat er veel aardbeien in kassen worden gekweekt het hele jaar aardbeien kopen maar zelf vind ik ze het lekkerst in de zomer, de echte ‘Hollandse’ aardbeien zoals wij die hier noemen. Voor deze Aardbeienmilkshake heb ik gekozen voor bevroren aardbeien zorgen samen met de banaan en melk voor een heerlijk dikke romige en ijskoude aardbeienmilkshake. Gezonder dan een ‘echte’ aardbeienmilkshake omdat deze minus de roomijs en minus de aardbeiensiroop of jam is. Ijs- en ijskoud drinken terwijl je lekker geniet van het voorjaarszonnetje. In de zomer maak je hem natuurlijk met lekkere verse aardbeien en kun je er een paar ijsblokjes doorheen ‘blenderen’ voor de ijskoude smaak (doe er dan wel wat minder melk bij).

Wat heb je nodig voor 1 grote aardbeienmilkshake of 2 glaasjes:

Bereidingstijd: 5 minuten

 • 10 bevroren aardbeien
 • 200 ml magere of halfvolle melk
 • 1 rijpe banaan

Hoe je een Aardbeienmilkshake maakt:

Eigenlijk is het heel erg simpel.

Doe alle ingrediënten tegelijk in een blender,  ‘blender’ tot alles goed gemengd is en alle aardbeien fijn zijn.

Aardbeienmilkshake‘Drink’ smakelijk 😉 

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

6 Reacties

 • Beantwoorden Ellen

  Ooh zo lekker! My fave!:)

  23 april 2015 at 08:50
 • Beantwoorden Karen

  Oh wat lekker, maar dan wel met amandelmelk want gewone melk drink ik niet! Ik hou van smoothies met mango, spinazie, munt, avocado en banaan trouwens. Yum!

  23 april 2015 at 12:44
  • Beantwoorden Eefkooktzo

   Met amandelmelk of sojamelk kan je deze aardbeienmilkshake inderdaad ook prima maken. Hmm heerlijke ingrediënten 🙂 Munt is een van mijn favoriete kruiden!

   23 april 2015 at 18:19
 • Beantwoorden Kim

  Oh lekker! Ik ga ook maar eens mijn blender weer uit de kast halen 🙂

  23 april 2015 at 17:55
 • Laat een reactie achter