Gevulde eieren met kerrie. De klassieker op elk feestje! Dit retro hapje doet het goed, erg goed zelfs. Juist de laatste tijd lijken ze weer populairder te worden en zeg nou zelf, hoe lekker is zo’n romig gevuld eitje met kerrie, heerlijk toch?!
Gevulde eieren maken is eigenlijk heel eenvoudig en je hebt er slechts een handjevol ingrediënten voor nodig. Zelf vind ik het lekker om de helft mayonaise te gebruiken en de helft yoghurt. Dan worden ze net iets frisser van smaak. Vandaag deel ik met jou mijn favoriet recept voor gevulde eitjes… met kerrie!
Gevulde eieren met kerrie (+ video)
Niet alleen het recept, maar ook een snelle kookvideo over hoe je ze maakt (de 4de alweer, ja ja 😉 ). Deze heerlijke gevulde eieren kunnen na het kijken van deze video echt niet mislukken!
Klik hier als je de video niet kunt zien.
Gevulde eieren – variatietips
Dit recept voor gevulde eieren is het perfecte basisrecept om verder mee te experimenteren. De combinatie van kerrie en bieslook is een regelrechte klassieker, maar denk ook eens aan de volgende variaties:
- Surinaams gevulde eitjes waarbij je de yoghurt vervangt voor piccalilly en voeg naar smaak een beetje sambal toe voor wat pit
- Met rauwe ham – laat de kerrie achterwege. Snij 50 gram rauwe ham fijn en meng dit samen met de bieslook door het mengsel
- Met gerookte zalm – laat de kerrie achterwege. Vervang de bieslook voor dille en snij 50 gram gerookte zalm fijn, meng dit door het mengsel
Heb jij zelf nog een lekkere smaakcombinatie die niet in het lijstje staat? Laat jouw favoriete variatie weten in reacties onder dit artikel.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 4 eieren
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt ((Griekse))
- 1 theelepel mosterd ((dijon))
- snufje paprikapoeder
- snufje kerriepoeder
- zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de eieren in een pan met kokend water en een snuf zout in 10 minuten hard.
- Laat de eitjes even schrikken onder de koude kraan.
- Pel de eieren en snijd ze verticaal door de midden.
- Haal het eigeel eruit met een lepeltje en doe dit in een kommetje.
- Voeg de mayonaise, yoghurt, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder en zout naar smaak toe.
- Prak en meng het geheel goed door elkaar en zet het eventueel voor 30 minuten in de koelkast zodat het even kan opstijven.
- Schep er tot slot, naar smaak, een beetje fijngesneden bieslook door.
- Doe het eigeel mengsel in een een spuitzak en spuit toefjes in het eiwit.
- Decoreer de gevulde eieren met een beetje fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!
Video
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Rita says:
Hoi Eef, kun je dit ook van tevoren maken?
Eef says:
Ja dat kan prima hoor, bewaren in de koeling
Dukkelie says:
Dit is mijn recept en ik moet ze op elke verjaardag van de familie maken.
Dooiers fijnprakken met zaanse mayonaise, curry ketchup,een beetje mosterd, peper en zout en een schepje suiker. Hoeveelheden op gevoel en even proeven. Eventueel nog wat mayo toevoegen tot het lekker smeiig is. Alles goed mengen en dan in de blender. Daarna in een spuitzak en de halve eieren vullen. Bovenop een heel klein beetje paprikapoeder.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat klinkt heerlijk! 🙂
Nanny Pansier says:
We hebben de eitjes gemaakt was een groot succes.
Carien says:
Hola Eef! Ziet er gezellig uit, ipv kerrie misschien ook lekker met wat knoflookpoeder? Hoe lang van te voren kan je ze maken?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Carien, lekker! Ik denk dat ze max. een dag of twee lekker blijven. Kook ze!