Volg mij:
Bij de borrel

Gevulde eieren met kerrie (+ video)

Gevulde eieren met kerrie

Gevulde eieren met kerrie. De klassieker op elk feestje! Dit retro hapje doet het goed, erg goed zelfs. Juist de laatste tijd lijken ze weer populairder te worden en zeg nou zelf, hoe lekker is zo’n romig gevuld eitje met kerrie, heerlijk toch?!

Gevulde eieren maken is eigenlijk heel eenvoudig en je hebt er slechts een handjevol ingrediënten voor nodig. Zelf vind ik het lekker om de helft mayonaise te gebruiken en de helft yoghurt. Dan worden ze net iets frisser van smaak. Vandaag deel ik met jou mijn favoriet recept voor gevulde eitjes… met kerrie!

Gevulde eieren met kerrie (+ video)

Niet alleen het recept, maar ook een snelle kookvideo over hoe je ze maakt (de 4de alweer, ja ja 😉 ). Deze heerlijke gevulde eieren kunnen na het kijken van deze video echt niet mislukken!

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Gevulde eieren

Gevulde eieren – variatietips

Dit recept voor gevulde eieren is het perfecte basisrecept om verder mee te experimenteren. De combinatie van kerrie en bieslook is een regelrechte klassieker, maar denk ook eens aan de volgende variaties:

  • Surinaams gevulde eitjes waarbij je de yoghurt vervangt voor piccalilly en voeg naar smaak een beetje sambal toe voor wat pit
  • Met rauwe ham – laat de kerrie achterwege. Snij 50 gram rauwe ham fijn en meng dit samen met de bieslook door het mengsel
  • Met gerookte zalm – laat de kerrie achterwege. Vervang de bieslook voor dille en snij 50 gram gerookte zalm fijn, meng dit door het mengsel

Heb jij zelf nog een lekkere smaakcombinatie die niet in het lijstje staat? Laat jouw favoriete variatie weten in reacties onder dit artikel.

Gevulde eitjes met kerrie


Het recept voor gevulde eieren met kerrie:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 8 gevulde eieren

Wat heb je nodig voor gevulde eieren (ingrediënten):

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel (Griekse) yoghurt
  • 1 theelepel mosterd (Dijon)
  • snufje paprikapoeder
  • snufje kerriepoeder
  • zout

Extra: fijngesneden bieslook ter decoratie en een beetje voor erdoor & een spuitzak met spuitmondje

Hoe maak je gevulde eieren:

  1. Kook de eieren in een pan met kokend water en een snuf zout in 10 minuten hard.
  2. Laat de eitjes even schrikken onder de koude kraan.
  3. Pel de eieren en snijd ze verticaal door de midden.
  4. Haal het eigeel eruit met een lepeltje en doe dit in een kommetje.
  5. Voeg de mayonaise, yoghurt, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder en zout naar smaak toe.
  6. Prak en meng het geheel goed door elkaar en zet het eventueel voor 30 minuten in de koelkast zodat het even kan opstijven.
  7. Schep er tot slot, naar smaak, een beetje fijngesneden bieslook door.
  8. Doe het eigeel mengsel in een een spuitzak en spuit toefjes in het eiwit.
  9. Decoreer de gevulde eieren met een beetje fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!

Gevulde eieren met kerrie

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter