Gamba's met knoflook - BBQ recept

Gamba’s met knoflook – BBQ recept

Gamba’s… met knoflook… van de BBQ. Dit is zo lekker! Deze steengoede marinade is makkelijk om te maken, door het grillen op de BBQ krijgen de gamba’s nóg meer smaak en zijn ze lekker snel klaar.

Dit jaar komt er in zomermaanden juli en augustus elke week minimaal 1 BBQ artikel online! Hopelijk wordt het een mooie zomer 😉 . Mocht je op zoek zijn naar meer BBQ inspiratie bekijk dan ook zeker mijn andere BBQ recepten.

Welke gamba’s gebruik je voor op de BBQ?

Er zijn verschillende soorten gamba’s verkrijgbaar en welke zijn nou echt geschikt voor de BBQ? Als je de keuze hebt, ga dan voor grote gamba’s met schil. Dit kunnen ook prima bevroren gamba’s zijn. Ideaal want dan kun je altijd een doosje in de vriezer bewaren. Je kunt ze onder andere vinden bij de vishandel of de grote blauwe supermarkt. Zelf gebruikte ik hele Black Tiger garnalen. Als je ze in schil koopt moet je ze alleen na het ontdooien nog wel even schoonmaken (darmkanaaltje verwijderen en het koppie oftewel de “hersentjes” even uitspoelen) en daarna kun je ze marineren.

Gamba's marineren voor op de BBQ

Marinade voor de gamba’s

De marinade die ik maak is ontzettend simpel en bomvol smaak. De meeste ingrediënten zul je waarschijnlijk wel in huis hebben zoals een paar teentjes knoflook, olijfolie, peper, zout en chilivlokken. Verder wat fijngesneden peterselie en rasp van een citroen. Meer heb je niet nodig voor de lekkerste gamba’s van de BBQ. De garnalen kun je een dag of een paar uur van te voren marineren. Des te langer ze marineren, des te lekkerder 😉 .

Gemarineerde gamba's voor op de BBQ

Gamba's met knoflook van de BBQ

Gamba's met een marinade van knoflook, peterselie en citroen van de BBQ. Lekker, makkelijk en snel!
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 10 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 10 Black Tiger garnalen ((ontdooid))
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen ((rasp))
  • 2 eetlepels peterselie ((fijngesneden))
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel chilivlokken

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maak de garnalen schoon (verwijder het darmkanaal en spoel de kopjes (hersenen) even uit).
  • Snij de knoflook fijn en verdeel dit samen met de citroenrasp, peterselie, olijfolie, chilivlokken en peper en zout naar smaak over de garnalen.
  • Doe de garnalen in een schaal of kom afgedekt in de koelkast en laat dit een paar uur of een nacht marineren.
  • Grill de gamba's om en om rood/ roze op de BBQ tot ze gaar zijn. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 45kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 8g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Gamba's met knoflook - BBQ recept

Gamba's Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top