Gamba’s met knoflook – BBQ recept

Gamba’s… met knoflook… van de BBQ. Dit is zo lekker! Deze steengoede marinade is makkelijk om te maken, door het grillen op de BBQ krijgen de gamba’s nóg meer smaak en zijn ze lekker snel klaar.

Dit jaar komt er in zomermaanden juli en augustus elke week minimaal 1 BBQ artikel online! Hopelijk wordt het een mooie zomer ???? . Mocht je op zoek zijn naar meer BBQ inspiratie bekijk dan ook zeker mijn andere BBQ recepten.

Welke gamba’s gebruik je voor op de BBQ?

Er zijn verschillende soorten gamba’s verkrijgbaar en welke zijn nou echt geschikt voor de BBQ? Als je de keuze hebt, ga dan voor grote gamba’s met schil. Dit kunnen ook prima bevroren gamba’s zijn. Ideaal want dan kun je altijd een doosje in de vriezer bewaren. Je kunt ze onder andere vinden bij de vishandel of de grote blauwe supermarkt. Zelf gebruikte ik hele Black Tiger garnalen. Als je ze in schil koopt moet je ze alleen na het ontdooien nog wel even schoonmaken (darmkanaaltje verwijderen en het koppie oftewel de “hersentjes” even uitspoelen) en daarna kun je ze marineren.

Marinade voor de gamba’s

De marinade die ik maak is ontzettend simpel en bomvol smaak. De meeste ingrediënten zul je waarschijnlijk wel in huis hebben zoals een paar teentjes knoflook, olijfolie, peper, zout en chilivlokken. Verder wat fijngesneden peterselie en rasp van een citroen. Meer heb je niet nodig voor de lekkerste gamba’s van de BBQ. De garnalen kun je een dag of een paar uur van te voren marineren. Des te langer ze marineren, des te lekkerder 😉 .

Gamba's met knoflook van de BBQ

Gamba's met een marinade van knoflook, peterselie en citroen van de BBQ. Lekker, makkelijk en snel!
4.47 van 56 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 10 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 10 Garnalen (bijvoorbeeld ongepelde black tiger garnalen (ontdooid))
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen ((rasp))
  • 2 eetlepels peterselie ((fijngesneden))
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel chilivlokken

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Gebruik de hele garnalen (pellen doe je dan na bereiding) of maak de garnalen schoon eerst (verwijder het darmkanaal en spoel de kopjes (hersenen) even uit).
  • Snij de knoflook fijn en verdeel dit samen met de citroenrasp, peterselie, olijfolie, chilivlokken en peper en zout naar smaak over de garnalen.
  • Doe de garnalen in een schaal of kom afgedekt in de koelkast en laat dit een paar uur of een nacht marineren.
  • Grill de gamba's om en om rood/ roze op de BBQ tot ze gaar zijn. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 45kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 8g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

25 thoughts on “Gamba’s met knoflook – BBQ recept

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept