Volg mij:
Vis & Schaal-/Schelpdieren

Gamba’s met knoflook – BBQ recept

Gamba's met knoflook - BBQ recept

Gamba’s… met knoflook… van de BBQ. Dit is zo lekker! Deze steengoede marinade is makkelijk om te maken, door het grillen op de BBQ krijgen de gamba’s nóg meer smaak en zijn ze lekker snel klaar.

Dit jaar komt er in zomermaanden juli en augustus elke week minimaal 1 BBQ artikel online! Hopelijk wordt het een mooie zomer 😉 . Mocht je op zoek zijn naar meer BBQ inspiratie bekijk dan ook zeker mijn andere BBQ recepten.

Welke gamba’s gebruik je voor op de BBQ?

Er zijn verschillende soorten gamba’s verkrijgbaar en welke zijn nou echt geschikt voor de BBQ? Als je de keuze hebt, ga dan voor grote gamba’s met schil. Dit kunnen ook prima bevroren gamba’s zijn. Ideaal want dan kun je altijd een doosje in de vriezer bewaren. Je kunt ze onder andere vinden bij de vishandel of de grote blauwe supermarkt. Zelf gebruikte ik hele Black Tiger garnalen. Als je ze in schil koopt moet je ze alleen na het ontdooien nog wel even schoonmaken (darmkanaaltje verwijderen en het koppie oftewel de “hersentjes” even uitspoelen) en daarna kun je ze marineren.

Gamba's marineren voor op de BBQ

Marinade voor de gamba’s

De marinade die ik maak is ontzettend simpel en bomvol smaak. De meeste ingrediënten zul je waarschijnlijk wel in huis hebben zoals een paar teentjes knoflook, olijfolie, peper, zout en chilivlokken. Verder wat fijngesneden peterselie en rasp van een citroen. Meer heb je niet nodig voor de lekkerste gamba’s van de BBQ. De garnalen kun je een dag of een paar uur van te voren marineren. Des te langer ze marineren, des te lekkerder 😉 .

Gemarineerde gamba's voor op de BBQ


Het recept voor gamba’s met knoflook van de BBQ:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 15 minuten (+ marineren)
Hoeveelheid: ca. 10 gamba’s

Wat heb je nodig voor gamba’s met knoflook van de BBQ (ingrediënten):

  • 10 Black Tiger garnalen (indien je diepvries garnalen gebruikt eerst even ontdooien).
  • 3 teentjes knoflook
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel chilivlokken

Hoe maak je gamba’s met knoflook van de BBQ:

  1. Maak de garnalen schoon (verwijder het darmkanaal en spoel de kopjes (hersenen) even uit).
  2. Snij de knoflook fijn en verdeel dit samen met de citroenrasp, peterselie, olijfolie, chilivlokken en peper en zout naar smaak over de garnalen.
  3. Doe de garnalen in een schaal of kom afgedekt in de koelkast en laat dit een paar uur of een nacht marineren.
  4. Grill de gamba’s om en om rood/ roze op de BBQ tot ze gaar zijn. Eet smakelijk!

Gamba's met knoflook - BBQ recept

Gamba's Pinterest Collage

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter