Koopeenkip2

Eef Test: Koopeenkip.nl

Koopeenkoe.nl ken je waarschijnlijk wel, het broertje koopeenvarken.nl misschien inmiddels ook maar wist je dat het zusje koopeenkip.nl inmiddels ook bestaat? Koopeenkip.nl biedt biologische kip pakketten rechtstreeks van de boer. Je weet precies wat je koopt maar ook waar vandaan en dat is wel zo fijn. Ik mocht koopeenkip.nl & het bijbehorende kip pakket voor jullie uitproberen en vandaag vertel ik je wat ik ervan vind oftewel, Eef test: Koopeenkip.nl.

Wat is koopeenkip.nl?
Beginnen bij het begin zeggen we dan. Wat is koopeenkip.nl? Koopeenkip.nl is een website waar je (jawel) kip kunt bestellen. Je koopt samen met anderen een lot en pas wanneer het lot volledig is verkocht worden de kippen geslacht. De kippen komen van de boerderij van Bart Kok uit Lelystad en de haantjes van Ruud Zanders in Meijel. Tussen het bestellen en het leveren zit maximaal 2 weken. Een lot bestaat uit 120 kippen en 60 leghanen welke goed zijn voor 30 kip pakketten.KoopeenkipHet pakket
Als je besteld kun je zelf aangeven waar en wanneer jouw kip pakket geleverd kan worden. Je moet thuis zijn om het pakket aan te nemen en daarom is het wel zo fijn dat je zelf een tijd & datum aan kunt geven. Bij mij werd het pakket mooi op tijd geleverd en kon ik het daarna direct in de vriezer doen. Je vindt in het pakket 4 kippetjes in de vorm van: kipfilet, kipfilet met vel, kipdijfilet, kipkarbonade, kipsaté, kippenvleugels, drumsticks én 2 leghaantjes. Het pakket weegt zo’n 6,5 kilo en bevat 18 maaltijden (o.b.v. van 2 personen). Flink veel kip dus! Het pakket kost 79,95 euro maar dan heb je dus ook wel een heleboel eerlijke, biologische én traceerbare kip. Het leuke vind ik zelf dat je ook leghanen ontvangt. Normaliter krijgen de mannelijke kuikens namelijk niet de kans om op te groeien en worden deze direct vernietigd, ze leggen immers geen eitjes. Leghanen zijn wat minder vet dan de een kippetje maar zeker niet minder lekker. Ik maakte er bijvoorbeeld eentje klaar in de slowcooker (lekker langzaam garen) en met wat zelfgemaakte frietjes en salade is het een waar feestje op je bord.

Wat vind ik er van?
Ik vind het een top initiatief! Geen kiloknallers maar gewoon goed, verantwoord en eerlijk vlees. Het slachten vind pas plaats als het hele lot verkocht is en de kippen & leghanen leven op een goede manier. Genoeg ruimte, goed voedsel en ze kunnen lekker scharrelen. De smaak van het vlees is…. té lekker. Zalig zacht mals kippenvlees. De prijs voor het kip pakket vind ik persoonlijk niet duur maar ook niet goedkoop te noemen. Een goede prijs voor de hoeveelheid (h)eerlijke kip en laten we ook zeker de haantjes niet vergeten 😉 Aanrader dus!

Trek in kip gekregen? Voor meer informatie & het bestellen van een kippakket kun je terecht op van de website koopeenkip.nl.

4 thoughts on “Eef Test: Koopeenkip.nl

  • Onlangs geprobeerd, maar gewoon afzetterij. Hooguit 4,5 kilo. Net genoeg voor hooguit 10 maaltijden en daarmee dus duurder dan de Albert Heijn! Over geklaagd, maar is schijnbaar normaal. Het initiatief is leuk, maar bestel het nooit weer.

    • Hi Kas, jammer dat je dit zo ervaart. Zelf had ik dat gevoel namelijk niet. Het is inderdaad duurder dan bij de supermarkt maar je weet waar het vlees vandaan komt en het dier/ de dieren wordt pas geslacht wanneer ze allemaal of helemaal verkocht zijn. Maar ieder zijn eigen mening toch 🙂

      • Ik bedoel duurder dan biologisch vlees bij de supermarkt. En daarmee dus heel veel duurder dan biologisch vlees bij de lokale boer (waar ik nu dus maar weer heen ga). Voor dezelfde hoeveelheid identiek kippenvlees ben ik bij een lokale boer 10-15 euro goedkoper uit… En dan is dat vlees nog beter ook (echt waar!). Ik vind het heel eerlijk gezegd gewoon afzetterij. En kritiek accepteren ze niet (direct geblokkeerd op Facebook door KoopeenKip nadat ik een kritische noot plaatste dat het echt niet zo goedkoop is als ze overal luidkeels roepen).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *