Volg mij:
(Zoete) Baksels

Digestive Biscuits

digestive biscuits

Digestive Biscuits: deze van origine Britse koekjes zijn wereldwijd bekend. In Nederland kennen we deze biscuits voornamelijk van Verkade (hoe kan het ook anders?). Ze zijn lekker krokant en brokkelen snel af. Lekker om te dopen in een kopje warme thee. Doe jij dat ook wel eens? Zo niet, proberen! Neem maar van mij aan, zeker met dit soort koekjes is dat heerlijk!

Goed voor de darmpjes
Wist je dat de Digestive Biscuits in 1839 zijn ontwikkeld door 2 Schotse dokters om spijsverteringsproblemen te verhelpen? (bron: Wikipedia) Ik vond het wel een grappig weetje. Er wordt namelijk Baking Soda gebruikt in het recept wat een maagzuurremmend effect schijnt te hebben. Kijk, deze koekjes kun je dus met een gerust hart eten 😉 . Natuurlijk is het effect verwaarloosbaar te noemen en tegenwoordig eten we ze niet meer vanwege deze reden. We eten ze omdat ze simpelweg erg lekker zijn én je er ook nog eens een heerlijke bodem mee kunt maken voor bijvoorbeeld cheesecake, MonChoutaart of wat dacht je van deze aardbeien cheesecake in een glaasje?

Koekjes bakken vind ik een van de leukste dingen om te doen. Vaak kost het je maar weinig tijd, het huis ruikt heerlijk én je hebt direct lekkere koekjes in huis! Met dit recept maak je ongeveer 10 koekjes, bij ons waren ze binnen no time op. Veel te lekker deze knapperige koekjes met havermout. Ook lekker is het om een dun laagje (pure) chocolade erop te doen voor een ultiem verwenmomentje. Goed, genoeg gekletst, tijd om aan de slag te gaan met deze (heb ik het al gezegd) wáánzinnig lekkere koekjes!

digestive biscuits


Het recept voor Digestive Biscuits:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 10 minuten | Totale bereidingstijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 10 biscuitjes

Wat heb je nodig voor Digestive Biscuits (ingrediënten):

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram tarwebloem
  • 50 gram havermout
  • 40 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • mespuntje Baking Soda
  • mespuntje bakpoeder
  • zout

Hoe je Digestive Biscuits maakt:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de roomboter in een keukenmachine samen met de suiker en de honing. Mix dit tot egaal mengsel.
  3. Hierbij doe je tarwebloem, havermout, Baking Soda, bakpoeder en een snufje zout en mix dit weer tot een egaal mengsel.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en vorm van het deeg ongeveer 10 koekjes. Verdeel deze over de bakplaat en zorg hierbij dat je een paar centimeter ruimte tussen de koekjes hebt. Bak de digestive biscuits vervolgens af in 10 minuten. Eet smakelijk!

digestive biscuits

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

9 Reacties

  • Beantwoorden Jessy

    Mijn oma wilt altijd heel graag disgestive biscuits maken! Nu kan ik haar dit leuke weetje vertellen dat de biscuits spijsverteringsproblemen verhelpen haha!

    2 september 2016 at 08:38
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk! Gezellig met je oma de keuken induiken om aan het bakken te slaan 🙂

      2 september 2016 at 11:10
  • Beantwoorden Anne-Marie

    Heerlijk hè, koekjes bakken. Typisch geval kleine moeite groot plezier.

    2 september 2016 at 17:52
    • Beantwoorden Eef

      Ja precies dat! Dat is wat je noemt een treffende omschrijving van koekjes bakken en tegelijkertijd een reden om het vaker te doen 😉

      2 september 2016 at 23:19
  • Beantwoorden Roos

    Mooie foto’s hoor! En een erg leuk weetje, dat wist ik helemaal niet 🙂

    3 september 2016 at 19:10
  • Beantwoorden Demi | DE KOOKFABRIEK

    Leuk om deze bekende koekjes eens zelf te maken!

    5 september 2016 at 10:48
  • Beantwoorden Gonnie

    Heerlijke koekjes!
    Ik heb de suiker vervangen door rietsuiker en de honing door maple syrup.
    Nu vind ik ze onweerstaanbaar

    13 juli 2017 at 13:16
    • Beantwoorden Eef

      Klinkt heerlijk Gonnie! Blij dat ze in de smaak vallen 🙂

      17 juli 2017 at 21:57

    Laat een reactie achter