digestive biscuits

Digestive Biscuits

Digestive Biscuits: deze van origine Britse koekjes zijn wereldwijd bekend. In Nederland kennen we deze biscuits voornamelijk van Verkade (hoe kan het ook anders?). Ze zijn lekker krokant en brokkelen snel af. Lekker om te dopen in een kopje warme thee. Doe jij dat ook weleens? Zo niet, proberen! Neem maar van mij aan, zeker met dit soort koekjes is dat heerlijk!

Wist je dat de Digestive Biscuits in 1839 zijn ontwikkeld door 2 Schotse dokters om spijsverteringsproblemen te verhelpen? (bron: Wikipedia) Ik vond het wel een grappig weetje. Er wordt namelijk Baking Soda gebruikt in het recept wat een maagzuurremmend effect schijnt te hebben. Kijk, deze koekjes kun je dus met een gerust hart eten 😉 .

Natuurlijk is het effect verwaarloosbaar te noemen en tegenwoordig eten we ze niet meer vanwege deze reden. We eten ze omdat ze simpelweg erg lekker zijn én je er ook nog eens een heerlijke bodem mee kunt maken voor bijvoorbeeld cheesecake, MonChoutaart of wat dacht je van deze aardbeien cheesecake in een glaasje?

Koekjes bakken

Koekjes bakken vind ik een van de leukste dingen om te doen. Vaak kost het je maar weinig tijd, het huis ruikt heerlijk én je hebt direct lekkere koekjes in huis! Met dit recept maak je ongeveer 10 koekjes, bij ons waren ze binnen no time op. Veel te lekker deze knapperige koekjes met havermout. Ook lekker is het om een dun laagje (pure) chocolade erop te doen voor een ultiem verwenmomentje. Goed, genoeg gekletst, tijd om aan de slag te gaan met deze (heb ik het al gezegd) wáánzinnig lekkere koekjes!

digestive biscuits

digestive biscuits

Digestive Biscuits

Digestive Biscuits: krokante koekjes met havermout. Het recept voor deze heerlijke koekjes heb ik voor je. Makkelijk, snel en lekker!
4 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 10 koekjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 60 gram roomboter (ongezouten )
  • 40 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram tarwebloem
  • 50 gram havermout
  • mespuntje baking soda
  • mespuntje bakpoeder
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe de roomboter in een keukenmachine samen met de suiker en de honing. Mix dit tot egaal mengsel.
  • Hierbij doe je de tarwebloem, havermout, baking soda, bakpoeder en een snufje zout en mix dit weer tot een egaal mengsel.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en vorm van het deeg ongeveer 10 koekjes. Verdeel deze over de bakplaat en zorg hierbij dat je een paar centimeter ruimte tussen de koekjes hebt. Bak de digestive biscuits vervolgens af in 10 minuten. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 81kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 1g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

digestive biscuits

13 thoughts on “Digestive Biscuits

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept