Volg mij:
Pasta & Italiaanse Gerechten

Courgette pasta a la di mama

Courgette pasta a la di mama

Vandaag eens een keer geen receptje van mij maar van de voor mij liefste vrouw van de wereld; mijn moeder! Een tijdje geleden stuurde ze me een berichtje want ze had een spiraalsnijder gekocht. Je weet wel zo’n ding waar je hele lange julienne-stroken kunt snijden van wortels, komkommer maar ook van courgette. Ze had het idee om courgette spaghetti te maken en samen brainstormde we over een lekker recept. Het gerechtje was uiteindelijk zó lekker geworden dat ik ‘m graag met jullie deel (uiteraard met toestemming 😉 ) en we noemen ‘m Courgette pasta a la di mama. Een toepasselijke naam voor een heerlijk, gezond, en licht gerechtje ideaal nu ‘t voorjaar weer voor de deur staat én om wat extra vitamientjes binnen te krijgen.

Mijn moeder kan echt goed koken én ook nog eens verrassend. Vaak lees of hoor ik van veel mensen dat ze ‘vroeger’ voornamelijk AGV (Aardappel, Groente en Vlees) aten. Natuurlijk aten wij ook AGV,  de lekkerste groentesoep of een Hollandse stamppotje maar met enige regelmaat verraste ze ons met gerechten als Surinaamse pastei, gezonde muffins, plaattaart met asperges, coq au vin, de meest lekkere salades en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik kan helaas niet zeggen dat ik als klein meisje al bij haar in de keuken stond, mijn liefde voor het ‘echte’ IMG_6011koken is pas later gekomen maar bakken deden we natuurlijk wel. Zo stonden we vroeger saampjes in de keuken om de meest lekkere taarten of koekjes te bakken, dat vond ik als klein meisje (en nu nog 😉 ) zo ontzettend leuk! Nu kunnen we het uren hebben over eten, recepten en (kook) ideeën. Ze is mijn voorbeeld en dat is ze ook op het gebied van koken. Ze deinst niet terug voor iets moeilijks of iets nieuws en blijft zichzelf steeds vernieuwen. Topvrouw die moeder van mij en met trots presenteer ik vandaag een van haar heerlijke recepten!

Dit is trouwens een ideaal recept als je wat minder pasta/ koolhydraten of juist meer groenten wil eten, na een paar happen heb je bijna niet eens meer door dat je geen ‘echte’ pasta aan het eten bent. Lekker, makkelijk & gezond deze courgette pasta!

 

Wat heb je nodig voor 2 personen Courgette pasta a la di mama:
Bereidingstijd: 25 minuten

  • 2 courgettes
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 2 rundertartaar
  • 1 bakje kleine champignons
  • kaassnippers
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 mespuntje sambal
  • 2 tl Paprika Edelsüß van Jonnie Boer (als je deze niet heb kun je dit vervangen voor (gerookte paprikapoeder)
  • 2 tl olijfolie
  • 1 blokje groentebouillon
  • peper en zout

 

Hoe je Courgette pasta a la di mama maakt:

1.  Rasp de courgettes met een spiraalsnijder

2. Snipper de ui en was de champignons, halveer deze. Snij de knoflook heel fijn of pers de knoflook.

3.  Doe de 2 el olijfolie in een pan en rul de tartaar tot deze gaar is.

4. Zet ondertussen een pan met 2 liter water en de bouillonblokjes op het vuur en breng dit aan de kook.

5. Voeg de ui, knoflook, champignons en de blikjes tomatenblokjes toe aan de tartaar en laat enkele minuten koken. Breng op smaak met peper, zout & de Paprika Edelsüß.

6. Tijdens het koken van de saus doe je de courgette spaghetti in de kokende bouillon en kook deze voor ongeveer 3-4 minuten. Hierna laten uitlekken.

7. Leg de courgettespaghetti op een bord, doe hierover de saus en garneer met de kaassnippers.

 

Eet smakelijk!

 

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

12 Reacties

  • Beantwoorden Ellen

    Zo lekker hé, courgetti 😉

    30 maart 2015 at 09:22
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Heerlijk! Vind het zo’n leuke naam hé ‘Courgetti’, was aan nog het twijfelen bij het benoemen van het recept maar vond deze naam toepasselijker 😉 Hoewel courgetti, het blijft leuk 😀

      30 maart 2015 at 23:54
  • Beantwoorden Marlies

    Wat een lief verhaaltje over je moeder! En dit gerecht lijkt me heerlijk. Kan je ook gewone paprikapoeder gebruiken, of moet je echt gerookte paprika hebben? Anders is t misschien ook voor mij tijd om eens johny de boer kruiden te kopen 🙂

    30 maart 2015 at 13:04
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Dank je wel Mar! Tuurlijk kan je ook gewone paprikapoeder gebruiken maar gerookte en zeker die van Jonnie Boer is wel echt een onwijs lekkere smaakmaker. Geeft net dat beetje extra qua smaak 🙂 (en psstt… die kipburgers die je vorige week heb gegeten waren ook met Jonnie Boer gekruid maar dan met ‘Baharat’ 😉 )

      30 maart 2015 at 23:57
  • Beantwoorden Karen

    Lekker! Ik maak ook vaak courgetti. Al ben ik wel heel blij dat ik de Spirelli ontdekt heb. Maakt het net wat makkelijker.

    30 maart 2015 at 13:52
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Klopt, de Spirelli Spiraalsnijder maakt het toch net een stukje makkelijker 😀

      31 maart 2015 at 00:01
  • Beantwoorden Monique

    Zo wat een leuk stukje zeg, Moederdag komt vroeg dit jaar

    30 maart 2015 at 14:33
  • Beantwoorden Claudia

    Wat leuk, een recept van je moeder. Het klinkt echt heerlijk.

    30 maart 2015 at 22:50
  • Beantwoorden Kim

    Ahhh wat leuk zeg! Wij aten inderdaad altijd ‘AGV’ en af en toe Indonesisch oid, maar dat was dan afhaal!

    31 maart 2015 at 17:10
  • Beantwoorden 3 x 30-minuten of minder: Spaghetti | Eef Kookt Zo

    […] Courgette Pasta a la di Mama oftewel Courgetti; dé pasta die je dus eigenlijk wel elke dag kunt eten want eigenlijk is dit helemaal geen pasta. De lange dunne spaghetti slierten van de courgette maken dat je bijna denkt dat je pasta eet maar eigenlijk eet je een heerlijke berg groenten. Alle eer voor dit gerecht gaat trouwens naar di mama van mij toe want zij bedacht dit heerlijke slanke gerecht zelf en ik mocht het delen met jullie, hoe fijn is dat […]

    27 oktober 2015 at 22:49
  • Laat een reactie achter