40 min.
4.72 van 14 stemmen

Courgette paprikasoep

Courgette paprikasoep. Een heerlijke, simpele soep met ontzettend veel smaak. We grillen de groenten eerst in de oven wat ze ontzettend veel smaak geeft. De ideale basis voor een heerlijke soep met groenten.

Paprikasoep met courgette

Soms heb je gewoonweg zin een heerlijke kom soep met lekker veel groenten. Een goede vitaminen boost. Ideaal ook om restjes groenten op te maken. Dit soepje is dan ook eigenlijk per toeval ontstaan. Ik had nog paprika en courgettes liggen en die moesten op. Ik grilde ze in de oven. Zeker paprika wordt daar zó lekker van en je kunt het schilletje dan ook heel makkelijk verwijderen. Dit geeft een heerlijke basis voor de soep.

Soep van paprika en courgette

Paprika ontvellen

Paprika ontvellen is een heel makkelijk klusje. Nadat je ze hebt gegrild in de oven, doe je ze of in een plastic zak of in een kom die je goed kunt afdekken met huishoudfolie en/of een stevige deksel. Dat laat je even zo staan terwijl je, in dit geval, de overige groenten gaat roosteren. Als die klaar zijn, laat je de paprika nog even iets afkoelen (anders krijg je zere vingers 😉 ) en dan trek je zo het velletje van de paprika af.

Courgette paprikasoep recept
Courgette paprikasoep

Courgette paprikasoep

Makkelijk recept voor een heerlijke courgette paprikasoep met gegrilde groenten. Deze vega(n) soep is echt een aanrader!
4.72 van 14 stemmen
Voorbereiding10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten

Ingrediënten

4 personen
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 courgettes (in plakken)
  • 1 ui (in parten)
  • 2 tenen knoflook (ontveld)
  • 1 aardappel (geschild – in blokjes)
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • 1 liter kippenbouillon of groentebouillon
  • olijfolie, peper en zout
(Plantaardige) kookroom naar smaak

Ook handig:

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verhit de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
  • Leg de paprika op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en strooi er wat peper en zout overheen. Zet de paprika in de oven voor 10 minuten.
  • Haal daarna de paprika van de bakplaat en doe deze in een plastic zak of een bak welke je afsluit met huishoudfolie en een deksel.
  • Verdeel dan de courgette, ui, knoflook en aardappel over de bakplaat en verdeel daar ook een klein beetje olijfolie, peper, zout en de oregano overheen.
  • Grill de groenten nu 15 minuten in de oven.
  • Haal de gegrilde groenten uit de oven en doe in een ruime pan.
  • Ontvel de paprika en voeg deze toe samen met de bouillon.
  • Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat nog 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg naar smaak wat (plantaardige) kookroom toe en breng verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 73kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 3g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Courgette paprikasoep

26 gedachten over “Courgette paprikasoep”

  1. 5 sterren
    Heerlijk recept!
    Eigenlijk nòg lekkerder als de soep wat afgekoeld is.
    En zolang hij nog te heet is, is het ook heerlijk om te soppen met geroosterd brood, roomboter en kaas.😊

    Beantwoorden
    • Ja hoor dat kan, geeft wellicht een iets andere smaak (persoonlijk vind ik groene paprika wat meer bitter smaken dan rode).

      Beantwoorden
  2. 5 sterren
    Heerlijke soep, nu voor de tweede keer gemaakt. Ik heb zelf nog kikkererwten toegevoegd en wat Italiaanse kruiden en dat past er prima bij. Weer genoten!

    Beantwoorden
  3. Heerlijke soep even wat anders dan andere soepen. Ook mijn man vond het lekker. De schil eraf ging niet bij allemaal zo makkelijk. Maar de staafmixer had er geen problemen mee.

    Beantwoorden
  4. Heerlijke soep! Ondanks de vergeten aardappel.
    Schillen paprika valt niet mee maar geen probleem voor staafmixer.
    Heb ‘t recept al ‘n paar keer gedeeld.

    Beantwoorden
    • In dit geval omdat de schil wat donker kan worden in de oven en we het dan lekkerder vinden zonder de schil. Maar je kunt het uiteraard ook met schil maken als je dat liever wil 🙂

      Beantwoorden
4.72 van 14 stemmen (9 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie