Citroen Muffins met Maanzaa

Citroen Muffins met Maanzaad

Druk, druk, druk, nog een heel klein beetje in de after-vakantie modus én een stukke modem zorgde ervoor dat je mij even hebt moeten missen afgelopen week. Maarrr.. daarom vandaag een extra lekker recept namelijk deze Citroen Muffins met Maanzaad!

Fris en zoet

Kijk, als dat geen goedmakertje is dan weet ik het ook niet meer 😉 . Het reisverslag volgt snel, want als echte foodie op reis gaan naar Indonesië en er niet over schrijven dat kan natuurlijk niet. Jongens, wat heb ik daar genoten! Snel terug naar deze heerlijke muffins. Fris, zoet én een lekkere bite, dat hebben deze muffins en hoe je ze gemakkelijk zelf maakt lees je vandaag…

Dol op citroen

Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je hoe dol ik ben op citroenen. Ik eet ze nog net niet letterlijk op, maar een fijne smaakmaker zijn ze zeker! In deze citroen muffins met maanzaad proef je die heerlijke frisse smaak van citroen goed terug, maar de smaak is door de suiker, melk en roomboter ook lekker zacht, romig en zeker niet té overheersend. De maanzaad heeft een lekkere ‘bite’ aan het geheel én hierdoor zien de citroen muffins met maanzaad er ook nog een leuk uit.

Frosting erbij

Eventueel kun je wat frosting eroverheen druppelen maar ik vond ze zo al erg lekker. Frosting maak je overigens eenvoudig door wat poedersuiker te mengen met een heel klein beetje citroensap (of water als je het neutraal wilt houden), even goed doorroeren en klaar is je frosting.

Citroen Muffins met Maanzaa

Citroen Muffins met Maanzaad

➾ Het lekkerste recept voor Citroen Muffins met Maanzaad! ✓ Fris & Zoet ✓ Makkelijk én zelf te maken ✓ Verbazend lekker
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 10 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram bloem
  • 125 gram kristalsuiker
  • 2 ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • 1 zakje vanillesuiker
  • citroenrasp van 2 middelgrote biologische citroenen
  • 2 eieren
  • 100 gram roomboter (gesmolten )
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels citroensap (vers geperst)
  • 2 ½ eetlepel maanzaad
  • vanille essence
  • zout (snufje)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • In een ruime kom doen we alle droge ingrediënten (bloem, kristalsuiker, bakpoeder, baking soda, vanillesuiker en een snufje zout) en mix dit goed door elkaar.
  • In een andere ruime kom doe je alle 'natte' ingrediënten (citroenrasp, eieren, gesmolten roomboter, Griekse yoghurt, melk, citroensap en een paar druppels vanille essence). Meng dit ook weer goed door elkaar.
  • Voeg de natte ingrediënten nu bij de droge ingrediënten in de kom en mix dit door elkaar met een houten pollepel (mix niet té goed; een muffin beslag mag juist wat lobbig zijn van textuur). Het kan zijn dat de yoghurt door het temperatuurverschil iets gaat schiften, maar dit komt tijdens het bakken allemaal weer goed.
  • Met een ijslepel (dit gaat het makkelijkst, maar je kunt ook een gewone lepel gebruiken mocht je geen ijslepel in huis hebben) schep je het beslag in je muffin vormpjes. Uit dit beslag kun je ca. 10 muffins halen.
  • Zet de muffins in de oven en zet de temperatuur van de oven zodra je de muffins erin hebt op 180 graden. De Citroen Muffins met Maanzaad hebben ongeveer 15-25 minuten nodig in de oven. Als de bovenkant mooi goudbruin is, prik je een satéprikker in de muffin en als deze er schoon uitkomt dan zijn ze klaar (zo niet, dan laat je ze nog even een paar minuutjes langer in de oven).

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 233kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 5g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.

 

Citroen Muffins met Maanzaad

 

12 thoughts on “Citroen Muffins met Maanzaad

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept