Volg mij:
(Zoete) Baksels

Citroen Muffins met Maanzaad

Druk, druk, druk, nog een heel klein beetje in de after-vakantie modus én een stukke modem zorgde ervoor dat je mij even hebt moeten missen afgelopen week maarrr.. daarom vandaag een extra lekker recept namelijk deze Citroen Muffins met Maanzaad! Kijk, als dat geen goedmakertje is dan weet ik het ook niet meer 😉 Het reisverslag volgt snel want als echte foodie op reis gaan naar Indonesië en er niet over schrijven dat kan natuurlijk niet. Jongens, wat heb ik daar genoten! Snel terug naar deze heerlijke muffins. Fris, zoet én een lekkere bite dat hebben deze muffins en hoe je ze gemakkelijk zelf maakt lees je vandaag…

Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je hoe dol ik ben op citroenen. Ik eet ze nog net niet letterlijk op maar een fijne smaakmaker zijn ze zeker! In deze citroen muffins met maanzaad proef je die heerlijke frisse smaak van citroen goed terug maar de smaak is door de suiker, melk en roomboter ook lekker zacht, romig en zeker niet té overheersend. De maanzaad heeft een lekkere ‘bite’ aan het geheel én hierdoor zien de citroen muffins met  maanzaad er ook nog een leuk uit. Eventueel kun je wat frosting eroverheen druppelen maar ik vond ze zo al erg lekker.
Frosting maak je overigens eenvoudig door wat poedersuiker te mengen met een heel klein beetje citroensap (of water als je het neutraal wilt houden), even goed doorroeren en klaar is je frosting.

Wat heb je nodig voor Citroen Muffins met Maanzaad:

Voorbereiding: 15Tijd in de oven: 15-25Totale tijd: 30-40 min
Hoeveelheid: 10 stuks

  • 250 gram bloem
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 50 ml (halfvolle) melk
  • 2 eieren
  • 2 el (vers geperste) citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 ½ el maanzaad
  • 2 ½ tl bakpoeder
  • ½ tl Baking Soda
  • vanille essence
  • citroenrasp van 2 middelgrote (biologische) citroenen
  • zout (snufje)

Hoe je Citroen Muffins met Maanzaad maakt:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. In een ruime kom doen we alle droge ingrediënten (bloem, kristalsuiker, bakpoeder, Baking Soda, vanillesuiker en een snufje zout) en mix dit goed door elkaar.

3. Smelt de roomboter. Rasp de citroenen en in een andere ruime kom doe je alle ‘natte’ ingrediënten (citroenrasp, eieren, gesmolten roomboter, Griekse yoghurt, melk, citroensap en een paar druppels vanille essence). Meng dit ook weer goed door elkaar.

4. Voeg de natte ingrediënten nu bij de droge ingrediënten in de kom en mix dit door elkaar met een houten pollepel (mix niet té goed; een muffin beslag mag juist wat lobbig zijn van textuur). Het kan zijn dat de yoghurt door de temperatuur verschil iets gaat schiften maar dit komt tijdens het bakken allemaal weer goed.

5. Met een ijslepel (dit gaat het makkelijkst maar je kun ook een gewone lepel gebruiken mocht je geen ijslepel in huis hebben) schep je het beslag in je muffin vormpjes. Uit dit beslag kun je ca. 10 muffins halen.

6. Zet de muffins in de oven en zet de temperatuur van de oven zodra je de muffins erin hebt op 180 graden. De Citroen Muffins met Maanzaad hebben ongeveer 15-25 minuten nodig in de oven. Als de bovenkant mooi goudbruin is prik je een satéprikker in de muffin en als deze er schoon uitkomt dan zijn ze klaar (zo niet, dan laat je ze nog even een paar minuutjes langer in de oven).

Citroen Muffins met Maanzaad

Eet smakelijk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

6 Reacties

  • Beantwoorden Anne-Marie

    Mmm, lijkt me verrukkelijk! Ik deel jouw liefde voor citroenen.

    9 oktober 2015 at 07:45
  • Beantwoorden Marlotte

    Ik kan ook echt niet zonder citroenen. Zien er heerlijk uit zeg, yum!

    9 oktober 2015 at 08:16
  • Beantwoorden Marianne

    Muffins met citroen en yoghurt zijn sowieso al heerlijk, maar die combi met maanzaad lijkt me echt super lekker. Deze gaat op mijn lijstje!

    9 oktober 2015 at 17:15
  • Beantwoorden ilse

    Jummmm! Klinkt goed! Klinjt heerlijk nu met m’n zwangerschaps citroen tik 😉 x

    9 oktober 2015 at 20:15
  • Laat een reactie achter