Cannelloni Bolognese & Mozzarella

Cheesy, goey and full with meat, dat is deze Cannelloni Bolognese & Mozzarella. Zin in een lekker vullende pastaschotel bomvol lekkere ingrediënten dan moet je deze zeker maken! Ik schreef het al in mijn post over zelfgemaakte bolognesesaus dat ik jullie snel een receptje zou bezorgen van Cannelloni met zelfgemaakte bolognesesaus en hier is ‘ie dan! Je kunt hem ook maken met een andere bolognesesaus (hou dan 400-500 gram saus aan voor dit recept) maar deze combi mét de zelfgemaakte bolognesesaus is wel een killer. Vlees, kaas, tomaat & mozzarella, heerlijk!

Cannelloni wou ik al een tijdje maken. Ik bedacht me dat het met bolognesesaus moest zijn en veel kaas. Na een tijdje bedenken hoe & wat kwam ik op dit idee. Heerlijk! Klein ‘geheimpje’ er zit ook nog mozzarella in de cannelloni zelf….hmm. Cannelloni is een Italiaans gerechtje wat op veel verschillende manieren gemaakt kan worden maar het komt allemaal op hetzelfde neer. De cannelloni vul je met wat je lekker lijkt en je doet het in de oven. Cannelloni zijn een soort buisjes, lijkt een beetje op penne misschien maar dan groter. Kun je geen cannelloni vinden (helaas niet zo goed verkrijgbaar in elke supermarkt) kun je ook opgerolde (verse) lasagna bladen gebruiken.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 20-30 minuten in de oven

  • Zelfgemaakte bolognesesaus (ongeveer 3/4 deel)
  • 125 gram cannelloni (ik gebruikte het merk de cecco – hiervan heb je een half pak nodig)
  • 1 bol mozzarella
  • klein handje vers gesneden basilicum
  • 150 gram geraspte kaas

Hoe je het maakt:

Verwarm de oven voor op 180 graden boven-en onderwarmte.

Zorg dat de saus gaar en warm is als je deze gaat gebruiken.

Snij de mozzarella in ruime blokjes en de basilicum fijn (bewaar een paar blaadjes voor garnering).

Neem een ruime ovenschaal en schep hierin 2-4 flinke lepels bolognesesaus en ‘vet’ hiermee je schaal in.

Nu ga je de cannelloni vullen. Neem een buisje en vul deze tot de helft met de bolognesesaus. Hierop doe je een blokje mozzarella en hierop vul je de cannelloni met de bolognesesaus. Leg de cannelloni in de ovenschaal en ga zo verder met alle cannelloni tot je ovenschaal vol zit. Bedek met de rest van de saus en bestrooi met kaas en de fijngesneden basilicum.

Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten (tot de kaas is gesmolten en je met een vork of mes makkelijk door de pasta heen kunt gaan).

Garneer met wat verse basilicum blaadjes.

Eet smakelijk!

11 reacties op “Cannelloni Bolognese & Mozzarella

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *