Beef bulgogi

Bulgogi (Koreaans rundvlees)

Bulgogi. Een Koreans rundvleesgerecht dat vaak wordt gemaakt op de BBQ, maar je kunt het ook prima binnenshuis in de (grill)pan bereiden. Het zijn dunne plakjes gesneden rundvlees met een waanzinnig lekkere, simpele marinade. Echt aanrader!

Wat is bulgogi?

Dat zijn dus dunne plakjes gesneden rundvlees in een waanzinnig lekkere, simpele marinade van knoflook, suiker, sojasaus, mirin, sesamolie en zwarte peper. Lekker met rijst, kimchi en bosui. Het gemarineerde vlees karamelliseert zodra het de grill raakt. Gaat de BBQ aan? Dan zul je beamen dat het vlees, dat doortrokken is met een rokerige smaak door de houtskool, moeilijk te overtreffen is.

Bulgogi recept

Het recept voor beef bulgogi komt uit het kookboek van Billy Law dat ik onlangs kreeg van uitgeverij Good Cook. Ik ben dol op de Koreaanse keuken, ik heb zelfs nog laatst kimchi gemaakt, maar het is tegelijkertijd een keuken waar ik (nog) niet zo in thuis ben. Superleuk dus om het eens te verkennen en er mee te experimenteren!

Kookboek Klein Korea Billy Law

Klein Korea van Billy Law

De auteur Billy Law neemt je aan de hand mee en vertelt je alles over de Koreaanse keuken. De keuken die bekend staat om het fermenteren (denk kimchi), maar zoveel diverser is dan alleen dat. In het kookboek vind je dan ook 70(!) iconische Koreaanse recepten van bimibap, Koreaanse KFC en natuurlijk ook kimchi en dit waanzinnige recept voor beef bulgogi wat ik vandaag met jullie mag delen. Wat mij betreft kan ik er kort over zijn: dit boek is een regelrechte aanrader als je dol bent op de Koreaanse keuken en er meer uit wil maken en van wil leren.

Je kunt ‘Klein Korea’ van Billy Law, uitgeverij Good Cook, vinden bij je lokale boekhandel of via Bol.com >>

Bulgogi
Beef bulgogi

Beef bulgogi

Bulgogi, een Koreans rundvlees gerecht. In dunne plakjes gesneden rundvlees met een waanzinnig lekkere, simpele marinade. Aanrader!
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Marineren: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kg ossenhaas of ribeye
  • 1 ui (in ringen)
  • 3 bosuien (in 5 cm lange stukken)
  • 5 tenen knoflook
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 60 ml sojasaus
  • 40 ml mirin
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
Lekker voor erbij: gestoomde rijst, kimchi en garneren met extra bosuitjes en sesamzaadjes

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snij het rundvlees in de lengte doormidden, in twee lange repen. Snij vervolgens iedere reep tegen de draad in, in 3 cm dikke plakken.
    • Meng het rundvlees in een grote kom met de ui en de lente-uien en zet de kom apart.
    • Maak de marinade van de knoflook, suiker, sojasaus, mirin, sesamolie en versgemalen zwarte peper. Roer door tot de suiker opgelost is.
    • Schenk de marinade over het vlees en gebruik je handen om alles goed te mengen (gebruik indien nodig handschoenen). Dek de kom af met plasticfolie. Zet in de koelkast en laat het vlees 1 uur marineren.
    • Stook je BBQ hoog op of zet een grillpan op hoog vuur. Bereid het vlees in delen. Rooster het rundvlees 1 tot 2 minuten aan iedere kant, of tot het gekarameliseerd is.
    • Serveer het geroosterde vlees met bijvoorbeeld pittige dipsaus en een grote kom met gestoomde rijst en eet smakelijk!

    handig om te weten:

    TIP! Als je het vlees ongeveer 1 uur voordat je het snijdt in de vriezer legt, zal het veel makkelijker in dunne plakken te snijden zijn.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 373kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 8g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 3g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
    Beef bulgogi

    2 reacties op “Bulgogi (Koreaans rundvlees)

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Beoordeel dit recept