Volg mij:
(Zoete) Baksels

Boterbabbelaars (Zeeuwse)

Boterbabbelaars bij de koffie

Boterbabbelaars, waarschijnlijk ken je deze Zeeuwse lekkernij wel! Een heerlijk snoepje waar je uren lekker op kunt sabbelen. Wist je dat je dit snoepje ook zelf kunt maken? Helemaal niet zo moeilijk en hartstikke leuk om te doen!

Je hebt er alleen wel even wat dingen voor nodig. Nu heb ik het niet over de ingrediëntenlijst want die valt reuze mee maar je hebt er wel echt een siliconen (bak)matje voor nodig. Ook (rubberen) handschoenen en een suikerthermometer mogen niet ontbreken als je met dit recept aan de slag gaat. Het siliconen matje heb je nodig om de suiker op te storten en alvast mee te vormen. Een niet siliconen matje kan namelijk gaan smelten en bakpapier is simpelweg niet stevig genoeg.

Boterbabbelaars van dichtbij

Boterbabbelaars

Het recept voor deze boterbabbelaars heb ik ooit gezien op 24Kitchen en is nog van Rudolf. Na even zoeken kwam ik het recept weer tegen op internet en nu zit er een heel handig filmpje bij hoe je de babbelaars moet maken. Bekijk deze ook even voor je aan de slag gaat dan kunnen je Zeeuwse boterbabbelaars namelijk zeker niet mislukken!

Je kunt de boterbabbelaars goed bewaren in een afgesloten bakje maar het lekkerste zijn ze de dag zelf, mocht je er überhaupt langer mee kunnen doen 😉 . Benieuwd hoe lang jij ermee doet!

Boterbabbelaars


Het recept voor boterbabbelaars:

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 20 minuten | Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: ca. 75 – 100 stuks

Wat heb je nodig voor boterbabbelaars (ingrediënten):

 • 240 gram bruine basterdsuiker
 • 260 gram suiker
 • 90 gram ongezouten boter
 • 150 ml water
 • 10 ml azijn
 • 2 el poedersuiker
 • 2 el maïzena
 • zout

Overig: siliconen matje, (rubber)handschoenen en suikerthermometer

Hoe maak je boterbabbelaars :

 1. Neem een steelpannetje met een dikke bodem en doe hierin het water, bruine basterdsuiker, suiker, boter, azijn en een snufje zout.
 2. Breng dit aan de kook tot je een temperatuur van 135 graden hebt bereikt. Roer niet in het pannetje maar beweeg het eventueel rustig heen en weer.
 3. Giet het mengsel op een siliconenmatje. Laat even afkoelen en vouw dan het matje dubbel. Blijf het matje van onder en van de zijkanten dubbelvouwen tot je met handschoenen het mengsel kunt oppakken.
 4. Trek vervolgens de suiker uit elkaar tot een lange sliert, vouw dubbel en herhaal tot het mengsel een satijnkleur krijgt. Trek er dan dunne strengen van en knip deze in stukjes.
 5.  Meng de poedersuiker met de maïzena in een ruime kom en hussel de babbelaars erdoor. Eet smakelijk!

Boterbabbelaars bij de koffie

Laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter  als je dit recept gemaakt hebt met de hashtag #EEFKOOKTZO of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter