Bladerdeegtaartjes met zomerfruit. Oh wat een heerlijke taartjes zijn dit! Echt súpermakkelijk om te maken en lekker fris van smaak. Een eenvoudige, heerlijke zomerse traktatie. Lekker voor bij de (ijs)thee tijdens de zomer of om de zomer mee in huis te halen tijdens de Nederlandse ‘zomer’dagen zoals de afgelopen weken.
Ik had gehoopt dat het weer een beetje meer zomer in Nederland zou zijn. Toen ik ik dit recept maakte leek het namelijk eerder op herfst, en het is augustus. Hoe dan ook, je weet nooit hoe het loopt, maar de zomer in huis halen doe je absoluut met deze bladerdeegtaartjes met zomerfruit!
Kleine bladerdeegtaartjes
Wat ik zo leuk vind aan deze kleine bladerdeegtaartjes, is dat ze zo onwijs eenvoudig om te maken zijn. En het is ook nog eens heel erg leuk om ze te maken. De bakjes vouwen is een leuk creatief knutselwerkje, ook superleuk om samen met kids te maken trouwens, en verder is het maken van de vulling een fluitje van een cent. Wat zomers fruit erop en klaar zijn de bladerdeegtaartjes met zomerfruit. Wel gelijk opeten trouwens of bewaren in de koelkast, dan zijn ze het lekkerst!
Vegan taartjes met bladerdeeg
Ja, je leest het goed. Deze verwennerij is ook nog eens volledig vegan. Mits je gaat voor vegan bladerdeeg natuurlijk. Maar de rest van de ingrediënten is helemaal plantaardig. En dat maakt deze kleine bladerdeegtaartjes ook een fijne traktatie voor iedereen die veganistisch eet. Ook voor iedereen die dat niet doet trouwens, want het is bovenal gewoon een lekker bladerdeegtaartje. Knapperige bodem, frisse en romige vulling en heerlijk zomerfruit. Wat wil je nog meer?!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 rol bladerdeeg (of 5 plakjes)
- 1 eetlepel amandelvlokken
- 300 gram vegan roomkaas (naturel, bijvoorbeeld van VioLife)
- 3 eetlepels witte basterdsuiker
- 3 eetlepels citroensap
- 1 theelepel vanille-extract
- 5 aardbeien
- 1 abrikoos
- 1 handje blauwe bessen
- 5 frambozen
- olie of plantaardige melk
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Snij gelijke rechthoekjes (13 x 7,5 cm) uit het bladerdeeg.
- Snij van het overtollige bladerdeeg repen van 1 centimeter breed en leg die op de randen van de rechthoeken zodat je straks een hogere rand krijgt.
- Leg de bladerdeegbakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de randen met olie of plantaardige melk en prik met een vork gaatjes in de bodem (dus niet in de randen) en verdeel wat amandelvlokken over de rand.
- Bak de bakjes in ca. 15 minuten goudbruin en laat daarna volledig afkoelen.
- Klop de roomkaas luchtig met de witte basterdsuiker, vanille-extract en het citroensap. Vul hiermee de taartjes.
- Halveer de aardbeien, met of zonder kroontje. Snij de abrikoos in plakjes.
- Verdeel het fruit over de taartjes en serveer direct.
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Jaap Goede says:
L.S.
Zolangzamerhand wordt ik niet goed van al dat modieuze Vegan gedoe!
,
Eef says:
Ik heb werkelijk waar geen idee wat ik hier op moet reageren (wat voor antwoord zou je graag op je opmerking willen Jaap? Dat zou helpen 😉 ) Maar prima, misschien helpt dit: dat mag je vinden. Je mening staat je vrij. Een paar tips: sla het recept over, maak er een niet-vegan versie van (gebruik je ‘gewone’ roomkaas) of dan klik je het weg. Vandaag is er een recept met kip online gekomen en lekker veel groenten, wellicht valt dat wat meer bij jou in de smaak.
Jet says:
Hoi Eef 🙂
Oef, het is al een tijdje geleden maar… weet je nog welke roomkaas je gebruikt hebt bij het recept? Vast bedankt!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Jet, deze is van VioLife, naturel!