fbpx
Bladerdeeg met Spinazie & Geitenkaas Hapje

Bladerdeeg met Spinazie & Geitenkaas Hapje

Spanakopita noemen ze het, de Grieken. Bekend van het driehoekige hapje -wat overigens ook in de vorm van een ovenschaal geserveerd kan worden- maar altijd op basis van spinazie, geitenkaas en filodeeg is. Laat ik nou net met filodeeg een beetje een haat/ liefde verhouding hebben; ik vind het heerlijk maar het is soms zo’n ontzettende crime om met die vellen te werken… Ooit zal de liefde zegen vieren en dan, ja dan zal ik de échte Spanakopita maken maar tot die tijd doe ik het met deze easy peasy maar o zo lekkere variant met bladerdeeg. Daarom noemen we het maar geen Spanakopita maar gewoon een Bladerdeeg met Spinazie & Geitenkaas Hapje. Spreekt meteen wat makkelijker uit, is makkelijk om te maken maar evengoed wel verrassend lekker en daar staat Eef Kookt Zo voor.

Voor dit heerlijke Bladerdeeg met Spinazie & Geitenkaas Hapje kun je de meeste (of beter: alle) ingrediënten eigenlijk wel raden. Kies een romige zachte geitenkaas zonder harde korst. Dit mengt namelijk een stuk makkelijker met de spinazie. Voor de hoeveelheid spinazie (125 gram) ben ik uitgegaan van gekookte en gesneden spinazie; gebruik je rauwe spinazie ga dan uit van ca. 250 gram rauwe spinazie (spinazie slinkt ontzettend). Kook, snij en laat het afkoelen voor je het hapje gaat maken. Je kunt natuurlijk ook voor voor ontdooide diepvries spinazie gaan dan heb je circa 4 tot maximaal 5 deelblokjes nodig. Die 125 gram staat namelijk weer gelijk aan 5 (ruime) eetlepels gekookte spinazie. Zorg er trouwens wel voor dat de spinazie niet zo vochtig is meer voor je begint met het maken van dit hapje anders wordt het een natte, kleffe hap terwijl je een licht krokant hapje met een romige vulling wil. Je kunt dan ook het beste de spinazie even in een vergiet doen en deze zachtjes aan te drukken zodat het overtollige vocht eruit is. Samen met het bladerdeeg, wat peper en zout maak je dit eenvoudige maar o zo lekkere Bladerdeeg met Geitenkaas & Spinazie Hapje in een handomdraai. Tijd om aan  de slag te gaan!

Wat heb je nodig voor 6 x Bladerdeeg met Spinazie & Geitenkaas Hapje:

Bereidingstijd: 40 minuten

 • 6 x bladerdeeg
 • 125 gram spinazie (gekookt & fijngesneden of ontdooid uit de diepvries)
 • 200 gram zachte geitenkaas
 • 1 ei
 • zout & zwarte peper

Hoe je het Bladerdeeg met Spinazie & Geitenkaas Hapje maakt:

1. Laat het bladerdeeg even kort ontdooien en verwarm de oven voor op 220 graden. Trek voor je gaat beginnen het plastiek velletje van de ontdooide bladerdeeg af en leg de plakkende kant naar boven.

2. Meng in een kom de uitgelekte & gekookte spinazie met de zachte geitenkaas. Breng op smaak met zout en ruim zwarte peper.

3.  Doe een ruime lepel van het geitenkaas en spinazie mengel in het midden van het bladerdeeg en verdeel het mengsel zo over alle plakjes bladerdeeg.

Tapas & Bites: Bladerdeeg met Spinazie & Geitenkaas Hapje

4. Vouw de punt van het bladerdeeg naar de tegenover liggende punt en druk  de zijkanten dicht zodat je een driehoek krijgt. Druk de zijkanten nog even kort aan met een vork zodat ze goed dicht zitten (en het hapje niet open ‘knapt’ in de oven). Herhaal dit met alle plakjes bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat.

5. In een klein kommetje kluts je een ei en met een kwastje verdeel een beetje van het ei over de pakketjes bladerdeeg zodat ze straks mooi goudbruin uit de oven komen.

6. Zet ze nu in de oven en bak ze in ongeveer 20-25 minuten mooi goudbruin.

Bladerdeeg met Spinazie & Geitenkaas HapjeEet smakelijk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

19 reacties op “Bladerdeeg met Spinazie & Geitenkaas Hapje”

 1. Een heerlijk hapje lijkt me dit!
  Zulke spinazie-feta-broodjes heb ik al vaak gekocht voor de lunch bij de Turkse bakker. Die zijn echt lekker en ik vroeg me altijd af hoe ze dit maakten, maar ik ging er vanuit dat het wel moeilijk zou zijn en dat je er een echte Turkse bakker voor moest wezen om dit zo te kunnen maken.
  Dankjewel voor dit receptje. Lekker voordelig en lekker makkelijk!!!

  1. Ah ja die ken ik! Die zijn ook erg lekker. Ik kan alleen zo even niet meer op de naam komen… ik dacht Börek, zo heten ze volgens mij. Je hebt ze ook met gehakt en ui & peterselie. Heerlijk!

 2. Ziet er lekker uit! Ik moet zeggen dat ik niet zo van de spinazie ben, omdat ik er vroeger een keer goed ziek van ben geworden, maar mijn vriend wil het juist wel weer eens eten, dus misschien moet ik met dit beginnen; bladerdeeghapjes vind ik namelijk wel altijd erg lekker! 🙂

  1. Herkenbaar! Als je eenmaal ergens ziek van bent geworden dan lus je het vaak niet meer. Misschien maar een heel klein beetje spinazie erin doen voor het wennen aan de smaak? Benieuwd of je hiermee spinazie weer lekker gaat vinden 🙂

 3. Kim | lifeisanadventure.nl

  Lekker! Ik maak zelf ook regelmatig bladerdeeghapjes. Deze variant ga ik ook een keertje maken. Lijkt me heerlijk.

  1. Lief! Inmiddels al een tijdje terug ook een berichtje ontvangen op jouw blog 🙂 -liep een beetje achter met de reacties beantwoorden 😉

 4. Heerlijk! Dit is zo’n lekkere combinatie. Ik doe het ook met bladerdeeg hoor en vries er vaak heel veel in , zodat ik niet weer aan de slag hoef..hahah

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top