fbpx
Amandelmelk

Amandelmelk zelf maken

Amandelmelk zelf maken. Het is eigenlijk te simpel voor woorden en grote kans dat je ‘alle’ ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt. En met ‘alle’ heb ik het over 2 ingrediënten: water en amandelen. Super simpel, super makkelijk om te maken en super lekker.

Ik gebruik trouwens amandelmeel in mijn recept. Je kunt het ook vervangen voor ongebrande (ongezouten) amandelen mocht je dat willen (gelijke hoeveelheden). Maar dit is net even sneller omdat je de amandelen niet eerst hoeft te wellen. Kun je snel genieten van je zelfgemaakte amandelmelk, ideaal!

Zelf amandelmelk maken

Het grote voordeel van zelfgemaakte amandelmelk is dat je natuurlijk precies zoveel kunt maken als je nodig hebt, maar vooral dat je ook daadwerkelijk weet wat erin zit. Er zijn namelijk nogal veel verschillende soorten amandelmelk op de markt die niet allemaal even puur zijn. Zo wordt er nogal wat aan toegevoegd zoals suiker, zout, emulgatoren, stabilisatoren etc. En sommige bevatten de overweldigende hoeveelheid van 2% amandelen (jawel…). Maak je hem zelf dan heb je én lekker veel amandelen, een pure smaak én je weet exact wat je erin doet. Je kunt hem zoeten met een zoetstof naar keuze, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet.

Wel is het zo dat doordat het geen emulgatoren en stabilisatoren bevat, je hem af en toe even moet schudden omdat de substanties een beetje kunnen scheiden. De charme van ‘zelfgemaakt’ zullen we maar zeggen 😉 

Amandelmelk zelf maken

Amandelmelk

Makkelijk, stap voor stap recept om zelf de lekkerste amandelmelk te maken. Met slechts 2(!) ingrediënten maak je thuis verse amandelmelk.
4.5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 liter

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 liter water
  • 250 gram amandelmeel
optioneel: zoetstof naar smaak zoals agave siroop

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Doe alle ingrediënten in de blender en mix er een gladde melk van.
    • Hang de zeef boven een ruime bak en leg hierin een theedoek (of een kaasdoek/ passeerdoek). Giet hierop de amandelmelk en laat het volledig uitlekken.
    • Pak op het einde de punten van het doek samen en knijp het nog eens goed uit om alle amandelmelk eruit te wringen.
    • Doe de amandelmelk in een mooie fles en bewaar hem in de koelkast.

    handig om te weten:

    optioneel: zoetstof naar smaak zoals agave siroop. Je kunt de amandelmelk ongeveer 5 dagen bewaren in de koelkast.

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 270kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 9g | Vetten: 23g | Verzadigd vet: 2g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Amandelmelk

    Amandelmelk zelf maken Pinterest Collage

    Eef

    Eef

    Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept




    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top