Eef test: Weber Pulse 1000

Eef test: Weber Pulse 1000

AdvertisementEef is blij, heel blij! Niet alleen vanwege het mooie weer afgelopen week maar ook omdat ik uitgebreid mijn nieuwe BBQ heb kunnen uitproberen. En echt, wat een feestje! Het is de Weber Pulse 1000 en vandaag ga ik je er alles over vertellen. Over wat heel fijn is aan deze BBQ, vernieuwend zelfs (!) en wat misschien minder handig is…

Voor ik begin even een kleine disclaimer. Dit artikel betreft een samenwerking maar degene die mij al langer volgen weten ook dat ik alleen samenwerk met merken en bedrijven waarvan ik zelf ook spullen koop en waar ik dus volledig achter sta. Ik heb, heel fijn, de keuze vrijheid om zelf te bepalen met wie ik samenwerk. Dus alles wat je hier leest is puur mijn eigen en persoonlijke mening. Ik ben nogal enthousiast dus ik dacht vermeld het toch even 😉 .

Hoe het allemaal is begonnen

Goed, even bij het begin beginnen. De Weber Pulse 1000. Als we het hebben over BBQ’s dan is Weber toch wel hét merk. Goede kwaliteit, degelijk, betrouwbaar, handig in gebruik en veel, heel veel, leuke extra’s. Weber is een van origine Amerikaans bedrijf waarvan de eigenaar, George Stephen, al in 1952 de welbekende kogelbarbecue heeft uitgevonden. Inmiddels is het 2018 en heeft Weber iets nieuws, twee zwarte krachtpatsers met de naam Weber Pulse 1000 en het grotere broertje de Weber Pulse 2000 verkrijgbaar bij Coolblue >> 

Een BBQ op gas, kolen of elektrisch?

Bij Weber kun je terecht voor allerlei BBQ’s. Zo heb ik tijdens een BBQ-workshop van Weber ooit eens een blinde smaaktest gedaan. Drie dezelfde soorten vlees maar ieder bereidt op een andere BBQ waaronder gas, kolen en elektrisch. Het verschil? Niet te proeven! We moesten raden welke vlees van welke BBQ kwam en echt vrijwel niemand had het goed geraden. Hiermee werd voor mij ook meteen heel duidelijk dat het niet uitmaakt qua smaak of je gaat voor kolen, gas of elektrisch. In alle gevallen krijg je met een Weber BBQ die echte, lekkere, grillsmaak.

Die echte BBQ ervaring?

Persoonlijk vind ik kolen altijd een beetje een “gedoetje”, laat ik eerlijk zijn. Je moet kolen in huis hebben, ze aansteken en hoewel Weber daar handige dingen voor heeft zoals een brikettenstarter is het niet aan mij besteed. Inmiddels heb ik al 2 jaar een gas BBQ van Weber en die is heel fijn. Hiervoor moet je wel gasflesjes kopen en als die op zijn kun je dus niet BBQ-en. De laatste optie elektrisch leek mij daarom nog fijner. Stroom heb je namelijk meestal wel maar heb je nog steeds die echte “BBQ ervaring”?

De Weber Pulse 1000

De Weber Pulse 1000

Even iets meer over de Weber Pulse 1000. Het is dus een elektrische BBQ maar dan met een geïntegreerde iGrill. Deze zorgt ervoor dat de Weber Pulse 1000 van een wel heel fijne BBQ naar echt waanzinnig gaat. De BBQ heeft een gietijzeren rooster welke voldoende is om te barbecuen voor 8 personen tegelijkertijd. Hoewel je er ook prima met een groter gezelschap aan kunt barbecuen naar mijn mening, zeker als er kinderen bij zijn. De BBQ is voorzien van een deksel welke je dicht kunt doen en hierdoor gaart het vlees ontzettend goed. Je creëert als het ware een soort oven. Hierdoor kun je niet alleen vlees en vis maar ook brood, pizza en nog veel meer garen op de BBQ. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Helemaal fijn is het dan ook dat je op het digitale scherm de temperatuur in de gaten kunt houden en deze ook eenvoudig kunt bijstellen door te draaien aan de grote knop.

iGrill functie Weber Pulse 1000

iGrill functie

Tot slot de iGrill want zoals ik al zei maakt dit deze BBQ echt fantastisch! De iGrill is een combinatie van een app en sensor die je in het vlees steekt. Ik was een beetje sceptisch want het leek mij een beetje ingewikkeld. Maar na het eerste perfect gegaarde worstjes was ik om! Zowel kleine stukken vlees zoals worstjes kun je met de iGrill perfect garen als grote stukken vlees zoals een hele kip.

De sensor steek je in de BBQ wanneer deze voorverwarmd is (er gaat een blauwe lampje branden zodra dit kan) en de pen van de sensor steek je in het vlees. Via je app selecteer je wat voor soort vlees je hebt en de perfecte temperatuur wordt weergegeven. Zodra die temperatuur bereikt is krijg je een seintje op je telefoon en weet je dat je vlees nu perfect gegaard is. Zelf moet je het vlees natuurlijk wel even omdraaien, dat doet de app dan weer niet voor je 😉 Maar samen met de app en de grote knop op de Weber Pulse 1000 waarmee je eenvoudig de temperatuur kunt regelen heb je volledige controle, heel fijn!

De app zelf is overzichtelijk. Zo vind je er verschillende categorieën zoals varkensvlees, rundvlees, gevogelte maar ook vis. Selecteer de juiste categorie en daarna welk soort. Zoals een worstje van varkensvlees of juist een hele kip bijvoorbeeld. Ook kun je zelf de temperatuur instellen, je kunt het verloop van de temperatuur zien en je krijgt zelfs een piepje als het bijna zover is. Heel handig en ontzettend gebruiksvriendelijk. Wij hebben verschillende soorten vlees uitgeprobeerd zoals gevogelte, varkensvlees en rund en elke keer ontzettend mals en perfect gegaard, echt ideaal! Zeker als je, net als ik, weleens twijfelt of het vlees goed gaar is. Medium rare kip is nou net niet wat je wilt toch 😉 Dat is met de iGrill dus verleden tijd. Het is zelfs zo fijn dat ik de BBQ inmiddels echt gebruik als verlenging van mijn keuken. Even wat vlees grillen voor het avondeten? Daarvoor gebruik ik nu liever de Weber Pulse 1000 dan mijn elektrische grill of de grillpan. Het is immers bijna net zo makkelijk (als niet makkelijker) en die smaak…. zoveel lekkerder, malser, sappiger. Echt een feestje!

Onderhoud van de Weber Pulse 1000

Als je het een beetje bijhoudt is het een eitje. Alle onderdelen kunnen namelijk los. Nadat de BBQ even heeft kunnen afkoelen koppel ik het elektrische gedeelte los. Die bewaar ik veilig binnen. Soms zijn hier wat spettertjes opgekomen dus een doekje erover en hij is weer als nieuw. Verder kun je de platen loshalen, de opvangbak en zelfs het verwarmingselement. Hierdoor kun je snel overal goed bij en ben je zeker niet lang bezig om alles schoon te maken. Met een hoes erover kun je de BBQ buiten laten staan, eventueel onder een afdakje. Zoals gezegd haal ik het elektrische gedeelte eraf en die bewaar ik natuurlijk binnen.

Eef test: Weber Pulse 1000

Is de Weber Pulse 1000 een aanrader of niet?

Het zal vast geen verrassing voor je zijn dat ik hier volmondig “JA” tegen zeg. Wat een ontzettend fijne BBQ! Stiekem is dat zelfs een understatement, zo fijn is hij. Het is echt een heerlijke BBQ voor een zomerse avond maar niet alleen dat, het is zoveel meer, echt een verlenging van je keuken. Perfect voor in de tuin maar ook ideaal voor op het balkon, terras en zelfs op een (ruime) boot zou je hem kunnen gebruiken.

Even de voordelen maar eerlijk is eerlijk, ook de nadelen op een rij:

✓ Perfect gaar vlees of vis door de iGrill (nooit meer twijfelen of het vlees of wel niet gaar is)
✓ Gebruiksvriendelijk, hij is eenvoudig te bedienen
✓ Makkelijk te onderhouden en goed schoon te maken
✓ Stevige, stabiele BBQ (zonder mega zwaar te zijn) die solide aanvoelt
✓ Ruime BBQ en toch compact; voldoende voor 8 personen maar ook niet te groot als je samen met z’n tweeën wilt barbecuen bijvoorbeeld

– Elektrisch, dus je moet altijd een stroompunt in de buurt hebben
– De prijs, het is geen goedkope BBQ (maar, laten we ook hierin eerlijk zijn, alle waarde naar zijn geld natuurlijk)

Kortom, wat mij betreft echt een aanrader. Ik heb de afgelopen week enorm genoten van het lekkere weer en (heel vervelend 😉 ) bijna elke avond de BBQ aan gehad om hem goed te kunnen testen. Volgens mij zegt dat wel genoeg. Zelfs met minder mooi weer ga ik hem zeker gebruiken. Het is namelijk, zoals eerder gezegd, echt een verlening van je keuken en je kunt er zoveel lekkere gerechten op maken, ideaal!

Psstt… houd de blog dit voorjaar en deze zomer goed in de gaten voor extra veel lekkere recepten voor op en bij de barbecue!

De Weber Pulse 1000 is verkrijgbaar bij Coolblue >>

8 reacties op “Eef test: Weber Pulse 1000

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *