Spaanse tortilla uit de oven

Spaanse tortilla uit de oven

Spaanse tortilla uit de oven. Een makkelijk recept met een heerlijk resultaat. Deze Spaanse tortilla zit bomvol smaak en allerlei lekkere dingen zoals aardappels, bacon, geraspte kaas, bosui en knoflook. Lekker als tapas of als maaltijd met een lekkere salade erbij, dat kan natuurlijk ook.

De Spaanse tortilla at ik voor eerst tijdens mijn stage in Spanje. Ik werkte als reisleidster voor de welbekende touroperator die het over “zonnetjes” op het “web” heeft (begrijp je welke ik bedoel 😉 ).  Een paar keer in de week moesten we vakantiegangers wegbrengen naar de luchthaven van Barcelona waar, na een uur of langer gewacht te hebben, de nieuwe lading vakantiegangers de gate uit kwamen lopen.

Stage

Op de luchthaven van Barcelona was destijds voor je langs de douane was niet veel te beleven. Er waren geloof ik één of heel misschien wel twee horeca gelegenheden om wat te drinken en een hapje te eten. Aangezien de bustransfer vanaf de vakantiebestemming naar de luchthaven ongeveer 1,5 uur duurde en we vaak minimaal een uur moesten wachten op de nieuwe vakantiegangers gingen we vaak lunchen op de luchthaven. Het aanbod was beperkt, kleffe broodjes, sapjes, salade en Spaanse tortilla. Aangezien ik graag nieuwe dingen probeer, wilde ik ook eens Spaanse tortilla proberen. Hij viel niet in de smaak…

Zelf aan de slag

Een barretje op een luchthaven is natuurlijk niet per definitie dé plek om een lekkere Spaanse tortilla te scoren zeker niet als de broodjes nou ook niet echt om naar huis over te schrijven zijn. Een tijdje geleden had ik zin om eens zelf aan de slag te gaan met de Spaanse tortilla en er een lekkere, smaakvolle versie van te maken. Zie hier het resultaat: een heerlijke tortilla die zowel warm als koud ontzettend lekker is. Echt een aanrader!

Spaanse tortilla uit de oven


Het recept voor Spaanse tortilla uit de oven

Voorbereidingstijd: 15  | Bereidingstijd: 20 á 25  | Totale bereidingstijd: 35 á 40 minuten
Hoeveelheid: 12 blokjes

Wat heb je nodig voor een Spaanse tortilla uit de oven (ingrediënten):

  • 375 gram aardappels
  • 100 gram plakjes bacon
  • 75 gram geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 2 bosui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 ui
  • peper en zout
  • olijfolie

Overig: een cakevorm van 25 cm bij 10 cm of een kleine springvorm (diameter 18 cm)

Hoe je een Spaanse tortilla uit de oven maakt:

  1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 175 graden.
  2. We beginnen met het snijden van alle ingrediënten. De aardappels schil je en snijd je vervolgens in blokjes. De plakjes bacon snijd je in stukjes, de bosui in ringetjes, het uitje even snipperen en de teentjes knoflook fijn snijden.
  3. Neem een ruime koekenpan en verhit hier een beetje olijfolie in. Fruit eerst de knoflook en ui even aan tot ze iets glazig beginnen te worden. Voeg dan de stukjes bacon toe en bak deze even mee. Als laatste voeg je de blokjes aardappel toe en bak ze mee tot ze iets verkleurd zijn.
  4. Kluts ondertussen de eieren in een ruime kom met een beetje peper en zout naar smaak. Doe hierbij de ringetjes bosui en geraspte kaas en de gebakken aardappels en bacon. Even omscheppen zodat alles goed verdeeld is en dan giet je het mengsel in een met bakpapier beklede cake of springvorm.
  5. Zet de cake of de springvorm in de oven voor ongeveer 20 á 25 minuten tot de tortilla goudbruin van kleur en gaar is. Even laat afkoelen in de vorm en daarna in stukjes snijden. Je kunt de tortilla zowel warm als koud eten. Eet smakelijk!

Spaanse tortilla uit de oven

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

5 gedachtes op “Spaanse tortilla uit de oven”

    1. Nee hiervoor kun je gewoon rauwe aardappel gebruiken. Uiteraard mag je ook gekookte gebruiken mocht je die over hebben maar het niet nodig ze van te voren te koken. Groetjes,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top