Deze salade met zalm is simpel, eenvoudig en toch zo waanzinnig lekker! Geïnspireerd op het principe uit de Italiaanse keuken: weinig ingrediënten, maar wel ingrediënten van perfecte kwaliteit en een simpele bereiding. Zet de ingrediënten voor deze salade met warmgerookte zalm, avocado en granaatappel snel op je boodschappenlijstje, want deze salade wil je echt maken.
Met warmgerookte zalm ben ik nog niet zo lang bekend, maar sinds ik het geprobeerd heb, ben ik verkocht! Als je van gerookte zalm of zalm in het algemeen houdt dan moet je echt een keer warmgerookte zalm proberen. Het is zo vol van smaak, zacht en ontzettend lekker. Je kunt er de lekkerste salades mee maken.
Warmgerookte zalm
Met dat idee ben ik de keuken ingedoken. Met een paar goede ingrediënten en heerlijke smaakmakers maakte ik deze eenvoudig salade in een handomdraai. Ik kan je vertellen: hij is heerlijk! Alle smaken komen goed tot hun recht. Het frisse zuurtje van de granaatappel past perfect bij de volle, rokerige smaak van de zalm. De rucola zorgt voor een klein beetje pit, de avocado is romig en de komkommer is een lekkere frisse, knapperige tegenhanger. Een fantastische combinatie. Eenvoud, goede ingrediënten en een beetje liefde. Zo maak je de lekkerste gerechten.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 150 gram warm gerookte zalm
- 40 gram rucola sla melange
- ¼ rijpe avocado (in stukjes)
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 1 theelepel sesamzaadjes
- paar plakken komkommer
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Neem een ruim bord en leg hierop de sla, blokjes avocado en plakjes komkommer.
- Verdeel hierover de warmgerookte zalm en tot slot de granaatappelpitjes en sesamzaadjes.
- Hussel de salade even kort door elkaar en eet smakelijk!
Monique says:
Wat een supermakkelijk,heerlijk , slank warme zomeravond recept
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Monique says:
Wat een supermakkelijk,heerlijk , slank warme zomeravond recept
Monique says:
Was weer heerlijk , en zo makkelijk , gezond recept top
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel Monique 🙂
Annemieke De Bruin says:
Hoi Eef, wat voor dressing zou je hierbij adviseren ?
Eef says:
Ik doe hier zelf geen dressing bij omdat de vis al vettig genoeg is maar een simpele, frisse yoghurtdressing of iets op basis van olijfolie kan lekker zijn. Kwestie van uitproberen 🙂
Tosca says:
Wij gebruiken de Komkommer-Dille saladedressing van AH erbij. Heerlijk!
Tosca says:
Ik heb ‘m vanavond weer gemaakt, heerlijk! Omdat ik de vorige keer ‘s avonds wel weer trek kreeg heb ik er een in parten gesneden gekookt eitje op gedaan. Bedankt voor het recept, dit is een blijvertje!
Eef says:
Dankjewel 🙂