Rosé Sangria

Rosé Sangria

Bijna weekend! Zo fijn! De weersvoorspellingen zijn goed dus tijd om lekker te vertoeven in je tuin of op het balkon en misschien wel die barbecue aan te steken. Laatst vroegen vrienden of we kwamen barbecueën en meteen riep ik ‘dan nemen wij wat te drinken mee’.

Lekker zomers drankje

Ik had namelijk al een tijdje het idee om een lekker zomers drankje te maken en wat past er nu beter bij de zomer dan rosé en sangria? Deze Rosé Sangria heeft het allemaal; lekker fris, fruitig, een tikkeltje zoet en met flink wat ijsblokjes erin ook nog eens lekker verkoelend.

Rosé sangria met rood fruit

Voor het fruit in deze Rosé Sangria kun je eigenlijk gewoon kiezen wat je lekker vindt. Neem bij voorkeur wel rood fruit en kies uit aardbeien, framboos, kersen, bessen, bramen of mix ze met elkaar. Je kunt vers fruit kopen of een pakje diepvriesfruit waarvan je tegenwoordig allerlei lekkere mixen hebt.

Diepvries fruit is fijn omdat het je wijn meteen lekker verkoelt en niet per definitie ‘slechter’ dan gewoon fruit: het fruit is immers vers ingevroren en bijna net zo gezond als vers fruit, maar als het even kan én nu is het seizoen, gebruik dan vers fruit.

Afgesloten kan in de koelkast

Gebruik wel echt een afgesloten kan om de Rosé Sangria mee in de koelkast te zetten. Wijn neemt namelijk makkelijk de smaak en geurtjes aan van wat in de koelkast staat en je wilt natuurlijk geen Sangria die smaakt of ruikt naar dat fijne blauwader kaasje wat je nog hebt liggen. De alcohol vervliegt hierdoor ook minder.

Rosé Sangria

Rosé Sangria

Maak zelf de lekkerste Rosé Sangria met vers zomerfruit. Verfrissend, fruitig, een tikkeltje zoet en met ijsblokjes ook nog eens verkoelend!
Nog geen stemmen
Bereidingstijd: 10 minuten
Koelen: 8 uur
Totale tijd: 8 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 1 liter

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 citroen
  • 250 gram diepvriesfruit zoals aardbeien, frambozen, kers en bessen
  • 750 ml rosé wijn
  • 4 eetlepels licor 43
  • 2 eetlepels honing
  • 300 ml bruisend water
  • ijsblokjes

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • In een ruime (afsluitbare) kan pers je de citroen uit zodat je 3 eetlepels citroensap in de kan doet. Voeg hierbij het fruit, de rosé, licor 43 en honing. Roer voorzichtig door elkaar en zet dit in de koelkast voor ongeveer een uurtje of 8.
  • Vlak voor je de sangria gaat serveren voeg je het bruisende water toe en flink wat ijsblokjes.
  • Schenk in mooie glaasjes met wat fruit op de bodem en garneer met een rietje of een mooi lepeltje (dan kun je makkelijk de lekkere fruitstukjes eruit 'snoepen').

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 751kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwitten: 3g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 0.1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Rosé Sangria

5 thoughts on “Rosé Sangria

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept