Volg mij:
Smoothies & Drankjes

Rosé Sangria

Rosé Sangria

Bijna weekend! Zo fijn! De weersvoorspellingen zijn goed dus tijd om lekker te vertoeven op je tuin of op het balkon en misschien wel die barbecue aan te steken. Laatst vroegen vrienden of we kwamen barbecueën en meteen riep ik ‘dan nemen wij wat te drinken mee’. Ik had namelijk al een tijdje met het idee om een lekker zomers drankje te maken en wat past er nu beter bij de zomer dan rosé en sangria? Deze Rosé Sangria heeft het allemaal; lekker fris, fruitig, een tikkeltje zoet en met flink wat ijsblokjes erin ook nog eens lekker verkoelend. Proost!

Voor het fruit in deze Rosé Sangria kun je eigenlijk gewoon kiezen wat je lekker vindt. Neem bij voorkeur wel rood fruit en kies uit aardbeien, framboos, kersen, bessen, bramen of mix ze met elkaar. Je kunt vers fruit kopen of een pakje diepvries fruit waarvan je tegenwoordig allerlei lekkere mixen hebt. Diepvries fruit is fijn omdat het je wijn meteen lekker verkoelt en niet per definitie ‘slechter’ dan gewoon fruit: het fruit is immers vers ingevroren en bijna net zo gezond als vers fruit maar als het even kan én nu is het seizoen, gebruik dan vers fruit.

Gebruik wel echt een afgesloten kan om je de Rosé Sangria mee in de koelkast te zetten. Wijn neemt namelijk makkelijk de smaak en geurtjes aan van wat in de koelkast staat en je wilt natuurlijk geen Sangria die smaakt of ruikt naar dat fijne blauwader kaasje wat je nog hebt liggen. De alcohol vervliegt hierdoor ook minder.

Wat heb je nodig voor ca. 1 liter rosé sangria:

Bereidingstijd: 10 minuten (+ 8 uur in de koelkast)

  • 750 ml rosé wijn
  • 300 ml bruisend water
  • 250 gr (diepvries) fruit zoals aardbeien, frambozen, kers & bessen
  • 1 citroen
  • 2 el honing
  • 4 el licor 43
  • ijsblokjes

Hoe je Rosé Sangria maakt:

1. In een ruime (afsluitbare) kan pers je de citroen uit zodat je 3 el citroensap in de kan doet. Voeg hierbij het fruit, de rosé, 4 el licor 43 en en 2 el honing. Roer voorzichtig door elkaar en zet dit in de koelkast voor ongeveer een uurtje of 8.

2. Vlak voor je de sangria gaat serveren voeg je het bruisende water toe en flink wat ijsblokjes.

3. Schenk ik mooie glaasjes met wat fruit op de bodem en garneer met een rietje of een mooi lepeltje (dan kun je makkelijk de lekkere fruit stukjes eruit ‘snoepen’).

Rosé SangriaProost!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

2 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Oei, lekker! En een paar lepels licor 43 kan nooit kwaad 😉

    24 juli 2015 at 22:38
  • Laat een reactie achter