Romige Pasta met Spinazie

Romige pasta met spinazie

Romige Pasta met Spinazie, een lekker, snel én makkelijk gerecht. Soms heb je van die avonden waarbij je laat uit je werk komt, weinig tijd hebt om te koken en daarna meteen weer door moet om te gaan sporten of omdat je nog een afspraak hebt. Ik heb een aantal van die maaltijden die ik dan juist vaak maak: de 30-minuten of minder maaltijden. 

Inmiddels kun je al een mooie verzameling van deze snelle recepten vinden onder de categorie 30-minuten of minder. Deze heerlijke, snelle en makkelijke pasta mag natuurlijk niet ontbreken aan dit lijstje!

Perfect voor de drukke doordeweekse avonden

Dit gerechtje is eigenlijk ‘zomaar’ ontstaan, de combinatie van pasta met spinazie en roomkaas is natuurlijk niets nieuws maar wel ontzettend lekker! Opeens had ik er trek in en ik besloot de keuken in te duiken met pasta, spinazie en roomkaas, heerlijk! Inmiddels maak ik deze romige pasta met spinazie dan ook met enige regelmaat. Echt een go to voor drukke doordeweekse avonden. Ook de meest kieskeurige persoon kun je blij maken met dit recept en ook kinderen die misschien liever geen groenten eten zullen dit gerecht lekker vinden. De spinazie valt namelijk niet echt op. Eventueel kun je de spinazie nog even in de keukenmachine doen zodat de stukjes echt heel klein zijn.

Ik ben dol op pasta en sta ik vaak uren voor het pastaschap te bedenken welke pasta ik eens ga proberen. Deze keer koos ik voor deze mooie ringetjes pasta. Het lijkt een beetje op fusilli, maar dan net even anders. Je kunt voor dit recept eigenlijk elk soort pasta gebruiken. Net wat je in huis hebt of wat je er lekker bij lijkt. Denk bijvoorbeeld aan penne, vlindertjes, maar ook tagliatelle of spaghetti kan prima.

Pasta

Romige Pasta met Spinazie

Romige pasta met spinazie

Romige Pasta met Spinazie, een lekker snel én makkelijk gerechtje wat je binnen 30-minuten of minder op tafel kunt zetten.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 3 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram spinazie (vers)
  • 250 gram fusilli (of andere pasta)
  • 150 gram bacon
  • 150 gram roomkaas (met knoflook & kruiden)
  • 50 gram zongedroogde tomaat
  • 2 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Parmezaanse kaas (of geraspte kaas)
  • zwarte peper & zout (versgemalen )
  • olijfolie of boter

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze in ruim water met een beetje zout.
  • Snijd de rode ui, knoflook en zongedroogde tomaat fijn.
  • Verhit een beetje olijfolie of boter in een ruime koekenpan en bak de bacon eerst uit, fruit daarna de ui & knoflook tot deze glazig zijn.
  • Voeg dan de zongedroogde tomaatjes toe en de spinazie. Verschuur de spinazie eventueel grof met de hand voor je deze in de pan doet. Schep het geheel af en toe om tot de spinazie is geslonken.
  • Zet het vuur laag. Meng vlak voor je de pasta erbij doet de roomkaas door de spinazie.
  • Als de pasta beetgaar (al dente) is, giet je deze af en meng je de pasta door de spinazie in de koekenpan.
  • Breng op smaak met een beetje (versgemalen) zwarte peper. Naar smaak garneren met Parmezaanse kaas.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 785kcal | Koolhydraten: 85g | Eiwitten: 26g | Vetten: 39g | Verzadigd vet: 17g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Romige Pasta met Spinazie

8 reacties op “Romige pasta met spinazie

  • Dit is zo lekker, roomkaas in pasta is goud! Ik maak wel eens een iets andere versie met champignons en kip in plaats van spinazie en tomaatjes. Ook zo fijn!

    • Veronique Van hooijdonk says:

      Kan dit gerecht ook met gehakte spinazie uit de vriezer?
      Mijn kids lusten geen verse spinaziebladeren.😬

      Groetjes Veronique

      • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

        Hi Veronique, dat kan wel! Dan duurt het iets langer voor het is ontdooit in de saus. Qua hoeveelheid zou ik niet zo snel weten of dat 1:1 op, ik zou toevoegen wat voor jou voldoende is!

    • Je kunt prima gewone tomaten gebruiken (cherrytomaten zijn er ook heel erg lekker bij). De smaak is natuurlijk anders maar zeker niet minder lekker. Ik heb dit gerecht ook wel eens zonder (gedroogde) tomaten gemaakt en dat is ook heerlijk 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept