Volg mij:
Pasta & Italiaanse Gerechten

Romige pasta met spinazie

Romige Pasta met Spinazie

Romige Pasta met Spinazie, een lekker, snel én makkelijk gerecht. Soms heb je van die avonden waarbij je laat uit je werk komt, weinig tijd hebt om te koken en daarna meteen weer door moet om te gaan sporten of omdat je nog een afspraak hebt. Ik heb een aantal van die maaltijden die ik dan juist vaak maak: de 30-minuten of minder maaltijden. 

Inmiddels kun je al een mooie verzameling van deze snelle recepten vinden onder de categorie 30-minuten of minder. Deze heerlijke, snelle en makkelijke pasta mag natuurlijk niet ontbreken aan dit lijstje!

Perfect voor de drukke doordeweekse avonden

Dit gerechtje is eigenlijk ‘zomaar’ ontstaan, de combinatie van pasta met spinazie en roomkaas is natuurlijk niets nieuws maar wel ontzettend lekker! Opeens had ik er trek in en ik besloot de keuken in te duiken met pasta, spinazie en roomkaas, heerlijk! Inmiddels maak ik deze romige pasta met spinazie dan ook met enige regelmaat. Echt een go to voor drukke doordeweekse avonden. Ook de meest kieskeurige persoon kun je blij maken met dit recept en ook kinderen die misschien liever geen groenten eten zullen dit gerecht lekker vinden. De spinazie valt namelijk niet echt op. Eventueel kun je de spinazie nog even in de keukenmachine doen zodat de stukjes echt heel klein zijn.

Ik ben dol op pasta en sta ik vaak uren voor het pasta schap te bedenken welke pasta ik eens ga proberen. Deze keer koos ik voor deze mooie ringetjes pasta. Het lijkt een beetje op fusilli maar dan net even anders. Je kunt voor dit eigenlijk elk soort pasta gebruiken. Net wat je in huis hebt of wat je er lekker bij lijkt. Denk bijvoorbeeld aan penne, vlindertjes maar ook tagliatelle of spaghetti kan prima.Pasta


Het recept voor romige pasta met spinazie:

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 15 minuten | Totale bereidingstijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 3 tot 4 personen

Wat heb je nodig voor romige pasta met spinazie (ingrediënten):

  • 300 gram verse spinazie
  • 250 gram fusilli (of een andere pasta die jij lekker vindt)
  • 150 gram bacon
  • 150 gram roomkaas met knoflook & kruiden
  • 50 gram zongedroogde tomaat
  • 2 x rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Parmezaanse kaas of geraspte kaas naar smaak
  • (versgemalen) zwarte peper & zout
  • olijfolie of boter

Hoe maak je romige pasta met spinazie:

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze in ruim water met een beetje zout.
  2. Snijd de rode ui, knoflook en zongedroogde tomaat fijn.
  3. Verhit een beetje olijfolie of boter in een ruime koekenpan en bak de bacon eerst uit, fruit daarna de ui & knoflook tot deze glazig zijn. Voeg dan de zongedroogde tomaatjes toe en de spinazie. Verschuur de spinazie eventueel grof met de hand voor je deze in de pan doet. Schep het geheel af en toe om tot de spinazie is geslonken. Zet het vuur laag. Meng vlak voor je de pasta erbij doet de roomkaas door de spinazie.
  4. Als de pasta beetgaar (al dente) is, giet je deze af en meng je de pasta door de spinazie in de koekenpan. Breng op smaak met een beetje (versgemalen) zwarte peper. Naar smaak garneren met Parmezaanse kaas.

Romige Pasta met Spinazie

Bekijk ook de andere recepten die op mijn blog zijn verschenen voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

6 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Dit is zo lekker, roomkaas in pasta is goud! Ik maak wel eens een iets andere versie met champignons en kip in plaats van spinazie en tomaatjes. Ook zo fijn!

    29 februari 2016 at 07:46
    • Beantwoorden Eef

      Oh heerlijk. Kip pasta er inderdaad ook prima bij net als wat champignonnetjes, lekker!

      6 maart 2016 at 14:20
  • Beantwoorden Marjon

    We hebben vanavond gesmuld van dit recept! En het is ook nog kidsproof! Heerlijk, dit recept komt vaker op tafel! Thx!

    25 april 2016 at 19:34
    • Beantwoorden Eef

      Wat een mooi compliment, blij om te horen 🙂 Dank je wel!

      26 april 2016 at 23:01
  • Beantwoorden Mandy

    Kan je ook gewone tomaten gebruiken ipv zongedroogde? Of word de smaak daar anders door?

    29 september 2016 at 14:20
    • Beantwoorden Eef

      Je kunt prima gewone tomaten gebruiken (cherrytomaten zijn er ook heel erg lekker bij). De smaak is natuurlijk anders maar zeker niet minder lekker. Ik heb dit gerecht ook wel eens zonder (gedroogde) tomaten gemaakt en dat is ook heerlijk 🙂

      2 oktober 2016 at 10:12

    Laat een reactie achter