fbpx
Romige kip uit de oven

Romige kip uit de oven

Romige kip uit de oven. Heerlijke malse kipfilets in een romige saus met spinazie en zongedroogde tomaatjes. Lekker met een paar aardappeltjes erbij en wat groenten. Super makkelijk om te maken en verrassend lekker.

Ook deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Foodbloggers Facebookgroep. Je kunt je hiervoor opgeven en dan je krijgt dan een willekeurig blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken met een eigen twist. Bekijk ook het overzicht van al mijn eerdere ‘foodblogswap-recepten‘ voor meer inspiratie.

Even voorstellen… Astrid van BonApetit

Nee, dat is geen spelfoutje. Astrid haar achternaam is Petit en vandaar ook de naam van haar blog, BonApetit. Leuk bedacht! Deze maand mocht ik aan de slag met het blog van Astrid. Astrid ken ik via haar blog en ik volg haar via social media. Haar recepten zien er altijd lekker uit en soms met een verrassende twist. Toen ik zag dat ik van Astrid mocht koken deze foodblogswap wist ik bijna direct al wat ik ging maken. Ik had namelijk laatst haar recept voor ‘waanzinnige kip uit oven’ voorbij zien komen op Pinterest. Dat leek me lekker!

Romige kip uit de oven met een twist

Op het bestaande recept heb ik een eigen twist gemaakt. Zo heb ik de crème fraîche vervangen voor kookroom. De witte wijn en de roomboter achterwege gelaten zonder dat het de saus minder romig maakt. Verder heb ik spinazie toegevoegd en zelfgemaakte zongedroogde tomaten. Het recept daarvan krijg je trouwens ook nog van me, maar eerst aan de slag met deze heerlijke romige kip uit de oven. Echt een aanrader, zo lekker! Dank Astrid voor dit lekkere recept.

Kip in roomsaus uit de oven

Romige kip uit de oven

Heerlijke malse kipfilets in een romige saus met spinazie en zongedroogde tomaatjes.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 2

Wat heb je nodig (ingrediënten):

 • 2 kipfilets
 • 200 ml water
 • 175 gram spinazie ((vers))
 • 150 ml kookroom
 • 2 teentjes knoflook ((fijngesneden))
 • 3 eetlepels zongedroogde tomaat
 • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
 • 1 eetlepel citroensap
 • ½ theelepel tijm ((gedroogd))
 • ½ theelepel oregano ((gedroogd))
 • olie, peper & zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper en zout.
 • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten gaar en goudbruin.Haal de kipfilets uit de pan en hou ze apart.
 • Verhit opnieuw een beetje olie in de koekenpan en fruit de knoflook even aan.
 • Voeg de kruiden toe, even meebakken en dan de kookroom, citroensap en het water erbij.
 • Roer de Parmezaanse kaas erdoor en beetje bij beetje de spinazie.
 • Schep tot slot de zongedroogde tomaten door de saus, voeg de kip toe en zet dit in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.Indien je geen ovenvaste pan hebt kun je ook een ovenschaal gebruiken.
 • Serveer met aardappeltjes of rijst en eventueel een frisse salade voor erbij. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 546kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 52g | Vetten: 34g | Verzadigd vet: 18g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Romige kip uit de oven
Romige kip uit de oven Pinterest

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

26 reacties op “Romige kip uit de oven”

 1. Mmm ziet er heerlijk uit! Zelf hou ik meer van creme fraiche dan van kookroom, heb je dan een bekertje van 200 ml nodig? Ik kan dit recept niet op Astrid haar site vinden.

 2. Mmm ziet er heerlijk uit! Zelf hou ik meer van creme fraiche dan van kookroom, heb je dan een bekertje van 200 ml nodig? Ik kan dit recept niet op Astrid haar site vinden.

 3. Ook dit was erg lekker. Kipfilets doormidden gesneden zodat ze iets dunner en dus ook sneller gaar waren. Gegeten met gebakken aardappeltjes en broccoli. Zelfs de kids vonden het lekker..!

 4. Ook dit was erg lekker. Kipfilets doormidden gesneden zodat ze iets dunner en dus ook sneller gaar waren. Gegeten met gebakken aardappeltjes en broccoli. Zelfs de kids vonden het lekker..!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top