Volg mij:
Hoofdgerechten, Kip & Gevogelte

Romige kip uit de oven

Romige kip uit de oven

Romige kip uit de oven. Heerlijke malse kipfilets in een romige saus met spinazie en zongedroogde tomaatjes. Lekker met een paar aardappeltjes erbij en wat groenten. Super makkelijk om te maken en verrassend lekker.

Ook deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Foodbloggers Facebookgroep. Je kunt je hiervoor opgeven en dan je krijgt dan een willekeurig blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken met een eigen twist. Bekijk ook het overzicht van al mijn eerdere ‘foodblogswap-recepten‘ voor meer inspiratie.

Even voorstellen… Astrid van BonApetit

Nee, dat is geen spelfoutje. Astrid haar achternaam is Petit en vandaar ook de naam van haar blog, BonApetit. Leuk bedacht! Deze maand mocht ik aan de slag met het blog van Astrid. Astrid ken ik via haar blog en ik volg haar via social media. Haar recepten zien er altijd lekker uit en soms met een verrassende twist. Toen ik zag dat ik van Astrid mocht koken deze foodblogswap wist ik bijna direct al wat ik ging maken. Ik had namelijk laatst haar recept voor ‘waanzinnige kip uit oven’ voorbij zien komen op Pinterest. Dat leek me lekker!

Romige kip uit de oven met een twist

Op het bestaande recept heb ik een eigen twist gemaakt. Zo heb ik de crème fraîche vervangen voor kookroom. De witte wijn en de roomboter achterwege gelaten zonder dat het de saus minder romig maakt. Verder heb ik spinazie toegevoegd en zelfgemaakte zongedroogde tomaten. Het recept daarvan krijg je trouwens ook nog van me, maar eerst aan de slag met deze heerlijke romige kip uit de oven. Echt een aanrader, zo lekker! Dank Astrid voor dit lekkere recept.

Kip in roomsaus uit de oven


Het recept voor romige kip uit de oven:

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 25-30 minuten | Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 2-3 personen

Wat heb je nodig voor romige kip uit de oven (ingrediënten):

  • 2 kipfilet
  • 175 gram spinazie
  • 200 ml water
  • 150 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaat
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel tijm, ½ theelepel oregano
  • olie
  • peper en zout

Hoe maak je romige kip uit de oven:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper en zout.
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten gaar en goudbruin.
    Haal de kipfilets uit de pan en hou ze apart.
  4. Verhit opnieuw een beetje olie in de koekenpan en fruit de knoflook even aan.
  5. Voeg de kruiden toe, even meebakken en dan de kookroom, citroensap en het water erbij.
  6. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en beetje bij beetje de spinazie.
  7. Schep tot slot de zongedroogde tomaten door de saus, voeg de kip toe en zet dit in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.
    Indien je geen ovenvaste pan hebt kun je ook een ovenschaal gebruiken.
  8. Serveer met aardappeltjes of rijst en eventueel een frisse salade voor erbij. Eet smakelijk!

Romige kip uit de oven
Romige kip uit de oven Pinterest

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

10 Reacties

  • Beantwoorden Simon

    De zongedroogde tomaten missen in de ingrediëntenlijst!

    29 april 2019 at 07:56
    • Beantwoorden Eef

      Oeps! Dank voor je oplettendheid, ik heb het direct aangepast 🙂

      1 mei 2019 at 13:41
  • Beantwoorden Petra van den Berkt

    Mmm, lekker hoor, mogen de tijm en oregano vers erbij ? Of gedroogd ?

    2 mei 2019 at 20:11
  • Beantwoorden Nanda

    Vandaag heerlijk van gegeten!

    8 mei 2019 at 20:07
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie Nanda 🙂

      9 mei 2019 at 13:52
  • Beantwoorden Evi

    Mmm ziet er heerlijk uit! Zelf hou ik meer van creme fraiche dan van kookroom, heb je dan een bekertje van 200 ml nodig? Ik kan dit recept niet op Astrid haar site vinden.

    13 mei 2019 at 15:31
    • Beantwoorden Eef

      Ja dan kun je zo’n bekertje gebruiken 🙂

      23 mei 2019 at 11:51
  • Beantwoorden Jacolien

    Ook dit was erg lekker. Kipfilets doormidden gesneden zodat ze iets dunner en dus ook sneller gaar waren. Gegeten met gebakken aardappeltjes en broccoli. Zelfs de kids vonden het lekker..!

    20 mei 2019 at 17:58
    • Beantwoorden Eef

      Wat slim! Dat kan natuurlijk ook 🙂 Blij te horen dat het in de smaak viel!

      23 mei 2019 at 11:52

    Laat een reactie achter