Pasta Pizza

Pasta Pizza (30-minuten of minder)

Pasta, love it! Pizza, love it! Wat als je nou het beste van twee werelden combineert en er een heerlijk gerecht van wilt maken wat je ook nog eens binnen 30-minuten of minder op tafel kunt zetten? Dan kom je bij mij en geef ik je Pasta Pizza. Lekker joh! Helemaal Easy Peasy Friday proof! Overigens ook lekker op andere dagen dan de vrijdag maar dat terzijde 🙂

Nu wordt het een beetje te gortig als ik iedereen persoonlijk thuis uit ga nodigen voor deze pasta pizza dus geef ik je vandaag gewoon het recept. Ik moet je eerlijk zeggen, dit geniale idee heb ik niet zelf bedacht maar ik kwam het tegen op Pinterest. Via Pinterest kwam ik op de blog van de Amerikaanse Amy genaamd Chew Out Loud. Van origine is dit recept een One Pot Pizza Pasta en dat betekent niets meer en niets minder dan een pasta gemaakt in één pan. Klinkt fijn alleen duurde het eeuwen om de pasta, penne in mijn geval, gaar te koken. Dat was de eerste keer dat ik het recept maakte, heerlijk alleen die bereidingstijd… Ik paste het recept aan door meer kruiden toe te voegen en geen pastasaus te gebruiken maar passata, gezeefde tomaten. Daar zit niet meer en niets minder in dan tomaat en een beetje zout om het te conserveren. Juist leuk én lekker om zelf je eigen pastasaus te maken en je hebt niet eens zo heel veel nodig voor een lekkere pastasaus. De pasta kookte ik apart en voilà een perfecte snelle maaltijd was geboren: 30-minuten of minder Pasta Pizza.

In het gerecht gebruik ik braadworsten. Klinkt gek maar in het originele recept werd gebruik gemaakt van Italiaanse worstjes. Deze kon ik niet vinden en varkensgehakt evenmin. Dat is sowieso altijd een flinke zoektocht maar dat terzijde. Braadworsten lenen zich ook prima voor dit recept maar je kunt natuurlijk ook gewoon (mager) rundergehakt of half om half gebruiken. Varkensgehakt is zachter qua structuur wat mooi samen gaat met dit gerecht maar als vervanger is een andere gehaktsoort natuurlijk ook prima. Net wat je zelf lekker én makkelijk vindt.Pasta Pizza

Het recept voor Pasta Pizza

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd 20 minuten

Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram passata (gezeefde tomaten)
  • 400 gram varkensbraadworst
  • 300 gram pasta (penne, fusilli – net wat je lekker vindt)
  • 250 ml water
  • 75 gram salami plakjes (vleeswaren)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 (flinke) ui
  • 1 bol mozzarella
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ eetlepel uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper & zout
  • boter of olijfolie
  • ter garnering: geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Snipper 1 flinke ui, snij de knoflook teentjes fijn, de salami plakjes in kleine stukjes en de mozzarella in blokjes. Haal het gehakt uit de braadworstjes. Dit doe je het makkelijkst door de worst over de lengte in te snijden en zo het gehakt eruit de drukken. Snij het gehakt alvast in kleine stukjes (zo kun je het makkelijker rullen straks). Het “jasje”van de braadworst gooi je weg.
  2. Doe een beetje boter of olijfolie in de pan en fruit het uitje en de knoflook. Voeg daarna het gehakt uit de braadworstjes toe en rul dit bruin. Breng op smaak met ruim peper & zout.
  3. Als het gehakt bruin is voeg je de salami toe en bak even mee met het gehakt. Voeg dan de passata toe samen met de suiker, uienpoeder, knoflookpoeder, oregano, basilicum, tijm en het water. Roer goed door elkaar, breng aan de kook en zet het vuur lager zodat alles lekker kan pruttelen. Kook de saus in zoals je ‘m zelf het lekkerst vindt qua dikte en zodra dit zover is verdeel je mozzarella over de pan en laat je dit een paar minuutjes mee pruttelen.
  4. Terwijl je de saus aan het maken bent kook je ondertussen de pasta in water en een snuf zout zoals aangegeven op de verpakking en giet daarna af. De pasta kun je het beste koken als je de saus laat pruttelen. Dit aangezien de meeste pasta’s binnen een minuut of 6 á 8 wel beetgaar zullen zijn en dan is alles vrijwel tegelijkertijd klaar.
  5. Verdeel de pasta over het bord met daarop de saus. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Pasta Pizza

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

8 gedachtes op “Pasta Pizza (30-minuten of minder)”

  1. Mij kun je ook ALTIJD een heel groot plezier doen met pasta en pizza! Misschien moet ik dat ook eens proberen, om braadworst door de pasta te doen, dat kan niet slecht zijn. Wat bijvoorbeeld ook lekker is, is pasta met salami of met chorizo.
    Lekker ideetje weer, dit recept!

  2. Dit recept heb ik een paar weken geleden gemaakt, het was overheerlijk. Ik was al lang op zoek naar een lekker recept voor tomatensaus voor bij de pasta en dit is het! Bedankt!

  3. Dit recept heb ik een paar weken geleden gemaakt, het was overheerlijk. Ik was al lang op zoek naar een lekker recept voor tomatensaus voor bij de pasta en dit is het! Bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top