fbpx
Noodles met Mongolian Beef en Broccoli

Noodles met Mongolian Beef en Broccoli

Mongolian Beef is een bekend gerecht in Chinese restaurants in Amerika. In Nederland is het eigenlijk helemaal niet bekend en dat is zonde want het is een heerlijk vleesgerecht. Vandaag combineer ik het met noodles en lekkere verse groene groenten. Deze Noodles met Mongolian Beef en Broccoli zet je binnen 30-minuten op tafel, dit gerecht moet je gewoon echt een keer proberen.

Mongolian Beef wordt doorgaans gemaakt van rundvlees zoals biefstuk welke gebakken wordt in hete olie in een wok. Zoals je op de foto kunt zien is de Mongolian beef behoorlijk donker van kleur. Dit is niet vanwege een lange baktijd maar juist vanwege de sojasaus. Ik heb extra dark sojasaus gebruikt voor dit recept (vind ik lekker 🙂 ) maar je kunt elke sojasaus gebruiken die jij lekker vindt. De combinatie van de zoute sojasaus en de zoete basterdsuiker maken het sausje heerlijk. Het vlees bak je nog even kort mee aan het einde in het sausje en met een klein beetje pit door de chili flakes en de witte peper maak je het geheel af.

Zo af en toe vind ik het heerlijk om een kommetje noodles te eten. Vroeger at ik graag die kant-en-klare noodles, ken je die? Noodles met zo’n een zakje kruiden en in allerlei smaken zoals kip, garnaal, rundvlees.  In vrijwel elke supermarkt vind je ze en vrijwel elke gemiddelde toko heeft er een complete wand aan gewijd. Dat was echt een favoriet in mijn pubertijd. Tegenwoordig maak ik nog steeds graag noodles maar dan compleet met lekkere groenten, vlees én een zelfgemaakt sausje. Wel zo lekker en een stuk gezonder. Dit recept voor noodles met Mongolian beef en broccoli is een echte aanrader. Binnen een half uurtje zet je het op tafel en smullen maar!

Noodles met Mongolian Beef en Broccoli

Het recept voor Noodles met Mongolian Beef en Broccoli

Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram biefstuk
  • 300 gram broccoli
  • 125 gram noodles
  • 100 ml + 4 eetlepels water
  • 1 bosui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels maizena
  • 3 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • ½ eetlepel + 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • ½ theelepel red chili flakes
  • ½ theelepel witte peper
  • zout
  • optioneel: sesamzaadjes (ter garnering)

Bereidingswijze

  1. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en marineer met 1 eetlepel sojasaus en een ½ eetlepel sesamolie. Zet dit even apart zodat dit lekker kan intrekken wanneer je verder gaat met de rest van de voorbereidingen.
  2. Zet 2 steelpannetjes met water en een snuf zout op het vuur en breng aan de kook. Ondertussen snijd je de broccoli in roosjes. De bosui snijd je in ringetjes en de knoflook fijn snijden. Meng in een kommetje de saus door 2 eetlepels sojasaus, 100 ml water, 1 flinke theelepel sesamolie, ½ theelepel witte peper en ½ theelepel red chiliflakes en zet apart.
  3. Doe 3 eetlepels maizena op een bordje en wentel hier de biefstukreepjes doorheen zodat beide kanten een laagje maizena hebben. Herhaal dit met alle biefstukreepjes.
  4. Als het water kookt doe je nu de broccoli in één pannetje en de noodles in het andere pannetje.
  5. Kook de broccoli en de noodles beide beetgaar en giet ze daarna af.
  6. Ondertussen doe je 3 flinke eetlepels zonnebloemolie in een wokpan of diepe koekenpan als je geen wokpan hebt. Verhit op hoog vuur en als de olie heet is leg je stuk voor stuk de biefstukreepjes in de pan. Deze bak je ongeveer een minuut aan één kant zodat het reepje krokant wordt, omdraaien en even kort aanbakken op de andere kant. Doe niet te veel reepjes in één keer in de pan maar doe het beetje bij beetje. Als de reepjes gebakken zijn leg je ze even op een keukenpapiertje zodat het overtollige vet opgenomen kan worden.
  7. Verwijder het vet uit de wokpan (dit zal namelijk door de maizena wat troebel zijn geworden). Doe nu weer een ruime eetlepel zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook en gember even kort aan. Voeg dan de saus van sojasaus, chiliflakes etc. toe even op hoog vuur iets laten inkoken en dan de 2 eetlepels bruine basterdsuiker erbij. Meng ondertussen 1 eetlepel maizena met 4 eetlepels water in een bakje en doe dit bij de saus zodra de basterdsuiker opgelost is. Kook kort in tot de saus een beetje ingedikt is (zeker niet te lang want dan wordt de saus veelte dik). Doe dan het vlees er weer bij en schep even kort om.
  8. Tijd om je bord op te maken! Of kommetje als je dat liever hebt 😉 Doe een beetje noodles in een kom of op een bord, broccoli erbij en de Mongolian beef. Strooi er wat bosui overheen en eventueel wat sesamzaadjes ter garnering.

Noodles met Mongolian Beef en BroccoliDit recept is geïnspireerd op het recept voor ‘Crispy and Sticky Mongolian Beef’ van GastroSenses

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

1 reactie op “Noodles met Mongolian Beef en Broccoli”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top