Nieuws voor foodies: Culiperslunch 2017

Nieuws voor foodies #7 en wat voor één! Vorige week maandag mocht ik aanwezig zijn bij de culiperslunch, hét culi-event van het jaar waar ik zo ontzettend veel leuke mensen, merken, restaurants, producten en kookboeken ben tegengekomen en waarvan ik vandaag mijn favorieten met je deel. 

Soms ben je simpelweg zo ontzettend enthousiast over zoveel verschillende dingen dat je niet weet waar je moet beginnen. Laten we bij het begin, beginnen. Vorige week maandag was ik aanwezig bij hét culi-event van het jaar namelijk de culiperslunch welke elk jaar door Nieuwe Haring i.s.m. met Pitch PR wordt georganiseerd.

Voor een foodie zoals ik, is het echt een feestje om bij dit event aanwezig te mogen zijn. Allerlei (nieuwe) merken op het gebied van eten en drinken presenteren hun producten. Van restaurants, kookboeken tot de lekkerste producten. Je kunt overal proeven en uitgebreid kletsen met de mensen achter het merk, restaurant of kookboek. Dat vind ik zelf echt het leukst. Het enthousiasme van mensen en er achter komen wat hun product nou zo uniek maakt. Om dit artikel niet ontzettend lang te maken zet ik vandaag mijn favorieten voor je op rij!

Pindakaas

Een ietwat overbelichte foto (oeps!) met licht van verschillende hoeken kan fotograferen soms ietwat lastig zijn 😉 . Maar deze wilde ik, als pindakaasliefhebber, natuurlijk niet overslaan. Samen met uitgeverij Loopvis waren er namelijk 3(!) verschillende merken pindakaas aanwezig. Het voor mij bekende (en geliefde) “Zeemansboter“: pindakaas in de smaken naturel, chili en rozijnen. Gemaakt van eerlijke, biologische pinda’s uit China. Pindakaas “VANMAX” wordt gemaakt in de sociale, eigen pindakaasmakerij en bevat geen toegevoegde suikers of palmvet. Tot slot het nieuwe merk: “NUTORIOUS” die met een vernieuwende insteek pindakaas maakt in de volgende smaken: pindakaas & witte peper, pindakaas met honing & kaneel en pindakaas met chilipeper en sambal (lekker voor door de pindasaus). Helemaal leuk: vanaf eind april komt uitgeverij Loopvis het een kookboek bomvol pindakaas recepten.

Kookboeken

Over kookboeken gesproken, het kookboek met pindakaas recepten is niet het enige kookboek waar ik ontzettend nieuwsgierig naar ben…

Uitgeverij Luitingh-Sijthof komt dit jaar met het kookboek van de bekende “Chef met Lef” en een echt Surinaams kookboek van 3 lieve en enthousiaste Surinaamse zussen met de naam “Surimam“.

Uitgeverij Carrera Culinair lanceerde het kookboek van Peter Lute met de naam “De kracht van kruiden“. Een kookboek met foto’s waarvan je moet watertanden en veel uitleg over het gebruik, de herkomst en de combinatie van kruiden (fijn!).

Uitgeverij Nieuw Amsterdam heeft een ontzettend breed aanbod aan geweldige kookboeken zo ook het nieuwe kookboek van Sabine Koning met de naam “Reishonger” waar je snel meer over leest.

Tijdens de culiperslunch was er ook de lancering van het barbecueboek “Smokey Goodness 2” van wereldkampioen BBQ Jord Althuizen en uitgeverij Kosmos.

Gezond “wrappen”

Verrassend lekker vond ik ook de wraps van No Fairytales. Deze tortilla’s bestaan uit 45 procent groenten en, extra leuk, je kunt dit product alleen nog vinden in Nederland. De eigenaresse was zo enthousiast over haar product dat het aanstekelijk werkte maar nou moet ik zeggen dat de smaak van zowel de bieten- als de worteltortilla ook echt verrassend lekker is!

Lekkere hapjes

Aan lekkere hapjes was geen gebrek tijdens de Culiperslunch. Zo kon je proeven van dit heerlijke hapje gemaakt door Mathijs Vrieze welke je dan weer prima kon combineren met een lekker wijntje van J.P. Chenet. Bij Conimex kon je terecht voor lekkers uit de wok van de nieuwe lijn “Conimex Black” bestaande uit o.a. extra zoete, dikke ketjap, vissaus en chili paste in prachtige verpakkingen (het oog wil immers ook wat). En last but not least, bij WALDO kon je terecht voor de lekkerste zoete taartjes, brownies en nog veel meer heerlijke baksels. Overigens waren er zoveel lekkere hapjes dat de “lunch”  meer dan compleet was 😉 .

goodybag culiperslunch 2017

Tot slot…

Op Instagram laat ik je af en toe een kijkje achter de schermen zien en zo heb je waarschijnlijk al wat dingen uit de goodybag voorbij zien komen. Als ik eenmaal enthousiast ben dan deel ik het graag met je 😉 . Maar om alle merken en kookboeken even in het zonnetje te zetten hierbij de complete inhoud van de enorme goodybag met van links naar rechts en van boven naar onder:

Macadamia Nuts (Lidl), J.P. Chenet Chardonnay, Granola (Arthur), Caramel met zeezout uit Bali (Caramelz), YAYA Kombucha (frisdrank), NUTORIOUS pindakaas, brownie (WALDO), extra virgin Avocado oil met knoflook en kruiden (MIRA), gin (Hermit), kruidenazijn (Tromp & Rueb), 70% pure chocolade (Sacha), zoete dikke ketjap (Conimex black), gerookte mosselen (Prins & Dingemanse b.v.), granolabar met walnut & cranberry (Naturalicious), appel (Marlene), waterfles (Grohe Blue), kookboek “De kracht van Kruiden” (Peter Lute – Carrera Culinair), kookboek “Zoete aardappel” (Collette Dike – uitgeverij Becht), gietijzeren pannetje (Lodge – KP import), biologische geitenkaas fondue (Kaas in ’t bakkie), spekkoek (restaurant Mama Makan), cheese biscout in de smaken Gouda en Cheddar & Onion (ROKA), hagelslag pasta (HeY – Bommels conserven), mintgroen schaaltje van bamboe (Point Virgule), orange secco (Be Dutch), kookboek “reishonger” (Sabine Koning – Nieuw Amsterdam), Jus de veau (Joost & Paul), pindakaas (Zeemansboter), volle melk (Holland Jersey), pindakaas (VANMAX), milde yoghurt (Holland Jersey) en wortel tortilla (No Fairytales). 

Ik ben op uitnodiging aanwezig geweest bij de Culiperslunch. Zoals altijd zijn alle meningen in dit artikel mijn eigen, eerlijke en persoonlijke mening. Zie voor meer informatie mijn disclaimer. Mocht je meer willen weten over een of meerdere producten: let me know 🙂 . 

2 thoughts on “Nieuws voor foodies: Culiperslunch 2017

    • Ja was super leuk! Leuke mensen, lekker eten, veel gehoord, gezien en geleerd, ik ben blij 😉 En ja die zijn echt super leuk. Had ze al vaker gezien maar nog nooit geproefd en ik was aangenaam verrast.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *