La Place broodjes recept (mini focaccia)

La Place broodjes recept (mini focaccia)

La Place broodjes. Het recept voor die heerlijke mini focaccia broodjes zoals je ze vindt bij het bekende La Place restaurant. Ze zijn heerlijk om zo te eten of om ze te beleggen met bijvoorbeeld kip, tonijnsalade of een omelet. Bedenk je eigen beleg of inspireer het beleg op de vele variaties die je bij La Place kunt vinden.

Even een kleine disclaimer is wel op zijn plaats hier denk ik (zeker nadat ik 3 x het woord “La Place” in drie zinnen heb genoemd…). Dit artikel is niet gesponsord door de La Place en in alle eerlijkheid, ik heb geen idee hoe ze deze broodjes bij La Place maken. Maar ik heb wel een recept geschreven wat heel erg lijkt op deze heerlijke broodjes en mijn inspiratiebron? Dat begrijp je wel 😉 .

La Place broodjes herinneringen

Vroeger hadden we een La Place in de V&D zitten in Alkmaar. Lekkere koffie, goed belegde broodjes, smoothies… Hij zat er al jaren, maar is met het faillissement van de V&D vertrokken. En hoewel we in Alkmaar geen gebrek hebben aan leuke lunchrooms is de La Place jarenlang toch favoriet geweest.

Mini focaccia broodjes maken

Zachte, luchtige mini focaccia broodjes

Onlangs was ik bij de Makro in Amsterdam en werd verrast door de aanwezigheid van een La Place vestiging in de Makro. Daar moesten we natuurlijk even een broodje eten, geluk dat het net lunchtijd was. Direct werd ik weer herinnerd aan die heerlijke broodjes en ik ging dan ook voor de, inmiddels kunnen we wel zeggen “klassieker”. Focaccia met gemarineerde kip, taugé en een kruidig wit sausje. Daar ter plekke besloot ik dat ik deze broodjes eens thuis ging maken en dat deed ik! Heerlijke zachte, luchtige mini focaccia broodjes zijn het geworden met een mengsel van tomaten en kruiden bovenop om deze broodjes die kenmerkende look en smaak te geven. Deze wil je zelf ook thuis maken, ze zijn heerlijk. Waarmee ga jij deze lekkere broodjes beleggen?

La Place broodjes

La Place broodjes recept (mini focaccia)

La Place mini focaccia broodjes

Makkelijk recept voor die heerlijke mini focaccia broodjes a la, La Place
4.53 van 17 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
+ rijzen: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 8 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram bloem
  • 250 ml water (lauwwarm)
  • 70 ml zonnebloemolie (+ extra)
  • 1 zakje gist (gedroogd)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng het water samen met de suiker en het gist in een glaasje en laat even staan tot het gaat schuimen.
  • Doe de bloem en het gistmengsel in een kom.
  • Kneed hier met een keukenmachine of met de hand in ca. 15 minuten een soepel deeg en voeg beetje bij beetje de zonnebloem olie toe.
    Het deeg is heel erg plakkerig, maar blijf kneden - het komt goed.
  • Voeg op het laatst het zout toe en kneed dit door het deeg.
  • Laat het deeg nu 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
  • Vet het aanrecht in met een beetje zonnebloemolie en stort hierop het deeg.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en maak er bolletjes van (in deze video kun je zien hoe je dat doet).
  • Leg de bolletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en druk ze voorzicht iets plat zodat het mooie ronde broodjes worden.
  • Meng de tomatenpuree, ketchup, oregano, olijfolie en peper en zout naar smaak in een kommetje.
  • Verdeel dit met een kwastje over de broodjes en laat ze nu nog een half uur rijzen.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Bak de broodjes in ca. 15-20 minuten af en dek ze als ze uit de oven komen direct af met een schone theedoek.
  • Laat de broodjes iets afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 262kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwitten: 5g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

La Place broodjes recept (mini focaccia)

31 thoughts on “La Place broodjes recept (mini focaccia)

  • Annemarieke says:

    Dat zijn inderdaad heerlijke broodjes. Ik ga jouw recept eens proberen. En mocht je toch weer eens een “echt” La Place-broodje willen eten, er zijn weer/nog steeds tientallen La Place-filialen hoor en het worden er nog steeds meer.
    En nee, ik heb er ook geen aandelen maar ben en blijf een La Place-fan 🙂

    • Klopt, toevallig onlangs eentje bij ons in de buurt zelfs. Moet ik nog eens heen, wie weet wat voor ideetjes ik nog meer op doe 😉

    • Super lekker deze broodje.
      Ik had me alleen verkeken op de voorbereiding tijd. Er stond 45 min. Maar het deeg en de broodjes moeten in totaal nog 1,20 uur rijzen.
      Nu ben ik voor de tweede keer jou recept al aan het maken. Groot succes hier. Dankjewel

      • Blij dat te horen! Ik snap wel dat je je hierop hebt verkeken, de rijstijd is niet meegekomen in de receptenkaart. Ik heb het direct even aangepast zodat het er nu ook duidelijk bij staat 🙂

  • Annemarieke says:

    Dat zijn inderdaad heerlijke broodjes. Ik ga jouw recept eens proberen. En mocht je toch weer eens een “echt” La Place-broodje willen eten, er zijn weer/nog steeds tientallen La Place-filialen hoor en het worden er nog steeds meer.
    En nee, ik heb er ook geen aandelen maar ben en blijf een La Place-fan 🙂

  • Klopt, toevallig onlangs eentje bij ons in de buurt zelfs. Moet ik nog eens heen, wie weet wat voor ideetjes ik nog meer op doe 😉

  • Klopt het aantal ml olie wel? Ik ben toch voor een ander focassia recept gegaan en heb enkel jouw topping gebruikt. Ik vind het deeg te vettig.

  • Marinette Rigo says:

    Dag Eefje,
    Mag ik ook maisolie gebruiken,maar ik vind 70 ml ook wel veel.Is dit correct.
    Bedankt voor de info.
    Groetjes
    Marinette

    • Hi Marinette, ik heb geen ervaring met maisolie dus kan je helaas niet informeren over de werking daarvan. 70 ml klopt, het is focaccia 🙂

  • Hallo! Ziet er een lekker recept uit. Je vermeldt tomatenpuree niet in je ingrediëntenlijst. Hoeveel moet er hier van in? Bedankt!

  • 5 sterren
    De broodjes zijn als je het recept van Eef volgt perfect, 70ml zonnebloemolie klopt ook, de topping heb ik nog rode ui en stukjes zongedroogde tomaatjes gebruikt, heerlijk met kip gemarineerd in olijfolie en Italiaanse kruiden en tauge, de saus gebruik ik het recept van Laplace zelf, doet niet veel onder voor de Laplace en de Broodbode broodjes.. Goed recept.

  • Ach….ik zie het al……in eerste regel bij het gist ? ik dacht dat het bij de tomatensalsa hoorde, omdat het op de ingrediëntenlijst bij elkaar stond ?

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Dat hebben we zelf niet getest, maar denk dat het wel moet kunnen als je de broodjes goed luchtdicht verpakt 🙂

  • Wauw, wat een geweldig lekker recept. Vanmiddag mini foccacia gemaakt. 16 stuks uit 1 recept voor de moederdag lunch morgen. Het is makkelijk volgen, ook voor personen met een visuele beperking. Bedankt voor het delen. Wij gaan morgen smullen en mijn schoonouders blij maken.

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Joy, dat hebben we zelf niet getest maar het lijkt me geen probleem. Let wel op dat je een olijfolie gebruikt die geschikt is om te verhitten!

      • Iris Hofman says:

        Alle olijfolie is geschikt om te verhitten. Uit nieuw onderzoek is gebleken dat het rookpunt niks te maken heeft met hoe stabiel de olie is, extra vierge olijfolie blijkt de meest stabiele olie te zijn. Normale olie wordt trouwens ook gemaakt van rotte olijven die uit de boom vallen en hier hebben ze nog lekker wat op willen verdienen

        • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

          Bedankt voor je reactie. Zelf ervaren wij toch echt dat iets bakken in olijfolie (maar dus niet elke olijfolie) soms sneller aan kan branden. Vandaar deze tip.

  • 5 sterren
    hi,

    ik ben vaker een trouwe volger van je recepten. en ik vergeet altijd even een berichtje te laten.
    maar ik had al een week cravings voor een la place broodje. (woon in Spanje btw dat hebben ze hier niet)

    ik ben normaal heel slecht met broodjes maken. de deeg mislukt altijd of ik heb er geen geduld voor.

    maar dit recept is geweldig. makkelijk te volgen en te onthouden en lekker. ik ga het vaker maken. dankjewel!!

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Wat je op de broodjes smeert is natuurlijk helemaal naar eigen wens, dit recept is alleen voor de broodjes zelf.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept