Volg mij:
Deegwaren Brood & Pizza

La Place broodjes recept (mini focaccia)

La Place broodjes recept (mini focaccia)

La Place broodjes. Het recept voor die heerlijke mini focaccia broodjes zoals je ze vindt bij het bekende La Place restaurant. Ze zijn heerlijk om zo te eten of om ze te beleggen met bijvoorbeeld kip, tonijnsalade of een omelet. Bedenk je eigen beleg of inspireer het beleg op de vele variaties die je bij La Place kunt vinden.

Even een kleine disclaimer is wel op zijn plaats hier denk ik (zeker nadat ik 3 x het woord “La Place” in drie zinnen heb genoemd…). Dit artikel is niet gesponsord door de La Place en in alle eerlijkheid, ik heb geen idee hoe ze deze broodjes bij La Place maken. Maar ik heb wel een recept geschreven wat heel erg lijkt op deze heerlijke broodjes en mijn inspiratiebron? Dat begrijp je wel 😉 .

La Place broodjes herinneringen

Vroeger hadden we een La Place in de V&D zitten in Alkmaar. Lekkere koffie, goed belegde broodjes, smoothies… Hij zat er al jaren, maar is met het faillissement van de V&D vertrokken. En hoewel we in Alkmaar geen gebrek hebben aan leuke lunchrooms is de La Place jarenlang toch favoriet geweest.

Mini focaccia broodjes maken

Zachte, luchtige mini focaccia broodjes

Onlangs was ik bij de Makro in Amsterdam en werd verrast door de aanwezigheid van een La Place vestiging in de Makro. Daar moesten we natuurlijk even een broodje eten, geluk dat het net lunchtijd was. Direct werd ik weer herinnerd aan die heerlijke broodjes en ik ging dan ook voor de, inmiddels kunnen we wel zeggen “klassieker”. Focaccia met gemarineerde kip, taugé en een kruidig wit sausje. Daar ter plekke besloot ik dat ik deze broodjes eens thuis ging maken en dat deed ik! Heerlijke zachte, luchtige mini focaccia broodjes zijn het geworden met een mengsel van tomaten en kruiden bovenop om deze broodjes die kenmerkende look en smaak te geven. Deze wil je zelf ook thuis maken, ze zijn heerlijk. Waarmee ga jij deze lekkere broodjes beleggen?

La Place broodjes


Het recept voor La Place mini focaccia broodjes:

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 15-20 minuten | Totale tijd: 45 minuten (+ rijzen deeg)
Hoeveelheid: 8 broodjes

Wat heb je nodig voor La Place broodjes (ingrediënten):

  • 400 gram bloem
  • 250 ml lauwwarm water
  • 70 ml zonnebloemolie (+ extra)
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel zout

Hoe maak je La Place broodjes :

  1. Meng het water samen met de suiker en het gist in een glaasje en laat even staan tot het gaat schuimen.
  2. Doe de bloem en het gistmengsel in een kom.
  3. Kneed hier met een keukenmachine of met de hand in ca. 15 minuten een soepel deeg en voeg beetje bij beetje de zonnebloem olie toe.
    Het deeg is heel erg plakkerig, maar blijf kneden – het komt goed.
  4. Voeg op het laatst het zout toe en kneed dit door het deeg.
  5. Laat het deeg nu 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
  6. Vet het aanrecht in met een beetje zonnebloemolie en stort hierop het deeg.
  7. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en maak er bolletjes van (in deze video kun je zien hoe je dat doet).
  8. Leg de bolletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en druk ze voorzicht iets plat zodat het mooie ronde broodjes worden.
  9. Meng de tomatenpuree, ketchup, oregano, olijfolie en peper en zout naar smaak in een kommetje.
  10. Verdeel dit met een kwastje over de broodjes en laat ze nu nog een half uur rijzen.
  11. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden.
  12. Bak de broodjes in ca. 15-20 minuten af en dek ze als ze uit de oven komen direct af met een schone theedoek.
  13. Laat de broodjes iets afkoelen en eet smakelijk!

La Place broodjes recept (mini focaccia)

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

4 Reacties

  • Beantwoorden Annemarieke

    Dat zijn inderdaad heerlijke broodjes. Ik ga jouw recept eens proberen. En mocht je toch weer eens een “echt” La Place-broodje willen eten, er zijn weer/nog steeds tientallen La Place-filialen hoor en het worden er nog steeds meer.
    En nee, ik heb er ook geen aandelen maar ben en blijf een La Place-fan 🙂

    27 maart 2019 at 09:04
    • Beantwoorden Eef

      Klopt, toevallig onlangs eentje bij ons in de buurt zelfs. Moet ik nog eens heen, wie weet wat voor ideetjes ik nog meer op doe 😉

      27 maart 2019 at 13:20
  • Beantwoorden Marleen

    Klopt het aantal ml olie wel? Ik ben toch voor een ander focassia recept gegaan en heb enkel jouw topping gebruikt. Ik vind het deeg te vettig.

    5 oktober 2019 at 12:34
    • Beantwoorden Eef

      De hoeveelheid klopt 🙂 Probeer het eens zou ik zeggen.

      11 oktober 2019 at 18:18

    Laat een reactie achter