Het lijkt alweer zo lang geleden dat ik een Easy Peasy Friday recept schreef, dat het toch echt wel weer de hoogste tijd is om weer een échte, lekkere Easy Peasy Friday met jullie te delen. Easy Peasy Friday gerechten zijn makkelijk, snel met een knipoog naar fastfood. Ideale gerechten voor de vrijdag na een lange (werk)week.
Easy Peasy Friday
Hier vind je een overzicht van alle Easy Peasy Friday recepten die op Eef Kookt Zo zijn verschenen. Vandaag deel ik deze waanzinnig lekkere Krokante Kipburger met je. Echte kipfilet omhuld met een dun laagje gekruide broodkruimels, kaas, sla, wat mayonaise en geserveerd op een knapperige broodje ciabatta. Sounds good right?!
Zelf broodkruim maken
Zelf ben ik niet zo’n fan van paneermeel. Begrijp me niet verkeerd; in een gehaktballetje prima, maar als krokant laagje om een burger heen word ik er niet zo blij van. Zelf paneermeel of beter gezegd broodkruimels maken is ook heel Easy Peasy én een stuk lekkerder. Het enige wat je hoeft te doen is wat brood roosteren en in de keukenmachine fijnmalen. Prima om restjes oud brood mee op te maken én je kunt het trouwens ook nog best een behoorlijke tijd bewaren. Afgesloten in een bakje of potje blijft dit zo enkele weken goed.

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 4 sneetjes witte boterhammen
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- 4 kipfilets
- 4 ciabatta broodjes (afgebakken )
- 4 plakjes kaas
- 200 gram ijsbergsla (gesneden )
- 2 tomaten (in plakjes)
- ½ komkommer (in plakjes)
- mayonaise
- zout & peper
- boter of olie
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Rooster de witte boterhammen en laat ze even kort afkoelen. Doe ze dan in een keukenmachine en maal fijn. Voeg aan het broodkruimelmengsel nog 1 theelepel zout, 1 theelepel uienpoeder en 1 theelepel knoflookpoeder toe. Meng dit alles goed door elkaar en strooi het broodkruimelmengsel uit over een bord.
- Zet ook alvast een bordje met bloem klaar en een ander (diep) bordje of schaaltje met de twee eitjes die je even kort hebt geklutst.
- Bedek de kipfilet met wat huishoudfolie en sla ze plat. Dit kun je doen met een vleeshamer, onderkant van een steelpannetje of een deegroller. Bestrooi de kipfilets aan beide kant met peper & zout.
- Haal de kipfilet eerst door het bloem, dan het ei en als laatste door de broodkruimels. Zorg dat je de hele kip goed hebt bedekt.
- Doe wat boter of olie in de pan en bak de kipfilet om en om mooi goudbruin. Leg ze na het bakken even op wat keukenpapier zodat het overtollige vet wordt geabsorbeerd.
- Snij de ciabatta’s open en besmeer met wat mayonaise. Beleg met sla, een plakje kaas, de kipburger en garneer met een paar plakjes tomaat en komkommer.
- Serveer deze krokante kipburger met een frisse salade en wat opgebakken aardappeltjes of frietjes.
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Anne-Marie Otter says:
Grappig, ik heb laatst voor het eerst zelf paneermeel gemaakt! Inderdaad stukken lekkerder. Ik had ze in de oven gedaan maar in het broodrooster kan natuurlijk ook.
Eefkooktzo says:
Zelfgemaakte paneermeel is heerlijk hé?! Soms maak ik een extra voorraad als ik wat oud brood over heb; eenmaal geroosterd een behoorlijke tijd houdbaar (mist afgesloten natuurlijk 😉 ).
Sandra says:
Hmmm lekker een burger! Zeker op de vrijdagavond 🙂
Eefkooktzo says:
Vrijdag is de ideale avond voor burgers, toch 😉