Krokante Kipburger

Krokante Kipburger

Het lijkt alweer een zo lang geleden dat ik een Easy Peasy Friday recept schreef dat het toch echt wel weer de hoogste tijd is om weer een échte, lekkere Easy Peasy Friday met jullie te delen. Easy Peasy Friday gerechten zijn makkelijk, snel met een knipoog naar fastfood. Ideale gerechten voor de vrijdag na een lange (werk)week. Hier vind je een overzicht van alle Easy Peasy Friday recepten die op Eef Kookt Zo zijn verschenen. Vandaag deel ik deze waanzinnig lekkere Krokante Kipburger met je. Echte kipfilet omhuld met een dun laagje gekruide broodkruimels, kaas, sla, wat mayonaise en geserveerd op een knapperige broodje ciabatta. Sounds good right?! 

Zelf ben ik niet zo’n fan van paneermeel. Begrijp me niet verkeerd; in een gehaktballetje prima maar als krokant laagje om een burger heen word ik er niet zo blij van. Zelf paneermeel of beter gezegd broodkruimels maken is ook heel Easy Peasy én een stuk lekkerder. Het enige wat je hoeft te doen is wat brood roosteren en in de keukenmachine fijn malen. Prima om restjes oud brood mee op te maken én je kunt het trouwens ook nog best een behoorlijke tijd bewaren. Afgesloten in een bakje of potje blijft dit zo enkele weken goed.

Wat heb je nodig voor de Krokante Kipburgers:

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 personen

  • 4 x kipfilet
  • 4 (afgebakken) ciabatta broodjes
  • 4 witte broodjes
  • 4 plakjes kaas
  • 200 gr gesneden ijsbergsla
  • 100 gr bloem
  • 2 eieren
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • mayonaise
  • zout & peper
  • boter of olie

Hoe je de Krokante Kipburger maakt:

1. Rooster de witte boterhammen en laat ze even kort afkoelen. Doe de geroosterde boterhammen in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg aan het broodkruimelmengsel nog 1 tl zout, 1 tl uienpoeder en 1 tl knoflookpoeder toe. Meng dit alles goed door elkaar en strooi het broodkruimelmengsel uit over een bord.

2. Zet ook alvast -naast het bordje met het broodkruimelmengsel- een bordje met bloem en daartussen een ander (diep) bordje of schaaltje met de twee eitjes die je even kort hebt geklutst.

3. Bedek de kipfilet met wat huishoud folie en sla ze plat. Dit kun je doen met een vleeshamer, onderkant van een steelpannetje of een deegroller. Bestrooi de kipfilets aan beide kant met peper & zout.

4. Haal de kipfilet eerst door het bloem dan het ei en als laatste door de broodkruimels. Zorg dat je de hele kip goed hebt bedekt.

5. Doe wat boter of olie in de pan en bak de kipfilet om en om mooi goudbruin. Leg ze na het bakken even op wat keukenpapier zodat het overtollige vet wordt geabsorbeerd.

6. Snij de ciabatta’s open en besmeer met wat mayonaise. Beleg met sla, een plakje kaas, de kipburger en garneer met een paar plakjes tomaat en komkommer.

Serveer deze krokant kipburger met een frisse salade en wat opgebakken aardappeltjes of frietjes.

Easy Peasy Friday: Krokant KipburgerEet smakelijk! 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

4 gedachtes op “Krokante Kipburger”

    1. Zelfgemaakte paneermeel is heerlijk hé?! Soms maak ik een extra voorraad als ik wat oud brood over heb; eenmaal geroosterd een behoorlijke tijd houdbaar (mist afgesloten natuurlijk 😉 ).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top