Eef leest: het kookboek van Lekker & Simpel

Het kookboek van Lekker & Simpel kreeg ik voor mijn verjaardag. Ik ben dol op kookboeken dus daar doe je mij sowieso een groot plezier mee. Helaas voor mij ging het kookboek als warme broodjes over de toonbank en moest ik dus even ietsjes langer wachten voor ik het boek in handen had. Of dit kookboek het wachten waard is? Dat vertel ik je vandaag!

Lekker & Simpel ken je waarschijnlijk wel van de blog genaamd www.lekkerensimpel.com. Hier vind je de recepten van Sofie en Jorrit. Alle recepten zijn, hoe kan het ook anders, lekker én simpel. Geen ingewikkeld gedoe, culinaire hoogstandjes of gekke diëten. Gewoon lekkere en simpele gerechten die vaak smakelijk op de gevoelige plaat zijn vastgelegd. Ik houd er wel van. Niet te moeilijk doen maar gewoon goed koken. Nu is of beter gezegd was er al een kookboek van dit duo maar die is inmiddels uitverkocht en dus werd het tijd voor kookboek nummer 2: Lekker & Simpel: 200 hoofdgerechten.

Eef leest: het kookboek van Lekker & Simpel

Wat vind je in het boek?

In dit boek vind je hoofdgerechten, heel veel hoofdgerechten. Ook wat salades die ik zelf dan niet als hoofdgerechten zie maar met een stokbroodje erbij op een zonnige dag zou het natuurlijk prima kunnen. In het boek vind je echt voor ieder wat wils.

Vegetarische gerechten, gerechten met vlees, vis, kip maar ook wraps, pasta, ovenschotels en nog veel meer. Met dit boek proberen Sofie en Jorrit de meest gestelde vraag van Nederland te beantwoorden: “Wat eten we vandaag”.

Dat lukt ze en op een toffe manier. Het is echt een boek wat je erbij pakt om inspiratie op te doen en waaruit je dan een lekker gerecht kiest voor het avondeten. De meeste gerechten zijn snel klaar en makkelijk om te maken. Dat is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Eef leest: het kookboek van Lekker & Simpel

Wat vind ik ervan?

Ik vind het een fijn kookboek. De layout is overzichtelijk, er is een duidelijke indeling in het boek en de foto’s zijn lekker fris en smakelijk. De uitleg van recepten is lekker kort en bondig.  Zeker voor degene die vaak met de vraag “Wat eten we vandaag” worstelen is dit boek ideaal. Even bladeren en je hebt direct weer fijne inspiratie om mee de keuken in te duiken. Diversiteit genoeg: van rendang tot gevulde tomaten en van een gehakttaart tot een broodje ragout.

De recepten bestaan uit klassiekers maar ook veel verrassende combinaties en alles wat daartussen zit.

Een aantal recepten hebben ook een variatietip. Ik weet alleen niet of die ook meegeteld worden met de 200 recepten maar mocht dat zo zijn is dat het enige minpuntje wat ik zou kunnen bedenken omdat sommige een beetje voor de hand liggend zijn. Dit is natuurlijk persoonlijk en ik kan me voorstellen dat veel mensen juist die variatie tips wel weer erg fijn vinden. Overigens vind ik het erg knap dat ze 200 hoofdgerechten hebben gemaakt naast het beheren van de website waar ook elke dag weer nieuwe recepten op komen.

Wat ik trouwens nog een pluspunt vind aan het boek is dat het een mooi handzaam model is. Het is niet een heel groot kookboek maar meer tussen een pocket formaat en een groot kookboek in. Hierdoor pak je ‘m er snel even bij om erin te bladeren. Wat mij betreft echt een aanrader om in huis te hebben. Een kookboek bomvol lekkere recepten die je snel op tafel kunt zetten zonder al teveel moeite en daar maar liefst 200 van! Ook leuk om cadeau te doen deze feestdagen (of aan jezelf, dat kan natuurlijk ook 😉 ).

Lekker & Simpel 200 hoofdgerechten
Auteur: Jorrit van Daalen Buissant des Amorie & Sofie Chanou
Prijs: € 19,95 | ISBN: 9789461562135 | Bertram + de Leeuw Uitgevers
Verkrijgbaar bij Bol.com

5 reacties op “Eef leest: het kookboek van Lekker & Simpel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *