fbpx
KipTomatensaus uit de Oven

Kip in Tomatensaus uit de Oven

Kip in tomatensaus uit de oven. Het klinkt wellicht ietwat simpel maar in het Italiaans noemen ze het ‘Pollo alla pizzaiola’. Dit klinkt dan natuurlijk alweer heel wat spannender maar het betekent simpelweg kip zoals de pizzabakster het maakt. Oftewel een ingrediënt (in dit geval kip) in tomatensaus met kruiden bereidt. Zelf voegde ik er nog wat mozzarella en parmezaanse kaas bij om het helemaal een klein feestje te maken. Serveer pasta bij deze Kip in Tomatensaus uit de Oven en het liefst één of twee ciabatta’s zodat je die in de saus kunt doen en ‘m helemaal kunt opsnoepen. Zó lekker is ‘ie!

Kip in tomatensaus uit de oven is een redelijk eenvoudig gerecht om te maken en ideaal als je gasten krijgt. Weinig tijd doorbrengen in de keuken en toch iets heerlijks voorschotelen, fijn! Serveer er een lekkere pasta bij zoals spaghetti of tagliatelle. Een broodje ciabatta om in de saus te dopen. De pasta, kip én eventueel het broodje ciabatta zijn een machtige combi waardoor -als je dit wilt uiteraard- je je groenten het best lekker licht kunt houden. Ga voor licht gekruide courgette of wat plakjes gegrilde aubergine bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig voor Kip in Tomatensaus uit de Oven:

Voorbereiding: 30  minuten | Oventijd: 20-30 minuten | Totale tijd: 50-60 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

  • 400 gr kipfilet
  • 400 gr gezeefde tomaten (passata)
  • 3 tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes basilicum
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • zwarte peper & zout
  • paprikapoeder
  • 4 el olijfolie

Hoe maak Kip in Tomatensaus uit de Oven:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden

2. Snij de sjalotjes en knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snij ze in kleine blokjes.

3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot op laag vuur aan tot ze glazig worden.

4. Voeg de gezeefde tomaten (passata) toe, de tomatenblokjes, 1 el Italiaanse kruiden en laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper & zout.

5. Schenk de tomatensaus in een ruime ovenschaal en was de pan even af (tenzij je graag nog een extra pan ‘vies’ maakt 😉 )

6. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Kruid de kipfilet met (versgemalen) zwarte peper, zout en paprikapoeder. Bak de kipfilet in een paar minuten mooi goudbruin (de kip hoeft nu nog niet helemaal gaar te zijn: de kip gaart straks verder in de oven). Snij tijdens het bakken van de kipfilet de mozzarella in plakjes.

7. Leg de kipfilet in een ovenschaal, verdeel hierover de plakjes mozzarella, Parmezaanse kaas en wat gescheurde blaadjes basilicum. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20-30 minuten tot de kaas gesmolten is. (Terwijl de kip in de oven zit kun je natuurlijk de pasta koken en de groenten koken/ grillen en broodjes afbakken).

Kip in Tomatensaus uit de Oven

Eet smakelijk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

25 reacties op “Kip in Tomatensaus uit de Oven”

  1. Vanavond deze schotel klaargemaakt icm spaghetti; een smaakvol pastagerecht wat niet zou misstaan op de kaart van een Italiaan!

    1. Lekkere combinatie! Rijst en bonen past er zeker goed bij én heel leuk om te lezen dat alles goed gesmaakt heeft 🙂 Dank voor je reactie.

  2. Recept iets aangepast. In een ovenschaal laagje pasta, een laagje broccoli gedaan. Daaroverheen de tomatensaus en de kipfilet erop gelegd. Afgedekt met de mozzarella. Vervolgens de schaal in de voorverwarmde oven gezet totdat de mozzarella gesmolten was.
    Wij hebben heerlijk gegeten.

  3. Recept iets aangepast. In een ovenschaal laagje pasta, een laagje broccoli gedaan. Daaroverheen de tomatensaus en de kipfilet erop gelegd. Afgedekt met de mozzarella. Vervolgens de schaal in de voorverwarmde oven gezet totdat de mozzarella gesmolten was.
    Wij hebben heerlijk gegeten.

  4. Heerlijk recept, zeer smaakvol. We hebben de groente aangepast met witlof in ham gehuld met daaronder aardappelpuree. De eetclub heeft gesmuld!!

  5. Heerlijk recept, zeer smaakvol. We hebben de groente aangepast met witlof in ham gehuld met daaronder aardappelpuree. De eetclub heeft gesmuld!!

    1. Nee, het lekkerste is vers op de dag zelf. Anders wordt de kip een beetje taai (klinkt gek, maar dat is wel het geval heb ik zelf ondervonden 😉 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top