KipTomatensaus uit de Oven

Kip in Tomatensaus uit de Oven

Kip in tomatensaus uit de oven. Het klinkt wellicht ietwat simpel, maar in het Italiaans noemen ze het ‘Pollo alla pizzaiola’. Dit klinkt dan natuurlijk alweer heel wat spannender, maar het betekent simpelweg kip zoals de pizzabakster het maakt.

Zoals de pizzabakster het maakt

Ofwel een ingrediënt (in dit geval kip) in tomatensaus met kruiden bereidt. Zelf voegde ik er nog wat mozzarella en parmezaanse kaas bij om het helemaal een klein feestje te maken. Serveer pasta bij deze Kip in Tomatensaus uit de Oven en het liefst één of twee ciabatta’s zodat je die in de saus kunt doen en ‘m helemaal kunt opsnoepen. Zó lekker is ‘ie!

Pasta en brood erbij

Kip in tomatensaus uit de oven is een redelijk eenvoudig gerecht om te maken en ideaal als je gasten krijgt. Weinig tijd doorbrengen in de keuken en toch iets heerlijks voorschotelen, fijn! Serveer er een lekkere pasta bij zoals spaghetti of tagliatelle. Een broodje ciabatta om in de saus te dopen.

De pasta, kip én eventueel het broodje ciabatta zijn een machtige combi waardoor -als je dit wilt uiteraard- je je groenten het best lekker licht kunt houden. Ga voor licht gekruide courgette of wat plakjes gegrilde aubergine bijvoorbeeld.

KipTomatensaus uit de Oven

Kip in Tomatensaus uit de Oven

Kip in Tomatensaus uit de Oven een lekker, makkelijk, verrassend én gezond recept. Pollo (kip) alla pizzaiola, heerlijk Italiaanse gerecht.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • 400 gram gezeefde tomaten (passata)
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 400 gram kipfilet
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 takjes basilicum
  • zwarte peper & zout
  • paprikapoeder
  • 4 eetlepels olijfolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Snij de sjalotjes en knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snij ze in kleine blokjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot op laag vuur aan tot ze glazig worden.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe, de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden en laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper & zout.
  • Schenk de tomatensaus in een ruime ovenschaal en was de pan even af (tenzij je graag nog een extra pan 'vies' maakt 😉 )
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Kruid de kipfilet met (versgemalen) zwarte peper, zout en paprikapoeder. Bak de kipfilet in een paar minuten mooi goudbruin (de kip hoeft nu nog niet helemaal gaar te zijn: de kip gaart straks verder in de oven). Snij tijdens het bakken van de kipfilet de mozzarella in plakjes.
  • Leg de kipfilet in een ovenschaal, verdeel hierover de plakjes mozzarella, Parmezaanse kaas en wat gescheurde blaadjes basilicum. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20-30 minuten tot de kaas gesmolten is. (Terwijl de kip in de oven zit kun je natuurlijk de pasta koken en de groenten koken/ grillen en broodjes afbakken).

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 361kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 26g | Vetten: 22g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Kip in Tomatensaus uit de Oven

25 thoughts on “Kip in Tomatensaus uit de Oven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept