Foodbloggerstour eindhoven

Kijkje achter de schermen: mei

Tijd voor een kijkje achter de schermen! Hierin vertel ik je wat ik de afgelopen maand allemaal heb uitgespookt. Afgelopen maand was een drukke, gezellige en lekkere maand met de leukste events, etentjes met vrienden en familie, een reisje naar Eindhoven en meer…

Naast die ‘snoepreisjes’ leerde ik deze maand bij over Pinterest én portret fotografie. Was ik druk in de weer met de nieuwe website, mijn blog krijgt namelijk een nieuw ‘jasje’. Het bedenken en maken van nieuwe recepten (er komen weer een heleboel lekkere en écht makkelijke recepten jouw kant op) en hakte ik een belangrijke en spannende knoop door…

Foodbloggerstrip Eindhoven

Eindhoven… ’t einde!

De maand mei begon direct goed want ik was uitnodigt voor een kort persreisje naar Eindhoven met een groepje gezellige foodbloggers door de Eindhovense Simone van FoodQuotes. Hierover vertel ik je volgende week nog veel meer, maar wat een ontzettend leuke stad is Eindhoven! Mocht je nog een leuke bestemming zoeken voor een stedentrip in Nederland kan ik je deze stad zeker aanraden. Een mix van industrieel (hallo Philips), modern, jaren ’50 en gastvrijheid zijn kenmerkend voor deze stad. Als foodie kun je hier je hart ophalen want er zijn meer dan genoeg leuke hotspots.

Kijkje achter de schermen

Fotografie

Fotograferen vind ik een van de leukste dingen om te doen. Het liefst maak ik kiekjes van lekker eten voor mijn blog, maar ook voor de leukste bedrijven hou ik mij bezig met receptontwikkeling en foodfotografie. Alleen soms begint het een beetje te kriebelen… dan wil je je verder ontwikkelen. Samen met een vriendin boekte ik een cursus portretfotografie in Haarlem van Han Schnek. De hele dag door leerden we de kneepjes van het vak, waar je op moet letten, hoe je natuurlijke foto’s maakt, ‘regels’ en vooral dat je regels niet teveel moet volgen. Alles werd direct in de praktijk gebracht waardoor je lekker snel veel kon leren (ik ben echt iemand die leert van doen). Bonus, ik kon direct mijn nieuwe full frame camera goed leren kennen! Echt een leuke en leerzame cursus en ik ben inmiddels al lekker aan het oefenen. Lotte heeft niet altijd zin heeft om 2 tellen stil te zitten 😉  dus mocht je een gewillig proefkonijn zijn en voor mijn camera willen staan, let me know!

Annie Pannie aan de BBQ - Portret fotografie

Grill on!

Tijdens de zomermaanden juli en augustus staat mijn blog in het teken van…BBQ! Elke week ga ik een lekker recept delen voor bij, naast of op de BBQ. Vorig jaar stond in het teken van ijs recepten en dit jaar gaan we grillen 🙂 . Toen ik werd uitgenodigd voor een BBQ masterclass van Intratuin x The Basterd kon ik dan ook geen ‘nee’ zeggen. Zo gingen we aan de slag met vlees, vis én groenten voor op de BBQ. Zelfs het toetje kwam van de BBQ (gegrilde appel met mascarpone), een klein feestje! Ik kreeg een mini basterd mee om thuis uit te proberen dus dat komt goed van pas deze zomer. Deze toffe foto maakte ik trouwens van Andrea van Anniepannie.nl. Leuk portretje he, kwam die cursus direct goed van pas 😉

Lancering Google Nest hub met Ron Blaauw

Hey google…

Kersjes op de taart. Soms ontvang ik uitnodigingen die te leuk zijn om af te slaan en waarvoor ik graag tijd vrij maak. De BBQ masterclass was daar deze maand een van, maar ik ontving nog kersje. Ik werd namelijk uitgenodigd voor een privé diner met niemand minder dan chef-kok Ron Blaauw. Terwijl meneer Blaauw voor ons de lekkerste gerechtjes maakte leerde ik alles over de nieuwe Google nest hub. Samen met een select groepje foodbloggers maakte ik kennis met dit handige apparaat voor… in de keuken! Oké, eigenlijk is hij handig voor overal in huis, maar in de keuken vind ik hem dus mega handig. Je bent foodblogger of je bent het niet 😉 . Aansturen doe je door middel van je stem en je kunt er meerdere timers mee zetten (handig als je je handen vol hebt in de keuken), hij kan recepten voorlezen, Youtube video’s afspelen, maar ook voor een lekker muziekje wordt zo gezorgd. Wil je weten of je kunt BBQ-en morgen dan vraag je gewoon wat voor weer het wordt en heb je iets opgemaakt hoef je alleen maar even tegen Google te roepen dat hij iets op je boodschappenlijstje moet zetten. Ik ben hem lekker aan het uittesten de afgelopen dagen en ben niet anders dan vol lof. Hij maakt alles net even een stukje handiger.

Pinterest cursus Jody

Pin it

De laatste tijd volg ik veel cursussen en workshops om steeds iets beter, makkelijker en sneller te kunnen doen wat ik al doe. Van niemand minder dan Jody Hoogendoorn (de Pinterest queen van Nederland) volgde ik deze maand een Pinterest cursus bij Heidy’s kookstudio en door haar werden we direct voorzien van allerlei lekkere hapjes. Ik deed altijd ‘maar wat’ op Pinterest en dat ging op zich redelijk prima. Ik vind Pinterest nou eenmaal zelf ook een ontzettend leuk medium, maar nu heb ik iets meer handvatten om er professioneler en vooral efficiënter mee aan de slag te gaan. Inmiddels heb ik al wat kleine aanpassingen doorgevoerd en zie ik de resultaten daarvan, super leuk! De komende tijd ga ik hier nog veel meer mee doen. De cursus van Jody kan ik je zeker aanraden mocht jij ook meer met Pinterest willen doen (en nee, dit is niet gesponsord, gewoon zelf betaald 😉 ).

Het was echt een maand die voorbij gevlogen is. Achter de schermen ben ik druk bezig met de nieuwe website voor mijn blog, hij wordt zo tof! De recepten en artikelen blijven allemaal hetzelfde, maar krijgen dus een nieuw ‘jasje’. Er zit echt mega veel werk in en dat gaat tussen het koken, schrijven, fotograferen en alle andere werkzaamheden door dus het duurt nog eventjes voor hij live kan, maar ik kan je wel alvast een klein tipje van sluier geven: ER KOMT EEN BEWAARFUNCTIE! Ik krijg namelijk heel vaak de vraag of en hoe je recepten kunt bewaren en… dat komt er! Dat en nog meer handige/ betere/ snellere functies, maar dit wilde ik alvast even met je delen. Inmiddels is het juni en ga ik deze maand iets heel spannends doen… Daarover volgende maand meer 🙂 Fijne maand en kook ze!

Uitgelichte afbeelding is gemaakt door Linse van Linsefotografie.nl

4 reacties op “Kijkje achter de schermen: mei

 • Hi eef, zo druk als een klein baasje. Leuk dat het allemaal zo succesvol is. Heb je nog wel tijd om te werken?
  en wat zie ik nu……. een bruine broek? zwart uit de gratis?(hi hi hi)
  Dank je wel voor dit kijkje achter de schermen.
  Ik kijk weer uit naar je volgende recepten en het volgende ‘kijkje’
  Liefs Mayke

 • Hi eef, zo druk als een klein baasje. Leuk dat het allemaal zo succesvol is. Heb je nog wel tijd om te werken?
  en wat zie ik nu……. een bruine broek? zwart uit de gratis?(hi hi hi)
  Dank je wel voor dit kijkje achter de schermen.
  Ik kijk weer uit naar je volgende recepten en het volgende ‘kijkje’
  Liefs Mayke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *