Dagje Texel

Kijkje achter de schermen: mei

Zo, dat was mei alweer. Een drukke, maar vooral leuke maand. In een kijkje achter de schermen laat ik je de highlights zien van de afgelopen maand met natuurlijk  de focus op food, what else 😉 .

Lotte mocht deze maand haar allereerste hapjes proeven. Er stonden een paar leuke events op het programma. Zo mocht ik als een van de eerste de graskaas van Beemster kaas proeven (heerlijk!). Samen met andere foodies en culi-pers dook ik de keuken in om te koken met drop. De BBQ draaide overuren, we genoten van het zonnetje, brachten een bezoekje aan Texel en vonden nog ergens de tijd om even flink te klussen in huis. Kortom een lekker drukke, gezellige maand.

Weber BBQ grillen

Iets heel anders

Zoals je misschien wel weet is mijn blog niet alleen mijn hobby, maar ook mijn eigen bedrijf. Het is fantastisch om van je hobby je werk te kunnen maken en dat is mij inmiddels ook, deels, gelukt. Ik ga namelijk parttime voor mezelf en parttime in loondienst na mijn zwangerschapsverlof. Zo heb ik meer tijd voor mijn blog (en natuurlijk ook om door te brengen met onze kleine dame <3 ). Tot hier wist je het, maar… ik ga ook wisselen van werkgever! Ik ga namelijk binnenkort aan de slag als SEO-specialist op het hoofdkantoor van mijn nieuwe werkgever, Action. Ontzettend veel zin in!

Amsterdam

Amsterdamse grachten

Aan de Amsterdamse grachten…“, wie kent het liedje van Wim Sonneveld niet? Groot fan van meneer Sonneveld hier overigens, maar dat terzijde. Deze maand was ik weer geregeld in onze hoofdstad te vinden voor afspraken, een leuk event én voor het vrijgezellenfeestje van een lieve vriendin van me. Dat feestje had de perfecte combi van een beetje fout en vooral heel gezellig. Het weer zat mee en we gingen varen over de Amsterdamse grachten. Blijer kun je mij niet maken op een zonnige dag, hoewel…

graskaasproeverij Beemster

Graskaasproeverij van Beemster

Op een andere mooie zonnige voorjaarsdag zat ik namelijk aan een prachtig gedekte tafel, midden in het weiland, bij de boer, tussen de koeien, voor een graskaasproeverij-lunch. Een groter contrast is er bijna niet en ook daar kan ik volop genieten. Ik had ook nog eens de eer om als eerste de graskaas van Beemster te mogen proeven. Wat een feestje!

Graskaas is kaas wat wordt gemaakt van de eerste weidemelk. Dat krijg je als je de koeien na een lange winter weer de wei in mogen. Dat moment wordt bepaald door de natuur en heeft te maken met de kwaliteit van het gras, het weer en de bodem. Door de boeren van Beemster wordt er van dag tot dag bekeken of de koeien naar buiten kunnen om te grazen van het lekkere voorjaarsgras. Deze melk heeft in de weken na de weidegang een bijzondere smaak. Daarvan wordt graskaas gemaakt en dat is me toch een partij lekker! Het slechts 4 weken per jaar verkrijgbaar dus snel je naar de winkel want NU is het moment 😉 .

collega graskaasproeverij

Kaas winnen

Tijdens de 5-gangen lunch was de graskaas op verschillende manieren verwerkt in diverse gerechten. Stiekem was het bruine molenaarsbroodje met de graskaas van Beemster, een gepocheerd kwarteleitje en verse kruiden het allerlekkerst. Simpel, maar zo lekker, ik houd ervan. Ik mag trouwens (hoe leuk is dat!) van Beemster een luxe kaaspakket weggeven. Via deze post op Instagram kun je mee doen. Doen hoor, die kans wil je niet laten lopen.

Eerste hapjes voor Lotte

De eerste hapjes voor Lotte

Ein-de-lijk was het zover: Lotte mocht haar eerste hapje proeven. Hoewel ze nog geen 4 maanden is mocht ze al wel een beetje proeven van het consultatiebureau omdat alles zo goed gaat. Kijk, dat laat deze foodbloggende mama zich natuurlijk geen twee keer zeggen 😉 . Uiteraard was het hapje wat je op de foto ziet veelte veel en zat er meer op Lotte dan in Lotte toen we klaar waren. Inmiddels gaat het een heel stuk netter en heeft ze naast worteltjes ook bloemkool geproefd. Vooral dat laatste was een succes. We beginnen bewust met groenten en geven een paar keer dezelfde groente achter elkaar zodat ze kan wennen aan de smaak. Wat een mijlpaal alweer en cliché, maar waar, het gaat zo snel!

Dagje Texel

Dagje Texel

Knijpoogjes door de zon, maar zielsgelukkig. Samen met vriendlief en onze kleine dame gingen we deze maand een dagje naar Texel. Heerlijk! Ronald, mijn vriend, is geboren op Texel en er wonen daar veel familieleden. Zijn oom gaf een groot feest en het toeval wil dat onlangs een goede vriendin van mij naar Texel is verhuisd. Goede redenen voor een bezoekje aan ons favoriete waddeneiland! Texel is helaas iets te ver om even snel langs te gaan voor een “bakkie” dus het was fijn om mijn vriendinnetje weer even te zien, bij te kletsen en haar nieuwe thuis te bewonderen. Tussen alle bezoekjes hadden gelukkig ook nog even tijd over. Zo zijn we even langs de haven van Oudeschild geweest en zijn we wezen uitwaaien op het strand bij de Cocksdorp. Een dagje Texel is echt een dagje vakantie, genieten!

koken met drop

Koken met drop

Heb jij dat weleens gedaan? Ik kan sinds kort zeggen: ik wel 😉 . Onderleiding van chefkoks Joost Bouthoorn en Sander Looren de Jong (leermeesters bij de Librije) ging ik samen met andere foodbloggers en (culinair) journalisten aan de slag met een 3 gangen diner met, jawel, drop. Het werd een behoorlijk culinair diner, niet helemaal mijn stijl van koken, maar wel ontzettend leuk om eens te doen. Op de foto zie je het nagerecht waaraan ik heb meegewerkt bestaande uit zwart ijs van sesam met drop, groene curry mousse en frambozen soufflé. In elke gang, dus ook het voor- en hoofdgerecht zat drop verwerkt. Het heeft mij een hoop inspiratie gebracht en ik ga zeker nog eens de keuken in met drop. Ik heb al wat lekkere ideetjes…

Verder ben ik achter de schermen al druk bezig met de zomer. Hoe kan het ook anders met dit mooie weer? In de zomer wil ik elke week een heerlijk recept voor ijs voor je online zetten. Denk aan waterijsjes, roomijs en zalig sorbertijs van vers fruit. Zelfs voor de kerst heb ik het eerste recept al op de gevoelige plaat gezet. Je begrijpt… inspiratie genoeg! Dus ik duik weer snel de keuken 😉

Fijne maand! Liefs, Eef

4 reacties op “Kijkje achter de schermen: mei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *