Volg mij:
(Zoete) Baksels

Kerstkransjes maken – recept

Kerstkransjes

Kerstkransjes maken, dit staat echt al jáááaaaren op mijn to-bak-lijstje. Ik vind ze dan ook zo heerlijk en ze zijn, voor mij, bijna gevaarlijk om in huis te hebben. Zo’n pak roomboter kerstkransjes gaat namelijk wel heel snel op haha 😉

Vandaag deel ik het recept met je hoe je deze zelf kunt maken. Dat is niet moeilijk, integendeel! Het is eigenlijk heel erg makkelijk en een leuk klusje om met de kids te doen tijdens de kerstvakantie.

Kerstkransjes maken

Je hebt er niet veel ingrediënten nodig om zelf kerstkransjes te maken. Roomboter, bloem, eieren, suiker en een snufje zout. Verder wat uitsteekvormpjes. Zoals je op onderstaande foto kunt zien gebruikte ik een metalen tartelettevorm omdat je dan een mooi patroon krijgt wat lijkt op de kerstkransjes in de supermarkt. Maar je kunt natuurlijk elke vorm gebruiken die jij leuk vindt of in huis hebt.

Kerstkransjes uitsteken met een kerstkransjes vorm

Roomboter kerstkransjes in de boom

Je kunt je zelfgemaakte koekjes natuurlijk voorzien van een mooi lint en ze ophangen in de boom. Laten we eerlijk zijn, het lekkerst blijven zelfgemaakte koekjes natuurlijk in een trommeltje 🙂 . Maar een paar in de boom hangen is natuurlijk wel zo leuk en maakt het extra feestelijk.

Zelfgemaakte kerstkransjes


Het recept voor kerstkransjes:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15-20 minuten | Totale tijd: 25-30 minuten (+ deeg laten rusten in koelkast)
Hoeveelheid: ca. 20-25 koekjes

Wat heb je nodig voor kerstkransjes (ingrediënten):

  • 200 gram bloem
  • 150 gram (ongezouten) roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 ei (middel)
  • melk (scheutje)
  • zout
  • parelsuiker en amandelschaafsel ter decoratie

Hoe maak je kerstkransjes :

  1. Kneed de bloem, roomboter, basterdsuiker, 1 ei en een snuf zout tot een soepel deeg.
  2. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer een half uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
  4. Rol het deeg daarna uit en steek er vormpjes van*, herhaal dit tot het deeg op is.
  5. Leg de uitgestoken koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Kluts het andere eitje met een scheutje melk en bestrijk de koekjes hiermee.
  7. Decoreer de koekjes met parelsuiker en amandelschaafsel naar smaak.
  8. Bak de koekjes in ca. 15-20 minuten goudbruin. Eet smakelijk en fijne dagen!

* Voor het uitsteken van de vormpjes heb ik een tartelettevorm gebruikt en een (kleine) ronde uitsteek vorm zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Je kunt dit ook gebruiken mocht je dit in huis hebben maar ook uitsteekvormpjes in de vorm van bloemen en/ of kerststerren zijn natuurlijk prima. Afhankelijk van de grote van je vorm varieert het aantal koekjes wat je uit het deeg kunt halen.
Kerstkransjes maken


Kerstkransjes

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter