Kerstkransjes maken, dit staat echt al jáááaaaren op mijn to-bak-lijstje. Ik vind ze dan ook zo heerlijk en ze zijn, voor mij, bijna gevaarlijk om in huis te hebben. Zo’n pak roomboter kerstkransjes gaat namelijk wel heel snel op haha 😉
Vandaag deel ik het recept met je hoe je deze zelf kunt maken. Dat is niet moeilijk, integendeel! Het is eigenlijk heel erg makkelijk en een leuk klusje om met de kids te doen tijdens de kerstvakantie.
Kerstkransjes maken
Je hebt er niet veel ingrediënten nodig om zelf kerstkransjes te maken. Roomboter, bloem, eieren, suiker en een snufje zout. Verder wat uitsteekvormpjes. Zoals je op onderstaande foto kunt zien gebruikte ik een metalen tartelettevorm omdat je dan een mooi patroon krijgt wat lijkt op de kerstkransjes in de supermarkt. Maar je kunt natuurlijk elke vorm gebruiken die jij leuk vindt of in huis hebt.
Roomboter kerstkransjes in de boom
Je kunt je zelfgemaakte koekjes natuurlijk voorzien van een mooi lint en ze ophangen in de boom. Laten we eerlijk zijn, het lekkerst blijven zelfgemaakte koekjes natuurlijk in een trommeltje 🙂 . Maar een paar in de boom hangen is natuurlijk wel zo leuk en maakt het extra feestelijk.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 200 gram bloem
- 150 gram roomboter (ongezouten)
- 100 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren (middel)
- scheutje melk
- zout
- parelsuiker en amandelschaafsel ter decoratie
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kneed de bloem, roomboter, basterdsuiker, 1 ei en een snuf zout tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer een half uur rusten in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
- Rol het deeg daarna uit en steek er vormpjes van*, herhaal dit tot het deeg op is.
- Leg de uitgestoken koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Kluts het andere eitje met een scheutje melk en bestrijk de koekjes hiermee.
- Decoreer de koekjes met parelsuiker en amandelschaafsel naar smaak.
- Bak de koekjes in ca. 15-20 minuten goudbruin. Eet smakelijk en fijne dagen!