Kerstkransjes

Kerstkransjes maken – recept

Kerstkransjes maken, dit staat echt al jáááaaaren op mijn to-bak-lijstje. Ik vind ze dan ook zo heerlijk en ze zijn, voor mij, bijna gevaarlijk om in huis te hebben. Zo’n pak roomboter kerstkransjes gaat namelijk wel heel snel op haha 😉

Vandaag deel ik het recept met je hoe je deze zelf kunt maken. Dat is niet moeilijk, integendeel! Het is eigenlijk heel erg makkelijk en een leuk klusje om met de kids te doen tijdens de kerstvakantie.

Kerstkransjes maken

Je hebt er niet veel ingrediënten nodig om zelf kerstkransjes te maken. Roomboter, bloem, eieren, suiker en een snufje zout. Verder wat uitsteekvormpjes. Zoals je op onderstaande foto kunt zien gebruikte ik een metalen tartelettevorm omdat je dan een mooi patroon krijgt wat lijkt op de kerstkransjes in de supermarkt. Maar je kunt natuurlijk elke vorm gebruiken die jij leuk vindt of in huis hebt.

Kerstkransjes uitsteken met een kerstkransjes vorm

Roomboter kerstkransjes in de boom

Je kunt je zelfgemaakte koekjes natuurlijk voorzien van een mooi lint en ze ophangen in de boom. Laten we eerlijk zijn, het lekkerst blijven zelfgemaakte koekjes natuurlijk in een trommeltje 🙂 . Maar een paar in de boom hangen is natuurlijk wel zo leuk en maakt het extra feestelijk.

Zelfgemaakte kerstkransjes

Kerstkransjes

Roomboter kerstkransjes

Het recept voor om zelf roomboter kerstkransjes te maken. Een leuk en heel erg lekker klusje om te doen tijdens de kerstvakantie.
4.67 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 25 koekjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram bloem
  • 150 gram roomboter (ongezouten)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren (middel)
  • scheutje melk
  • zout
  • parelsuiker en amandelschaafsel ter decoratie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kneed de bloem, roomboter, basterdsuiker, 1 ei en een snuf zout tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer een half uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Rol het deeg daarna uit en steek er vormpjes van*, herhaal dit tot het deeg op is.
  • Leg de uitgestoken koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Kluts het andere eitje met een scheutje melk en bestrijk de koekjes hiermee.
  • Decoreer de koekjes met parelsuiker en amandelschaafsel naar smaak.
  • Bak de koekjes in ca. 15-20 minuten goudbruin. Eet smakelijk en fijne dagen!

handig om te weten:

* Voor het uitsteken van de vormpjes heb ik een tartelettevorm gebruikt en een (kleine) ronde uitsteek vorm zoals je op bovenstaande foto kunt zien. Je kunt dit ook gebruiken mocht je dit in huis hebben, maar ook uitsteekvormpjes in de vorm van bloemen en/ of kerststerren zijn natuurlijk prima. Afhankelijk van de grote van je vorm varieert het aantal koekjes wat je uit het deeg kunt halen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 93kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 1g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Kerstkransjes

Kerstkransjes Pinterest Collage

2 thoughts on “Kerstkransjes maken – recept

    • Blij dat ze in de smaak gevallen zijn, als het heel plakkerig is kun je altijd een klein beetje extra bloem toevoegen. Elk soort bloem is net even anders en de een neemt wat meer vocht op dan het andere

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept