ReviewJohnnyDoodle

Eef Proeft: Johnny Doodle Chocolade

Johnny Doodle, het merk mét de allerlekkerste fudge die ik ooit heb gegeten. Dat merk heeft nu ook een lijn met chocoladerepen op de markt gebracht en wat voor één….! Op de foto kun je het al zien maar namen als Dark Salty Fudge, Fudge & Brownie, Strawberry Merengue of Milk Amaretti staan groot op de (mooie) verpakking. Toen mijn postbode met dit pakketje aan kwam zetten kon ik niet anders dan deze met een grote glimlach aannemen, chocolade liefhebber die ik er ben. Daarna kwam de zware taak om de chocolade te testen. Ik kan je vertellen, ik zat niet verlegen om hulp zoals je wellicht kunt begrijpen 😉 . Vandaag vertel ik je precies wat ik van deze chocoladerepen vind.

De nieuwe chocoladerepen lijn van Johnny Doodle bestaat uit maar liefst 8 (!) smaken waar je heel erg blij van wordt. Alle smaken neem ik zo met je door maar wat ik zeker niet wil vergeten te vermelden is dat Johnny ook een missie heeft met deze repen. Voor elke verkochte reep gaat er namelijk tien cent naar de Johnny Doodle cacao coöperatie in Ghana, een samenwerking met de Ghanese cacaoboeren. Iets wat deze chocolade niet alleen heerlijk maar ook heel eerlijk maakt. Naast een eerlijke prijs zorgt Johnny Doodle ook voor onderwijs en praktische zaken zoals kruiwagens en rubber laarzen. Een eigen cacao verwerkingsfabriek staat ook op de planning tussen nu en 2019 om de werkgelegenheid in Ghana te houden. Het bewijs van al deze plannen vind je aan de binnenkant van de chocolade repen.

WhiteStrawberryMerengueTijd om de smaaktest aan te gaan. Laten we beginnen met de White Strawberry & Merengue! Eerlijk is eerlijk, ik ben geen enorme witte chocolade fan om het zo maar te zeggen. Ik ben het type melk of puur en dan graag zo puur mogelijk maar deze witte chocolade met kleine stukjes gekonfijte aardbei & kleine schuimpjes is gewoonweg heerlijk! Geen reep om flink aan door te eten want hij is behoorlijk zoet maar zo af en toe een klein stukje is werkelijk waar hemels.

Om even over te gaan op echte pure chocolade, de 72% Dark Chocolate reep is ook zeker niet verkeerd! Hoewel pure chocolade soms wat aan de bittere kant kan zijn is deze chocolade juist vol van smaak en heeft een heel licht bittertje. Heerlijk om “zo” te eten maar ook zeker geschikt om heerlijke baksels mee te maken volgens mij.

Fudge&Brownie

Als we het hebben over “dooretertjes” dan past deze Milk Fudge & Brownie precies onder deze categorie. Deze reep is geen lang leven geschonden met romige melk chocolade, stukjes brownie én stukjes fudge….. goddelijk én dus zo op 😉 ! Man, man, man, wat lekker!

Dol op melkchocolade? Probeer dan eens de Milk Chocolate: vol romig én lekker. Daar hoef ik eigenlijk geen extra woorden meer aan vuil te maken. Gewoon goed, punt 🙂 .

De meest opmerkelijke smaak in deze lijn: Dark Nougat & Cardamom. Ik ben een liefhebber van kardemom en deze reep is lekker licht kruidig door de kardemom en chewy door de stukjes noga gecombineerd met pure chocolade van 52% een fijn verwenmomentje.

Salty-Fudge

Overigens is de Dark Salty Fudge ook een pareltje. Donkere chocolade met allemaal kleine stukjes fudge aan de onderkant. De pure chocolade is zó lekker van Johnny Doodle. Heel licht zout, dit proef je niet heel erg maar juist de combi chocolade en fudge stukjes…..hmmm!

Milk Ameretti: Kleine inimiene bitterkoekjes zitten er op de bodem van deze reep. Dit ziet er alleen al super leuk uit, dit smaakt ook heerlijk. Hoewel de koekjes een beetje aan je tanden blijven plakken geven ze ook een lekker crunch.  Lekkerrrr!

Tot slot de White Speculoos. Ook voor deze witte chocolade viel ik als een blok. Zoals ik al eerder schreef zat ik niet verlegen om hulp met het testen van alle chocolade en iemand gaf wat mij betreft de perfecte omschrijving van deze chocolade:  het lijkt net cheesecake met speculoos, zo romig is. Exact omschrijven als je het mij vraagt. Deze volle romige smaak past perfect bij de speculoos. Heerlijk.

Johnny Doodle is vanaf nu verkrijgbaar bij de supermarkten DEEN en Boni. Elke reep is 180 gram en de komende weken ook bij de andere Nederlandse supermarkten. Voor de fudge kun je overigens ook terecht bij AH & Plus en op de website van Johnny Doodle kun je meer informatie vinden.

Om Johnny te quoten: Chocolate is the answer no matter what question dát gaat zeker op voor deze repen. Stuk voor stuk een feestje in je mond.

6 reacties op “Eef Proeft: Johnny Doodle Chocolade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *