Volg mij:
Kip & Gevogelte

Italiaanse Kip Cordon Bleu

Italiaanse Kip Cordon Bleu

Het recept voor Italiaanse Kip Cordon Blue. Cordon Bleu, als kind was ik er al verzot op en nu eigenlijk nog steeds. Zowel de gehakt versie als de kip ‘versie’ vind ik heerlijk! Nu kun je natuurlijk een kant-en-klare versie halen uit de supermarkt maar zelf maken is veel lekkerder én je kunt ‘m precies zo maken als jij lekker vind. Ik besloot er een Italiaanse versie van te maken met salami, Italiaanse kruiden en mozzarella, heerlijk! Een dikke kruidige crunchy korst, malse kipfilet, kruidige salami en gesmolten kaas té lekker deze zelfgemaakte Italiaanse Kip Cordon Bleu!

Zelf Cordon Blue maken is op zich helemaal niet moeilijk. Het enige ‘lastige’ eraan is de kip in de lengte doormidden snijden zodat ‘ie mooi openvouwt en aan allebei de kanten even dik is. Hier moet je even rustig je tijd voor nemen maar als je dit is gelukt kan er eigenlijk vrij weinig meer mis gaan.

Deze heerlijke Italiaanse Kip Cordon Blue moet je echt een keer maken als je net als ik gek bent op cordon blue. Heerlijke gesmolten kaas en een knapperig laagje. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kaas te vervangen voor een paar plakjes zachte mozzarella bijvoorbeeld, ook lekker. Serveer wat opgebakken aardappeltjes die je kruid met wat gedroogde tijm, paprikapoeder, peper & zout en een lekkere frisse salade bijvoorbeeld. Een heerlijke maaltijd om jezelf en je gezin eens mee te verwennen.


Het recept voor Italiaanse kip cordon blue

Voorbereidingstijd: 15  | Bereidingstijd: 20  | Totale bereidingstijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig voor Italiaanse kip cordon blue (ingrediënten):

  • 2 kipfilet
  • 2 plakjes salami
  • 1 voorgesneden plak jong belegen kaas
  • 2 sneetjes wit brood
  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • 1/3 tl gedroogde oregano
  • 1/3 tl gedroogde basilicum
  • 1/3 tl gedroogde tijm
  • peper & zout
  • boter
  • saté of bamboe stokjes

Hoe je Italiaanse kip cordon blue maakt:

  1. Snijd de korstjes van de 2 sneetjes witbrood af en doe deze in de broodrooster. Rooster de broodjes tot ze mooi lichtbruin zijn en laat ze even afkoelen.
  2. Als ze afgekoeld zijn doe je ze in de keukenmachine en maal je ze fijn. Voeg hier de gedroogde kruiden aan toe en leg het op een schaaltje (ruim genoeg zodat je straks makkelijk de kip erdoorheen kunt halen). Nu is je broodkruim mengsel klaar.
  3. Snijd de kip over de lengte doormidden zodat je deze als het ware kunt ‘openvouwen’ (de ene zijkant moet dus nog vastzitten aan de andere kant).
  4. Vul iedere kipfilet met 1 plakje salami en een half plakje kaas. Vouw dicht en maak nu met de saté of bamboe stokjes de kip dicht (als de stokjes te ver uitsteken kun je deze makkelijk met een schaar afknippen).
  5. Kluts 1 ei door elkaar en leg deze ook op een schaaltje. Doe ook de bloem op een schaaltje.
  6. Strooi wat peper en zout over beide kanten van de kipfilet. Doe de filet nu door de bloem en bedek ‘m goed (beetje uitsmeren met je handen). Haal de filet nu door het ei en als laatste door je broodkruim mengsel zodat de kip met het mengsel overal goed bedekt is.
  7. Doe wat boter in de pan op middelhoog vuur en leg hierin de kipfilet. Aan beide kanten even kort op middelhoog vuur aanbranden en daarna op laag vuur in ongeveer 15-20 minuten rust rustig bakken tot ‘ie gaar is (juist doordat je het op laag vuur laat garen – ook al duurt dit ietsje langer – wordt je vlees lekker mals). Eet smakelijk!

Italiaanse Kip Cordon Bleu

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

8 Reacties

  • Beantwoorden Annabel

    Wat ziet het er lekker uit! Ik was al heel lang opzoek naar zo’n recept dus dit komt goed uit 🙂
    X annabel

    18 maart 2015 at 08:04
  • Beantwoorden Ellen

    Oooh, jum! Dit is zoo lekker. Moet ik écht eens zelf maken! 🙂

    18 maart 2015 at 08:34
  • Beantwoorden Belise

    zo.. ik weet wat ik vanavond ga maken .. heerlijk
    dank je voor de recept.
    xx

    18 maart 2015 at 09:27
  • Beantwoorden Anne-Marie

    Ziet er weer heerlijk uit!

    18 maart 2015 at 15:49
  • Beantwoorden Northflix

    Oh, hier ben ik dol op! En zelf maken is veel lekkerder, denk ik, dan ze bij de slager kopen.

    19 maart 2015 at 11:31
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Zeker én nu kun je ‘m precies zo maken als jou lekker lijkt 😉

      20 maart 2015 at 07:25

    Laat een reactie achter