Het recept voor Italiaanse Kip Cordon Blue. Cordon Bleu, als kind was ik er al verzot op en nu eigenlijk nog steeds. Zowel de gehakt versie als de kip ‘versie’ vind ik heerlijk! Nu kun je natuurlijk een kant-en-klare versie halen uit de supermarkt, maar zelf maken is veel lekkerder én je kunt ‘m precies zo maken als jij lekker vindt. Ik besloot er een Italiaanse versie van te maken met salami, Italiaanse kruiden en mozzarella, heerlijk! Een dikke kruidige crunchy korst, malse kipfilet, kruidige salami en gesmolten kaas té lekker deze zelfgemaakte Italiaanse Kip Cordon Bleu!
Zelf Cordon Blue maken is op zich helemaal niet moeilijk. Het enige ‘lastige’ eraan is de kip in de lengte doormidden snijden zodat ‘ie mooi openvouwt en aan allebei de kanten even dik is. Hier moet je even rustig je tijd voor nemen, maar als je dit is gelukt kan er eigenlijk vrij weinig meer mis gaan.
Makkelijke cordon blue
Deze heerlijke Italiaanse Kip Cordon Blue moet je echt een keer maken als je net als ik gek bent op cordon blue. Heerlijke gesmolten kaas en een knapperig laagje. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kaas te vervangen voor een paar plakjes zachte mozzarella bijvoorbeeld, ook lekker. Serveer wat opgebakken aardappeltjes die je kruidt met wat gedroogde tijm, paprikapoeder, peper & zout en een lekkere frisse salade bijvoorbeeld. Een heerlijke maaltijd om jezelf en je gezin eens mee te verwennen.

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 2 sneetjes wit brood
- 1/3 theelepel gedroogde oregano
- 1/3 theelepel gedroogde basilicum
- 1/3 theelepel gedroogde tijm
- 2 kipfilets
- 2 plakjes salami
- 1 plak jong belegen kaas (voorgesneden )
- 1 ei
- 4 eetlepels bloem
- peper & zout
- boter
HANDIG OM TE HEBBEN:
- Satéprikker (hout)
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snijd de korstjes van de 2 sneetjes witbrood af en doe deze in de broodrooster. Rooster de broodjes tot ze mooi lichtbruin zijn en laat ze even afkoelen.
- Als ze afgekoeld zijn, doe je ze in de keukenmachine en maal je ze fijn. Voeg hier de gedroogde kruiden aan toe en doe in een diep bord (ruim genoeg zodat je straks makkelijk de kip erdoorheen kunt halen). Nu is je broodkruim mengsel klaar.
- Snijd de kip over de lengte doormidden zodat je deze als het ware kunt ‘openvouwen’. De ene zijkant moet dus nog vastzitten aan de andere kant.
- Vul iedere kipfilet met 1 plakje salami en een half plakje kaas. Vouw dicht en maak nu met de saté- of bamboe stokjes de kip dicht. Als de stokjes te ver uitsteken, kun je deze makkelijk met een schaar afknippen.
- Kluts 1 ei en doe deze ook in een diep bord. Doe ook de bloem in een diep bord.
- Strooi wat peper en zout over beide kanten van de kipfilet. Haal de filet nu door de bloem en bedek ‘m goed (beetje uitsmeren met je handen). Haal de filet nu door het ei en als laatste door je broodkruim mengsel zodat de kip overal goed bedekt is. Herhaal met de andere kipfilet.
- Doe wat boter in de pan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets aan beide kanten even kort op middelhoog vuur aan. Laat daarna op laag vuur in ongeveer 15-20 minuten rust rustig bakken tot ‘ie gaar is. Juist doordat je het op laag vuur laat garen – ook al duurt dit ietsje langer – wordt je vlees lekker mals. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Annabel says:
Wat ziet het er lekker uit! Ik was al heel lang opzoek naar zo’n recept dus dit komt goed uit 🙂
X annabel
Eefkooktzo says:
Dank je wel. Wat toevallig 🙂
Ellen says:
Oooh, jum! Dit is zoo lekker. Moet ik écht eens zelf maken! 🙂
Belise says:
zo.. ik weet wat ik vanavond ga maken .. heerlijk
dank je voor de recept.
xx
Eefkooktzo says:
Leuk! Laat je even weten hoe het smaakte 🙂 ?
Anne-Marie says:
Ziet er weer heerlijk uit!
Northflix says:
Oh, hier ben ik dol op! En zelf maken is veel lekkerder, denk ik, dan ze bij de slager kopen.
Eefkooktzo says:
Zeker én nu kun je ‘m precies zo maken als jou lekker lijkt 😉
Lin Van den Berg says:
Ik krijg helaas bij veel recepten niet de mogelijkheid ze op te slaan..hoe komt dat??
Eef says:
Klopt, er zijn nog een aantal oude(re) recepten die ik nog niet omgezet heb, hierdoor kun je ze dan nog niet opslaan. Achter de schermen wordt er druk aan gewerkt dus hopelijk komt er snel verandering in.
Anne-Marie Visser says:
Deze heb ik gisteren gemaakt.
Ik had nog een uitgedroogd (stevig type wit) stokbrood liggen waar ik de broodkruim van heb gemaakt. Gaf een heel lekker korstje.
Het geheel was ook erg lekker 🙂
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie ????