Foto van het standbeeld van Haagse Harry - Den Haag

Hotspots in Den Haag

“Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen…” wie kent het liedje van Harrie Jekkers niet? Den Haag ook wel ‘s-Gravenhage, de op twee na grootste stad van Nederland. Plan jij binnenkort een bezoek aan deze gezellige stad? Dan heb ik alvast wat toffe hotspots in Den Haag voor je!

Tot voor kort was ik niet zo bekend met Den Haag en toen Anne-Marie van Myhappykitchen.nl mij uitnodigde voor een foodbloggerstour door Den Haag was ik dan ook meteen enthousiast. Een dag lang de leukste hotspots van Den Haag bezoeken aan de hand van een echte Hagenees, dat is toch de perfecte manier om kennis te maken met deze stad?

Den Haag staat bekend om de politiek, het binnenhof, de schilderswijk, het accent, Haagse bluf, Madurodam, Escher, Mesdag, Rembrandt, Vermeer, de gezellige straatjes, de passage, Haagse hopjes en nog zoveel meer. Het is een stad waar je je prima meerdere dagen kunt vermaken met kunst, cultuur, politiek, Paleis Noordeinde, winkelen en natuurlijk lekker eten. Over dat laatste gaan we het vandaag eens even hebben. De leukste hotspots heb ik voor je op een rij gezet en deze lijst is samengesteld door Anne-Marie, een echte Hagenees die trots is op haar stad. Vind je het trouwens leuk om hetzelfde rondje te lopen? Bekijk dan de route die we gelopen hebben, hier vind je nog een paar extra “bonus” hotspots.

Hotspot: Happy tosti in Den Haag met schommels

Happy Tosti

Happy Tosti is een lunchroom waar je terecht kunt voor, je raad het al, tosti’s! Echter is dit niet zomaar een lunchroom, deze lunchroom biedt namelijk plaats aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die voor jou de lekkerste tosti’s maken met biologische producten. Een hippe, kleurrijke inrichting met schommels (!) waar je, je direct welkom voelt. De menukaart bestaat hier natuurlijk uit tosti’s en dan wel hele lekkere! Zo hebben ze de klassieker tosti met ham & kaas maar ook salami, choco banaan, chorizo, raclette en tot slot de tosti tuna melt welke echt een aanrader is. Alleen al voor die tosti zou ik graag weer even langs Happy Tosti gaan. Naast tosti’s vind je er trouwens ook nog huisgemaakte limonade, heerlijke koffie, panini’s, soepen, salades en yoghurt.

Happy Tosti | Korte Poten 5 – Den Haag | WWW

Foto van slijterij van Kleef in Den Haag met alle likeuren en jenevers

Van Kleef

Van Kleef is een jenever- en likeurenhuis en hier kun je perfect terecht voor een heerlijke afsluiter na een dagje Den Haag. Als je er toch bent, neem voor mij dan even een flesje, salmiak jenever mee. Die is echt waanzinnig lekker! Bekijk de vele heerlijke jenevers en likeuren, je kunt proeven aan de bar maar ook een proeverij met een hapje en zelfs een hele maaltijd hoort bij het aanbod. Fleur Kruijt, eigenaresse van Van Kleef, kan prachtig vertellen, je hangt echt aan haar lippen. Met een beetje humeur en een Haags accent verteld ze je alles wat je wilt weten over Jenever. Vergeet zeker niet een lekker flesje mee te nemen voor thuis, het thuisfront zal je dankbaar zijn.

Van Kleef | Lange beestenmarkt 109 – Den Haag |  WWW

In Stock - Den Haag - foto vanaf de bovenkant

Instock

Sinds kort kun je ook in Den Haag terecht bij Instock. Instock is ontstaan om voedselverspilling tegen te gaan. Hier worden de producten die anders door verschillende Albert Heijn vestigingen weggegooid worden weer gebruikt. Denk aan verkeerd gelabelde producten, groente en fruit met een schoonheidsfoutje, brood van een dag oud of vlees en vis omdat er een overschot is. De chefs bij Instock maken er een heerlijke maaltijd van waar jij dan weer van kunt genieten. Zo maken we samen de wereld een stukje beter en krijg je de meest unieke creaties op je bord. Win-win dus!

Instock | Buitenhof 36 | WWW

Delicious sweetness - Den Haag - zoet caramel taartje

Delicious sweetness

Zin in zoet? Ga dan even bij Delicious Sweetness naar binnen. Hier vind je prachtige macarons in allerlei kleuren en smaken. Eclairs met elke vulling die je maar kunt bedenken en nog veel meer heerlijke zoete zondes. Altijd leuk om iets lekkers mee te nemen naar huis na een dagje een nieuwe stad verkennen, daar wordt het thuisfront immers ook blij van. Wees wel gewaarschuwd alles ziet er namelijk gevaarlijk lekker uit en ik kan je vertellen: het is ook gevaarlijk lekker 😉 .

Delicious sweetness | Denneweg 136 | WWW

Hug the tea in Den Haag - buitenkant pand

Hug the tea

Voor alles “matcha” kun je terecht bij Hug the tea van de zusjes Claire en Lisa. Op een hoekje van de Oude Molstraat in een karakteristiek pandje vind je het winkeltje waarbij alles om matcha draait. Matcha is groene thee uit Japan dat vermalen is tot poeder. Er wordt van gezegd dat het veel gezondheidsvoordelen heeft en het is verkwikkend maar ook kalmerend. Lekker? Hmmm…. Nee, ik vond het in alle eerlijkheid niet lekker maar eigenlijk ook niet vies. Ik denk dat het net is als koffie, je moet er even aan wennen. Proberen? Loop dan zeker even naar binnen. De zusjes kunnen je namelijk alles vertellen over matcha en maken met liefde verschillende drankjes met matcha voor je klaar.

Hug the tea | Oude Molstraat 16 | WWW

Hop in Stork - Den Haag - foto van de breekchocolade

Hop en Stork

Hoewel het bezoek kort was, ben ik echt weg van Hop en Stork. Een prachtig pand, gelegen in de passage (het oudste overdekte winkelcentrum van Nederland), waar je terecht kunt voor allerlei lekkers. Alleen al van een blik op de toonbank word je blij: chocolade! Verschillende soorten breekchocolade, bonbons, gechocolateerd fruit maar je vindt er ook prachtige patisserie. De taartjes zien eruit als kunstwerkjes en de smaak… alsof er een engeltje over je tong piest. Overigens hebben ze ook prijzen gewonnen met hun koffie dus voor een lekker bakje leut ben je hier ook zeker aan het juiste adres!

Hop en Stork | Passage 82 | WWW

Zelf een bezoek brengen aan Den Haag en benieuwd wat er allemaal te doen is in de maand dat jij deze stad bezoekt? Bekijk dan deze jaarkalender waarop je per maand kunt zien wat er allemaal in Den Haag gaande is.

7 reacties op “Hotspots in Den Haag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *